تعریف ۹۰ پروژه پژوهشی در شهرداری اصفهان برای سال ۱۴۰۱

در جلسه هم اندیشی «بررسی اعتبارات پژوهشی شهرداری برای سال ۱۴۰۱» بودجه و اعتبار پروژه‌های پژوهشی سازمان‌های شهرداری اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سعید ابراهیمی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان در این نشست اظهار کرد: تعامل با سازمان‌های شهرداری اصفهان باید عمیق‌تر شود، زیرا ساختار ارتباط با مناطق شهرداری در تعامل با سازمان‌ها وجود ندارد.

وی افزود: منظور از ارتباط عمیق‌تر این است که بتوانیم به راحتی به اطلاعات و داده‌های لایه‌های سیستم دسترسی پیدا کنیم، یعنی فارغ از افراد و مسئولیت‌ها، سیستم‌های ما باهم درگیر شود به طور مثال در حوزه فاوا ارتباط قوی سیستمی نداریم و به تازگی که موضوع امنیت داده مطرح شده، سازمان فاوا ورود پیدا کرده و درصدد تأمین امنیت اطلاعات است، بنابراین عدم دسترسی ما به اطلاعات سیستم‌های سازمان از جمله مصادیق نداشتن ارتباط عمیق است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: در عرصه ارتباط سیستمی و فرایندی جای کار بسیاری داریم، چرا که بخش عمده‌ای از وظایف شهرداری‌ها را سازمان‌ها انجام می‌دهند و متأسفانه در تعیین سیاست‌گذاری‌ها از سوی معاونت‌ها برای سازمان‌ها کوتاهی‌هایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه پژوهش اقداماتی آغاز شده است، خاطرنشان کرد: باید یک شبکه سازی صورت گیرد و از موازی کاری پرهیز کنیم، البته در این زمینه سامانه دانش با هدف یکپارچه‌سازی پایگاه‌های داده ایجاد شده است.

ابراهیمی گفت: اگر به دنبال مدیریت شهر همگرا هستیم، یکی از موضوعات اصلی، ارتباطات قوی‌تر و سیستمی با سازمان‌ها است که در این راستا برای انجام امور به مشاور نیاز داریم؛ این تصور که ما همه چیز را می‌دانیم، تفکری کاملاً غلط است، سازمانی که خود را بی نیاز از پژوهش و مشاوره بداند، آن روز مرگ سازمان فرا رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: انتشار اخبار و اطلاعات بهترین نوع حفاظت از اطلاعات است، بهترین ارزیابی عملکرد مشاوران این است که نظرات کارشناسی آنها در معرض دید مخاطبان موضوع گذاشته شود و در سامانه‌های مربوطه چون سامانه دانش بارگذاری شود.

تحقق حداکثری استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان

مرتضی نصوحی، مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اعتبارت پروژه‌های پژوهشی شهرداری اصفهان برای سال ۱۴۰۱ گفت: ما دارای سه اداره مختلف از جمله اداره پژوهش، فناوری و ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان و اداره خلاقیت هستیم که اقدامات پژوهشی را ذیل آنها تعریف کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در اداره پژوهش به دنبال تکریم حداکثری پژوهشگران هستیم، افزود: در بخش خلاقیت به ایده‌های نو و خلاق پرداخته می‌شود و در اداره فناوری‌ها به دنبال تحقق حداکثری استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه پیشنهاد بودجه ۶۰ میلیارد تومانی برای پروژه‌های پژوهشی در سال ۱۴۰۱ ارائه شده است، خاطرنشان کرد: در این عرصه حدود ۹۰ پروژه پژوهشی در حوزه‌های مختلف برای سال آینده شهرداری اصفهان تعریف شده است.

وی تاکید کرد: برگزاری همایش‌های پژوهشی دارای فراخوان مقاله همراه با داوری، راه‌اندازی مجله علمی و پژوهشی، ارتباط عمیق‌تر با شرکت‌های دانش بنیان برای رفع نیازهای سازمان‌های شهرداری، برگزاری تورهای فناوری، انعقاد تفاهم‌نامه‌های متعدد پژوهشی‌، ایجاد شبکه‌های پژوهش یاران در سازمان‌ها، بهره‌گیری از باشگاه شهر اندیشی و برگزاری مسابقات پژوهشی در حوزه‌های مختلف شهری و شهرسازی از جمله عناوین برنامه‌های مدنظر برای سال آینده است.

در ادامه چند تن از نمایندگان سازمان‌های مختلف شهرداری اصفهان به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پیرامون اعتبارات پژوهشی و تقویت حوزه پژوهشی پرداختند.

تعریف حوزه پژوهش در ساختار سازمان‌ها

ابراهیم خلیلیان، نماینده سازمان فاوا شهرداری اصفهان در این نشست اظهار کرد: اگر به دنبال تحقق شعار خلاقیت و فناوری در شهرداری هستیم، باید در ابتدا ساختار سازمانی مناسب را برای پژوهش در سازمان‌ها تعریف کنیم، زیرا سپردن کامل انجام پروژه‌های شهرداری به بیرون سازمان دارای اشکالاتی است.

وی افزود: در صورت برون‌سپاری پروژه‌های پژوهشی شهرداری، دانش پژوهشی درون سازمانی ارتقا نخواهد یافت و این یک آسیب است.

ساختارهای سازمان‌ها باید نظام‌مند شود

آزاد، نماینده سازمان فاوا شهرداری اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: برای ارتباط دو سویه با سازمان‌ها باید نیازهای سازمان‌ها نیز دیده شود، چرا که در سازمان‌های شهرداری عمدتاً تصمیم‌گیری در ستادها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: ساختارهای سازمان‌ها باید نظام‌مند شود، این یک دغدغه عمومی مسئولان پژوهش است، نباید عملکرد و بودجه پژوهشی سازمان وابسته به مدیران باشد که با تغییر مدیریتی، سیاست‌های پژوهشی تغییر کند.

ضرورت هماهنگی بین بخش‌های مختلف در حوزه پژوهش

مالکی، کارشناس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، گفت: هماهنگی بین بخش‌های مختلف در حوزه پژوهش ضعیف است، لذا باید یک سند پژوهشی به شورای شهر ارائه و کلیات آن تصویب شود تا بخش‌های مختلف و سازمان‌های شهرداری با هم مرتبط شوند.

وی با بیان اینکه باید یک آینده پژوهی در حوزه پژوهش در شهرداری صورت گیرد، خاطرنشان کرد: نیاز بودجه‌ای پژوهش شورای اسلامی شهر از محل اعتبارات پژوهشی در شهرداری مرکزی برای سال ۱۴۰۱ تأمین شود.

آسیب شناسی پروژه‌های پژوهشی

مظاهری، نماینده سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان اظهار کرد: قطعاً آسیب شناسی پروژه‌های پژوهشی انجام شده در سال‌های گذشته یک ضرورت و نیاز است.

وی با بیان اینکه سیکل و مسیر پژوهش‌ها در شهرداری اصفهان نسبتاً طولانی است، بنابراین باید سهم حوزه‌های مختلف در امر پژوهش به صورت شفاف مشخص شود، تاکید کرد: نگرش علمی و پژوهشی مجریان طرح‌ها، پروژه‌ها و تصمیم‌سازان در شهرداری باید تقویت شود.

کد خبر 551243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.