بازنگری ردیف‌های مرتبط با شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۱ پیگیری شود

شهردار مشهد با اشاره به ردیف‌های اعتباری در نظر گرفته شده برای شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۱ کشور، گفت: شورای عالی استان‌ها بازنگری در ردیف بودجه‌های مرتبط با شهرداری‌ها را پیگیری کنند.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید عبدالله ارجائی در نشست هم اندیشی شورای عالی استان‌های کشور اظهار کرد: مشهد کمتر از ۱۳۰۰ سال پیش یک باغ خصوصی بود که امروز تبدیل به یک ابر شهر شده است.

وی با بیان اینکه سرعت جمعیت پذیری مشهد در مقایسه با کهن شهرهای اطراف خود بسیار شدید و با شتاب بیشتری بوده است، افزود: عامل جمعیت پذیری بالای مشهد و در مجموع فلسفه ذاتی شکل‌گیری شهر مشهد با جمعیت بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت ثابت و میانگین روزانه ۴۰۰ هزار زائر وجود مضجع شریف علی بن موسی‌الرضا (ع) است.

شهردار مشهد تصریح کرد: مشهد در روزهای پیک به اندازه جمعیت خودش زائر دارد، یعنی در ۱۹ روز از سال جمعیت مشهد دو برابر می‌شود، در بسیاری از شهرهای کشور اگر چنین اتفاقی بیفتد از نظر خدمات شهری، اسکان و تغذیه دچار مشکل جدی می‌شوند.

ارجائی اضافه کرد: به طور مثال اگر تمامی افرادی که روزها در برخی از شهرهای مهم کشور کار می‌کنند و شب‌ها برای استراحت به محل زندگی خود که در آن شهر نیست بر می‌گردند، اگر تصمیم بگیرند یک شب در شهری که محل کارشان است، بمانند چه می‌شود؟ معتقدیم حتی زیرساخت‌های اقامتی آن شهرهای بزرگ پاسخگوی این نیاز نیست.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۲ درصد از اماکن اقامتی کشور در مشهد وجود دارد، اظهار کرد: این ظرفیت بزرگی است که در کنار سایر ظرفیت‌ها به واسطه وجود مضجع امام رضا (ع) در این شهر شکل گرفته است.

شهردار مشهد ادامه داد: زمانی که مسئولان استان به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور به تعطیلی حرم مقدس شدند، اولین قشری که به این تصمیم معترض شدند هتلداران، رستوران داران و آژانس‌های مسافرتی بودند، دلیل آن این است که هر فردی که در این فضای معنوی تنفس می‌کند یا زائر یا مجاور و یا خادم است.

ارجائی افزود: بر همین اساس سه‌گانه زائر، خادم، مجاور اصلی‌ترین مقوله‌ای است که در دوره ششم مدیریت شهری از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد به عنوان سبک زندگی سرلوحه کار فرهنگی قرارگرفته است.

وی با اشاره به اینکه به دنبال بسط و گسترش مفهوم خدمت از خدمت به زائران در حرم مطهر به سطح شهر با سبک زائر، خادم، مجاور هستیم، خاطرنشان کرد: معتقدیم خادم فقط آن فردی که به عنوان کفشدار و دربان در حرم مطهر لباس خادمی بر تن می‌کند نیست بلکه هر فردی در هر پیشه‌ای در شهر به زائران و مجاوران خدمات رسانی می‌کند خادم است و لباس خادمی نه بر تن بلکه بر روح و ذهن دارد.

شهردار مشهد گفت: بر این اساس هر که وارد مشهد می‌شود زائر است و هر کسی در مشهد سکونت دارد همسایه امام رضا (ع) و مجاور است، معتقدیم مفهوم همسایگی بسیار بالاتر و پرمعناتر از شهروند است و از همسایگی می‌توان برای ترویج اخلاق اسلامی بسیار استفاده کرد.

ارجائی به وظایف شوراهای اسلامی شهر اشاره و اضافه کرد: شهرداران را شوراها انتخاب می‌کنند، اگر شورا پشت شهردار باشد، شهردار با قدرت کارها را انجام می‌دهد، هر مدیرکل یک وزیر پشت سر دارد و هر استانداری یک هیئت دولت، پشت شهردار به چه کسی باید گرم باشد؟ مشخصاً پشت شهردار به شورای شهر گرم است.

وی تصریح کرد: شورای قدرتمند، باصلابت، با برنامه، مردمی و انقلابی یک شهردار قوی و قدرتمند دارد، تمام دلگرمی یک شهردار بعد از خدا به شورای شهر است که خوشبختانه همه عزیزان همین‌گونه هستید.

شهردار مشهد اظهار کرد: برای برون رفت از شرایط کنونی نیاز به وحدت، همدلی و همگامی داریم، لذا طی چهار سال آینده نقش شوراهای اسلامی شهر و شورای عالی استان‌ها نقشی بی‌بدیل خواهد بود و دو گام آن طی چند ماه آینده مهم است.

ارجائی افزود: قدم اول بودجه ۱۴۰۱ کشور و قدم دوم برنامه هفتم توسعه کشور است، از تمامی اعضای شوراهای شهر و شورای عالی استان‌ها درخواست دارم که به این موارد بسیار جدی ورود پیدا کنند.

وی اضافه کرد: در جلسه‌ای که با معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، موارد مرتبط با اعتبارات مرتبط با شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۱ کشور بازگو شد که امیدواریم با پیگیری و استمرار مطالبه‌گری به ویژه از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی این موضوع تحقق پیدا کند.

شهردار مشهد ادامه داد: معتقدیم ردیف‌های در نظر گرفته شده برای شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری‌ها به ویژه شهرهای بزرگ را دچار چالش خواهد کرد، لذا از شورای عالی استان‌ها می‌خواهیم با تمام توان برای بازنگری در ردیف‌های اختصاص داده شده به شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۱ ورود پیدا کند.

ارجائی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها یک سری وظایف ذاتی دارند، خاطرنشان کرد: در کنار این برخی از کارها از شهرداری‌ها انتظار می‌رود اما قانون نیست، سوال این است که اولویت با کدام است؟ اگر مبلغی پول داشته باشیم باید صرف چه شود؟

وی تصریح کرد: آن کسی که باید محکم بایستد تا بودجه صرف وظایف ذاتی شهرداری‌ها شود و آن را به شهرداران تکلیف کند که ابتدا باید نسبت به انجام آنچه قانون شما را ملزم کرده اهتمام کنید چه کسی است؟ یا چه کسانی هستند؟ برخی اوقات می‌بینیم انحرافات بسیار زیاد است، اگر ۱۰-۲۰ درصد بودجه باشد می‌گوئیم اشکال ندارد و کمک می‌کنیم اما می‌بینیم گاهی وظیفه ذاتی و نیاز مردم بر زمین مانده اما باید کارهایی را انجام دهیم که جزو وظایف ذاتی شهرداری‌ها نیست.

شهردار مشهد ادامه داد: شوراهای اسلامی شهرها منتخب مردم هستند و شهرداران مدیران اجرایی و مکلف هستیم طبق قانون تمام مصوبات شورا که خلاف قانون نباشد و ابلاغ شود را اجرا کنیم، خدا نیاورد آن روز را که سر حقوق مردم معامله کنیم و یا کوتاه بیاییم، خواهش من این است شورای عالی استان‌ها که عصاره منتخبین مردم از سراسر کشور هستند یک‌بار بودجه شهرداری‌های کشور را بررسی کنند که چند درصد صرف وظایف ذاتی و چند درصد صرف کارهای حاشیه‌ای شده است.

ارجائی افزود: بعد از بررسی بیایند به شهرداری‌ها تذکر دهند که مثلاً شهرداری مشهد اینقدر از بودجه در چارچوب بوده است و اینقدر از بودجه انحراف داشته‌اید، زیرا کار مردم روی زمین است و باید انجام شود.

کد خبر 544438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.