به گزارش ایمنا جوانههای غلات و دانهها سرشار از ویتامینها و مواد معدنیاند و در گروه سبزیها قرار میگیرند.
ماش، عدس، گندم، جو و شنبلیله دانههایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسباند. طی جوانه زدن، نشاسته، پروتیین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری تبدیل میشوند. در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتیین دانه افزایش، اما کالری و کربوهیدراتهایش کاهش مییابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تامین املاح و ویتامینها مصرف میشود.
اگرچه نشاسته موجود در جوانهها کمتر میشود اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چون ارزش غذایی ۴ قاشق غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت سادهتر، ۱۰۰ گرم گندم، ۵۰۰ کیلوکالری و ۱۰۰ گرم جوانه گندم، ۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد.
ویتامین B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن در کسانی که دچار اختلالات خواب (کمخوابی) یا استرس هستند، باعث آرامش خاطر، تقویت اعصاب و رفع بیخوابی و بهبود عملکرد طبیعی اعصابشان میشود و احساس خستگی مفرط، ضعف و بیحالی را کاهش میدهد.
جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامینهای E، سلنیوم و منیزیم، رادیکالهای آزاد را حذف میکند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز کمک میکند. بهترین روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا خشکشده آن.
میتوان جوانهها را به انواع سالادها افزود و به میزان مناسب همراه غذا خورد یا به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم ارزش غذایی سالاد افزایش مییابد.
توصیه میشود جوانه گندم را در غذای بچههای زیر ۲ سال هم بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای بچههای بین سنین ۲ تا ۵ سال، آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک بالای ۵ سال است، حتما جوانهها را به سالاد بیفزایید.
مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچهای خانگی، میانوعدهای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانشآموزان است.
/۱۰۴
خبرگزاری ایمنا: جوانههای غلات و دانهها دارای ارزش غذایی بالایی هستند و با افزودن آنها به سالاد و یا ماست میتوان هم تنوع و هم ارزش غذایی این دو را افزایش داد.
کد خبر 54084




نظر شما