رییس جمهور: توجه به محیط‌ زیست در همه طرح‌ها به دقت لحاظ شود

رییس جمهور حفظ محیط زیست را موجب قدرت، امنیت و نوعی سرمایه گذاری بلند مدت و رشد تولیدات کشور دانست و گفت: توجه به محیط زیست در همه طرح‌های توسعه و فعالیت اقتصادی به دقت لحاظ شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در نشست تخصصی با نخبگان و فعالان محیط زیست که به مناسبت سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری در ۲۶ آبان ۱۳۹۴ برگزار شد، اظهار داشت: فلسفه تشکیل این جلسه بررسی و پیگیری اجرای سیاست‌های ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست است و اینکه تاکنون پس از گذشت ۶ سال فقط ۴۷ درصد این سیاست‌ها اجرایی شده به هیچ عنوان قانع کننده نیست و لازم است دستگاه‌های اجرایی بازنگاهی در عملکرد خود داشته باشند و در یک اقدام جمعی این عدد به رقم قابل توجهی افزایش یابد.

وی با تاکید بر اهمیت تشکیل نشست‌های تخصصی برای بررسی و پیگیری سیاست‌های کلی نظام در حوزه‌های مختلف، گفت: در چنین نشست‌هایی باید علت اجرایی نشدن بخشی از سیاست‌های مصوب نظام بررسی و موانع تحقق کامل این سیاست‌ها برطرف شود.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت و اهمیت توجه به محیط زیست اظهار داشت: جامعه بشری باید نسبت به تعرض و طغیان علیه محیط زیست حساس باشد متأسفانه قدرت‌های بزرگ بدترین استفاده را از محیط زیست به عمل می‌آورند و سپس با سازوکاری، از موضوع محیط زیست به عنوان حربه‌ای علیه کشورهای در حال توسعه استفاده می‌کنند همانند مساله حقوق بشر که امروز بزرگترین ناقضان آن مدعی حقوق بشر در سایر کشورها هستند.

رئیسی افزود: حفظ محیط زیست باید به عنوان یک موهبت الهی برای حیات انسان و تمام موجودات زنده مورد توجه همگان باشد و در این راستا لازم است ساختارهای متناسب با این رسالت بزرگ ایجاد شده و برخی رفتارها ناصحیح اصلاح شود.

وی با تاکید بر ارجحیت توجه به محیط زیست بر توسعه یافتگی و فعالیت اقتصادی و اینکه توسعه یافتگی فرع بر محیط زیست است، گفت: اگرچه توسعه یافتگی و فعالیت‌های اقتصادی یک موضوع ضروری است اما حتماً باید از پیوست محیط زیستی برخوردار باشد و توجه به محیط زیست در تمام طرح‌های توسعه و فعالیت اقتصادی به دقت لحاظ شود ضمن اینکه محیط زیست هم باید پیوست اقتصادی داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز کمبود آب، مشکل همه مردم کشور در استان‌های مختلف است، گفت: در جریان سفرهای استانی، مهم‌ترین مشکلی که مردم آن را مطالبه می‌کنند، تأمین آب است و در این زمینه معتقدم باید به مدیریت آب در کشور توجه جدی شود و با استفاده بهینه و توجه به ظرفیت‌های اقلیمی می‌توان بخش زیادی از مشکلات موجود را کاهش داد.

رئیسی اهمیت ارائه آموزش در صیانت از محیط زیست را ضروری دانست و گفت: امروز لازم است رسانه‌های جمعی، دانشگاه‌ها، حوزه‌ها و صاحبان تریبون در زمینه آموزش ایفای نقش کنند. آموزش می‌تواند به جلب مشارکت عمومی بیانجامد و هر کجا که مردم احساس مسئولیت کرده و مشارکت می‌کنند، مشکلات به راحتی برطرف می‌شود.

وی توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مناطق مختلف کشور را ضروری دانست و اظهار داشت: بی تردید دانشگاه‌ها در این حوزه‌ها مطالعاتی دارند و می‌توانند با نگاه تخصصی، قابلیت‌های هر استان را شناسایی کنند و دولت مکلف است از این یافته‌ها، برای فعال کردن ظرفیت‌های موجود هر استان استفاده کند.

رئیس جمهور با اشاره به مشکل پسماندها در کشور گفت: برای غلبه بر این مشکل نیازمند ایجاد سازوکار فعال برای مدیریت پسماند در کشور هستیم و ایجاد چنین مجموعه‌ای ضرورت دارد تا مسائل مربوط به حوزه پسماند را به طور متمرکز حل و فصل کند.

رئیسی در ادامه خطرات ناشی از صید ترال و دغدغه‌های صیادان بوشهر و بندرعباس در این زمینه اشاره کرد و گفت: حتماً باید جلوی صید ترال گرفته شود چرا که این نوع صید به آبزیان، دریا و حتی صیادان آسیب می‌رساند و از رئیس سازمان محیط زیست می‌خواهم که با جدیت این موضوع را پیگیری کند.

وی افزود: سازمان محیط زیست حکم بهداشت را در وزارت بهداشت و درمان دارد و بر درمان مقدم است و اینکه سازمان محیط زیست زیر نظر رئیس جمهور تعریف شده برای این است که نسبت به وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی از جایگاه برتری بر حفظ محیط زیست تاکید کند.

رئیس جمهور گفت: صرفاً با توصیه نمی‌شود محیط زیست را حفظ کرد و در کنار آن بعضاً اقدام و عمل جدی نیز لازم است.

رئیسی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد در صیانت از محیط زیست، گفت: سازمان‌های مردم نهاد نقش ارزشمندی در حوزه محیط زیست دارند و باید از فعالیت مردم در این حوزه حمایت شود و اینها بهترین پشتوانه برای دولت هستند.

وی تصریح کرد: توجه به محیط زیست منحصر به مقطع خاص زمانی نیست و همواره باید نسبت به آن دغدغه داشت.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت توجه به مدیریت آب و آبخیزداری گفت: باید برای اقلیم‌های مختلف راهکارهای متفاوتی، متناسب با آن اقلیم اتخاذ و اجرایی شود.

رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ جنگل‌ها خاطرنشان کرد: جنگل ثروت عظیم ملی و حفظ آن برای نسل‌های آینده ضروری است و همواره باید نسبت به حفظ و صیانت از ثروت‌های عظیم ملی حساس باشیم و غفلت از این سرمایه‌های عظیم می‌تواند کشور را دچار آسیب کند.

در این مراسم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفظ محیط زیست و ۱۷ نفر از اساتید، نخبگان و فعالان محیط زیست در سخنان جداگانه‌ای با قدردانی از توجه و اهتمام ویژه رئیس جمهور نسبت به صیانت از محیط زیست، دیدگاه‌ها، پیشنهادات و دغدغه‌های خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.

ضرورت تحول و در ساختار سازمان محیط زیست، استفاده از ظرفیت فناوری‌های نو و دانش بنیان در صیانت از محیط زیست، دیپلماسی فعال در حوزه آب، توجه به آمایش سرزمین در حوزه آب، توجه به قابلیت‌های سرزمینی، توجه به پیوست اقتصادی در مسائل زیست محیطی، مدیریت مناسب پسماند، استفاده از پنل‌های خورشیدی، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، کاهش استفاده از ظروف پلاستیکی، پرهیز از صید ترال، بازنگری در مأموریت‌های سازمان‌های محیط زیست در حوزه آب، کاهش تعارض تولید و محیط زیست، توجه به ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی محیط زیست، نوسازی تجهیزات محیط‌بانان و توجه به وضعیت معیشتی و استخدامی آنان و توجه به ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در حوزه محیط زیست از جمله نکاتی بود که در این جلسه از سوی اساتید و فعالان حوزه محیط زیست بیان شد.

کد خبر 536422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.