آمادگی اصفهان برای عقد خواهرخواندگی با یکی از شهرهای بولیوی

شهردار اصفهان گفت: دیپلماسی عمومی فارغ از دیپلماسی رسمی سختی‌های خود را دارد و گروه‌های مردمی می‌توانند ذیل دیپلماسی عمومی با یکدیگر تعامل داشته و ارتباط برقرار کنند.

به گزارش ایمنا، علی قاسم زاده در دیدار سفیر بولیوی در ایران با بیان اینکه اصفهان شهر مردمان مهمان دوست است، اظهار کرد: ما در شهرداری اصفهان علاقمند به دیپلماسی عمومی هستیم.

وی ادامه داد: دیپلماسی عمومی فارغ از دیپلماسی رسمی سختی‌های خود را دارد و گروه‌های مردمی می‌توانند ذیل دیپلماسی عمومی با یکدیگر تعامل داشته و ارتباط برقرار کنند.

شهردار اصفهان با بیان اینکه در دیپلماسی عمومی تبادل فرهنگی بسیار مهم است، اظهار امیدواری کرد: در همکاری‌های دو جانبه بتوانیم شهروندان را با آداب و رسوم بولیوی و مردم این کشور را با شهر اصفهان آشنا کنیم؛ این امر از طریق رفت و آمد نخبگان و هنرمندان قابل تحقق است.

وی با بیان اینکه فرم تعریف شده این تبادلات از طریق پیمان خواهرخواندگی دو شهر فراهم می شود، گفت: از همین رو می توان زمینه های پیمان خواهرخواندگی اصفهان و یکی از شهرهای بولیوی که به جهت فرهنگی و اجتماعی با اصفهان دارای شباهت است را فراهم کرد.

قاسم زاده تصریح کرد: در حال حاضر شهر اصفهان با ۱۵ شهر دنیا از قاره‌های اروپا و آسیا پیوند خواهرشهری دارد و می‌توانیم با فراهم کردن زمینه‌های خواهرخواندگی با یکی از شهرهای بولیوی از آمریکا جنوبی نیز این پیمان را امضا کنیم.

استقبال از پیوند خواهرخواندگی اصفهان و یکی از شهرهای بولیوی

در ادامه، رومینا گوادالوپه پرز راموس، سفیر بولیوی در ایران با بیان اینکه باعث افتخار من است که شهر زیبای اصفهان را می‌بینم، اظهار کرد: سیاست تاریخی دولت من است که وقتی به شهری می‌رویم در ابتدا با مقامات آن دیدار کرده و سلام مردم بولیوی را به آنها ابلاغ کنیم؛ در روزهای اخیر به نمایندگی از کشور بولیوی در نمایشگاه بین‌المللی تهران حضور یافتم و از نزدیک با مهربانی و شوق مردم ایران برای آشنایی با بولیوی مواجه شدم.

وی افزود: صرف حضور در تهران برای ما به عنوان سفیر کافی نیست و باید با برقراری تبادلات فرهنگی به این روابط عمق دهیم که سفر من به اصفهان هم در همین راستا است.

سفیر بولیوی در ایران با بیان اینکه مردم ایران می توانند با مکان‌هایی که در بولیوی ثبت جهانی شده است، آشنا شوند، گفت: برای من بسیار لذت بخش است که مردم ایران در غرفه کشور ما حضور پیدا کرده و در مورد فرهنگ ما از من سوال می‌کنند.

پرز راموس ادامه داد: پیوند خواهرشهری اصفهان و یکی از شهرهای بولیوی نیازمند طی کردن فرآیندی است که با تمایل این پیشنهاد شهرداری اصفهان را با اراده سیاسی که در کشور وجود دارد، به سمع و نظر دولت مرکزی رسانده و پیگیری خواهم کرد.

وی با اشاره به اینکه در بولیوی مانند ایران فرهنگی هزاره داریم، گفت: در اجلاسی عضو هستیم که ما و ایران جزء پنج کشور عضو آن هستیم.

سفیر بولیوی در ایران به استعمار بولیوی در سال ۱۴۹۲ میلادی اشاره و اظهار کرد: با تاریخی که ما داریم اکنون فرهنگ روستایی و سنگ‌های عظیم بنا شده در کشورمان به عنوان نماد قدمت بولیوی به شمار می‌رود، اما استعمارگران سعی در تخریب آن با شمشیر و صلیب داشتند.

نقاط مشترک اصفهان و پوتوسی برای خواهرشهری

وی با اشاره به شهر تاریخی و فرهنگی پوتوسی اظهار کرد: این شهر در تاریخ یکی از شهرهای پرجمعیت جهان بوده است و معادنی غنی از نقره در آن وجود داشته است. همچنین پوتوسی به ثبت جهانی رسیده است.

پرز راموس افزود: البته شهرهای بسیاری در بولیوی وجود دارد که به ثبت جهانی رسیده است و می تواند کاندیدای خواهرخواندگی با اصفهان شود.

وی با اشاره به سومین سفر خود به اصفهان در روزهای اخیر تصریح کرد: با توجه به تاکید بر دیپلماسی عمومی اعتقاد داریم مردم می توانند بیشترین کارها را به پیش ببرند.

میدان نقش جهان و پل های تاریخی از زیبایی های برجسته اصفهان است

سفیر بولیوی در ایران به بازدید خود از آثار تاریخی و معماری شهر اشاره و اظهار کرد: میدان نقش جهان، مساجد ساخته شده در این میدان و نیز پل‌های تاریخی در مسیر رودخانه زاینده‌رود سه مورد از زیبایی‌های برجسته اصفهان است. خوشحالم در سال ۲۰۱۹ که نخستین ماموریت دیپلماتیک خود را به عنوان سفیر در ایران دریافت کردم به اصفهانی سفر کردم که در آن زمان رودخانه زاینده‌رود از زیر پل‌هایش جاری بود.

وی افزود: در حال حاضر دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در حال برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در حوزه ایران شناسی برای مردم بولیوی است.

کد خبر 535992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.