اختصاص بودجه‌ مناسب‌سازی شهر برای معلولان و نابینایان

مدیرکل دفتر طرح‌های توسعه شهری شهرداری قم گفت: علاوه بر ردیف بودجه خاص که برای مناسب‌سازی مناطق مشخص‌شده، بخشی نیز به‌صورت بودجه پنهان در تمام پروژه‌های عمرانی و حمل‌ونقلی در سطح شهر برای مناسب‌سازی اختصاص داده می‌شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، محسن صادقی امینی اظهار کرد: با بررسی افراد جامعه، شاهد مشکلات حرکتی قشر گسترده‌ای از منابع انسانی هستیم که لزوماً معلول نبوده و ممکن است همه افراد جامعه در مقاطعی از دوران زندگی خود دچار مشکلات حرکتی باشند.

وی به افراد سالمند و خانم‌هایی که از کالسکه استفاده می‌کنند اشاره کرد و افزود: علاوه بر معلولان، افراد سالمند، زنان باردار و یا دارای کالسکه و کودکان شامل افرادی می‌شود که نیازمند دریافت خدمات ویژه و بسترسازی مناسب در سطح شهر هستند.

مدیرکل دفتر طرح‌های توسعه شهری شهرداری قم به افزایش هرم سنی جمعیت کشور اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، افزایش سن افراد جامعه در سال‌های آینده نشان‌دهنده لزوم توجه به نیازهای این افراد است و از همین امروز باید برنامه‌ریزی‌هایی برای ایجاد ساختارهای موردنیاز جامعه انجام شود.

صادقی امینی جامعه معلولان را سرمایه اجتماعی دانست و ضمن تاکید بر حضور آن‌ها در جامعه، گفت: متأسفانه به علت عدم بسترسازی مناسب، امکان حضور فعال این افراد در جامعه وجود نداشته و همه دستگاه‌های اجرایی باید با توجه به شرایط و امکانات خود امکان حضور این افراد را فراهم کنند.

وی ترسیم پلان حرکتی برای معلولان را لازم دانست و اضافه کرد: باید نقاط مبدأ و مقصد موردنیاز معلولان شناسایی‌شده و بر اساس فراوانی مسیرهای حرکتی آن‌ها مناسب‌سازی مسیرها اولویت‌بندی شده تا معلولان بتوانند با کمترین آسیب و امنیت در سطح شهر تردد کنند.

وی بودجه مناسب‌سازی در شهرداری قم را کلان خواند و یادآور شد: علاوه بر ردیف بودجه خاصی که برای مناسب‌سازی مناطق مشخص‌شده است، بخشی نیز به‌صورت بودجه پنهان در تمام پروژه‌های عمرانی و حمل‌ونقلی در سطح شهر برای مناسب‌سازی اختصاص داده می‌شود.

مدیرکل طرح‌های توسعه شهری شهرداری قم ادامه داد: از سه سال گذشته بودجه‌ای خاص برای مناسب‌سازی مناطق و با موافقت شهردار اختصاص داده‌ایم و میزان عملکرد این بودجه در مقایسه با سایر ردیف‌ها خوب بوده است.

صادقی امینی ضمن درخواست از سمن‌های فعال و انجمن‌های مربوط به نابینایان و معلولان برای ارتباط مستقیم با شهرداری، تاکید کرد: نمایندگان این افراد باید به‌صورت مستقیم با شهرداری در ارتباط بوده تا ما بتوانیم بر اساس نیاز این افراد مناسب‌سازی معابر را اولویت‌بندی کنیم.

وی نبود ارتباط جامعه معلولان با شهرداری را یکی از چالش‌های این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: متأسفانه باوجود برقراری راه‌های ارتباطی مستقیم با افراد و نمایندگان جامعه معلولان با شهرداری بازخورد خوب و فعالی از این افراد دریافت نکرده است.

مدیر کل طرح‌های توسعه شهری شهرداری تهران با اشاره به تأثیر شناسایی درست مشکلات در رفع مشکلات، تصریح کرد: در حال حاضر حلقه مفقوده شهرداری عدم ارتباط مؤثر سمن‌ها و انجمن‌ها با مجموعه شهرداری بوده و هنوز بر اساس اعلام نیاز نتوانستیم بودجه‌ای اختصاص بدهیم.

صادقی امینی افزود: هر موردی که نیاز به مناسب‌سازی داشته باشد و این افراد با ما در میان بگذرند در کمترین زمان اقدامات لازم انجام‌شده و از نمایندگان افراد نابینا و معلولان برای حضور در شهرداری دعوت می‌کنیم.

کد خبر 529594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.