تخفیف ۲۰ میلیون دلاری هکرها برای باج گیری!

گروه هکری باج گیر REvil که به سودینوکیبی هم معروف است، علناً ۷۰ میلیون دلار باج برای پس دادن اطلاعاتی که در حمله باج افزاری گسترده اخیر به گروگان گرفته، درخواست کرده است.

به گزارش ایمنا، در جریان حمله باج افزاری این گروه که با رخنه به یک شرکت نرم افزاری صورت گرفت، صدها شرکت کوچک و متوسط در ده‌ها کشور از جمله مدارس نیوزیلند و سوپرمارکت‌های بزرگ در سوئد هدف قرار گرفتند.

در یک مکالمه با جک کابل از گروه امنیت سایبری کربز استاموس، یکی از زیرشاخه‌های این گروه هکری اظهار کرد: می‌تواند یک ابزار جهانی را برای خارج کردن اطلاعات قربانیان از رمزنگاری به قیمت ۵۰ میلیون دلار بفروشد.

وی پس از به دست آوردن یک کلید رمزنگاری برای ورود به پورتال پرداخت این گروه هکری، موفق شد وارد گروه آنها شود. رویترز هم موفق شد وارد پورتال پرداخت این گروه شده و با اپراتور آن صحبت کند.

وی گفت: قیمت ۷۰ میلیون دلار تغییر نکرده، اما ما همواره آماده مذاکره هستیم.

این گروه ساختار هرمی دارد که باعث شده شناسایی این که چه کسی از جانب هکرها صحبت می‌کند را دشوار کند، اما کابل گفت هر دو مکالمه نشان می‌دهد که با وجود باج ۷۰ میلیون دلاری درخواستی، هکرها روی این رقم پافشاری نمی‌کنند. این مسئله نشان می‌دهد که هکرها برای دریافت باج از افراد مشکل دارند.

یک کارشناس دیگر گفت: هکرها با رمزنگاری حجم عظیمی از اطلاعات شرکت‌های بسیار، ممکن است لقمه بزرگ‌تر از دهانشان برداشته باشند.

پیامدهای حمله هک دوم ژوئیه هنوز به طور کامل روشن نشده است. نیوزیلند اعلام کرد ۱۱ مدرسه و چندین مهد کودک هدف این حمله باج افزاری قرار گرفته اند.

نماینده هکرها در گفت و گو با رویترز اختلال در نیوزیلند را تصادفی توصیف کرده، اما بابت اختلال پیش آمده در سوئد که باعث شده است صدها شعبه سوپرمارکت زنجیره‌ای کوپ به دلیل از کار افتادن صندوق‌های پول تعطیل شوند، ابراز تأسف کرد. شرکت امنیت سایبری ESET در تحقیقاتی اعلام کرد حدود ده‌ها کشور گرفتار این حمله باج افزاری شده اند.

کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد با قربانیان این حمله باج افزاری تماس گرفته تا بر مبنای ارزیابی ریسک ملی به مساعدت آنها برود.

خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از کرملین گزارش کرد روسیه هیچ تماسی از آمریکا در خصوص حمله باج افزاری گسترده اخیر نداشته است. جو بایدن و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهور آمریکا و روسیه در دیداری که ۱۶ ژوئن در ژنو داشتند، موافقت کردند اگر حملات سایبری که منشأ آنها از روسیه است ادامه پیدا کند، درباره مسائل امنیت سایبری به رایزنی بپردازند. دولت روسیه مکرراً دست داشتن یا اغماض در برابر حملات سایبری را تکذیب کرده است.

فرد وکولا، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات آمریکایی کاسیا به رویترز گفته است: بین ۸۰۰ تا یکهزار و ۵۰۰ شرکت در حمله باج افزاری هدف قرار گرفته اند و این شرکت همچنان در حال ارزیابی تأثیر دقیق این حمله است زیرا کسانی که هدف قرار گرفته اند مشتریان این شرکت بوده اند.

منبع: ایسنا

کد خبر 505488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.