استفاده از نانوحباب در استخرهای پرورش ماهی خاویار

محققان یک شرکت فعال در حوزه نانو موفق به تولید نانو حبابهایی شده‌اند که به گفته آن‌ها استفاده از این نانوحباب در استخرهای پرورش ماهی خاویار تأثیر مثبتی روی روند پرورش این ماهی‌ها گذاشته است.

به گزارش ایمنا، عارف دادگستر اظهار کرد: از سال ۱۳۹۰ تحقیقات روی تولید حباب‌هایی با ابعاد بسیار کوچک در حد میکرون را آغاز کردیم وقتی وارد این حوزه شدیم اهمیت حباب‌های کوچک‌تر برای ما بیشتر نمایان شد. در نتیجه قدم بعدی ما تولید نانوحباب تعریف شد و پس از سه سال تحقیق به دانش فنی تولید نانوحباب دست پیدا کردیم. نتایج دستاوردهای ما موجب شد که در سال ۱۳۹۷ شرکتی را برای تجاری‌سازی این فناوری تأسیس کنیم.

وی افزود: پس از تأسیس شرکت پروژه‌ای را در حوزه پرورش آبزیان در شمال کشور شروع کردیم. در آن پروژه موفق شدیم با این فناوری میزان اکسیژن موجود در آب را افزایش دهیم که این موضوع موجب بهبود عملکرد در استخر ماهیان خاویاری شد. در گام بعدی وارد حوزه آب و فاضلاب شدیم و سه سال قبل پروژه‌ای را به صورت پایلوت در تصفیه خانه فاضلاب قیطریه آغاز کردیم و پس از یک سال تلاش نتایج بسیار خوبی به دست آوردیم.

مدیرعامل و بنیان‌گذار این شرکت دانش‌بنیان تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های این فناوری آن است که ما با استفاده از آن می‌توانیم قطر حباب‌ها را به زیر ۲۰۰ نانومتر برسانیم؛ گاز را در این حباب‌ها حبس کرده و به نقاط مختلف مایع برسانیم. ویژگی دیگر این فناوری مساحت سطحی و فصل مشترک گاز و مایع است که هر قدر این مساحت بیشتر شود توزیع گاز در محیط مایع بهتر انجام می‌شود.

عارف دادگستر درباره اعتبارسنجی نانوحباب‌های تولیدشده اظهار کرد: از دستگاه DLS برای اعتبارسنجی ابعاد نانوحباب‌های استفاده می‌شود، این دستگاه علاوه بر توزیع اندازه حباب‌ها، پتانسیل‌زتای آنها را نیز مشخص می‌کند که نشان‌دهنده پایداری آن‌ها در محلول هستند. یک روش چشمی هم برای سنجش حضور نانوحباب در محلول وجود دارد که با زدن ضربه به بطری برای مدتی رنگ محلول شیری می‌شود که دلیل آن این است که نانوحباب‌ها به هم متصل شده و میکرو حباب ایجاد می‌کنند و این میکروحباب‌ها شیری رنگ هستند. بعد از مدتی دوباره میکروحباب‌ها به نانوحباب تبدیل شده و رنگ محلول به حالت اولیه باز می‌گردد.

وی آب و فاضلاب، شیلات و کشاورزی را از جمله بازارهای هدف این فناوری نام می‌برد که می‌توانند از مزیت‌های نانوحباب استفاده کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 500867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.