ضرورت ایجاد سازمان گردشگری در شهر تهران/ اداره خانه موزه‌ها برنامه منسجمی ندارد

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران بر ضرورت وجود یک سازمان مشخص با عنوان سازمان گردشگری شهر تهران برای اعمال سیاست و مدیریت یکپارچه در موزه‌ها و بناهای تاریخی شهر تهران تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت نظری در جلسه امروز (سه شنبه) شورای شهر تهران با اشاره به روز موزه‌ها و میراث فرهنگی گفت: شهرداری تهران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون، حدود ۸۸ بنای واجد ارزش ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور یا املاک ثبت نشده اما دارای ارزش‌های فرهنگی_تاریخی_مکانی رویدادی را تملک کرده و به آنها کاربری موزه، خانه_موزه و در مواردی معدود کاربری اداری یا فرهنگی همچون فرهنگسرا، کتابخانه و … را داده است. این اقدام با توجه به این که در راستای حفظ هویت و پیشینه فرهنگی و تاریخی شهر بوده، قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: متأسفانه برای اداره این خانه‌موزه‌ها و موزه‌ها برنامه درست و منسجم و متولی مشخصی وجود ندارد و شاهد آن هستیم که مجموعه شهرداری تهران، اداره هر موزه یا خانه موزه را به عهده یک معاونت، سازمان، شرکت و … سپرده و همین موضوع سبب شده تا مدیریت یکپارچه‌ای برای اداره موزه‌های شهرداری تهران وجود نداشته باشد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان این که نبود مدیریت یکپارچه سبب اعمال مدیریت سلیقه‌ای در فعالیت‌ها و حتی اقداماتی نظیر بازسازی و احیای این بناها شده و از طرف دیگر، ظرفیت عظیم این فضاها نیز مغفول مانده است، گفت: حتی امکان اجرای برنامه‌های یکسان تبلیغی برای معرفی و بازدید از این بناها برای شهروندان وجود ندارد و هر بخشی به سلیقه و دلخواه خود بناها را تملک، مرمت و احیا کرده و مدیریت می‌کند همین موضوع باعث شده که آنچنان که باید و شاید به موزه‌ها در شهرداری پایتخت پرداخته نشود و تبلیغی برای آن‌ها صورت نگیرد؛ از سوی دیگر حتی از این ظرفیت و پتانسیل مهم گردشگری تهران نیز در سایه همین مدیریت چند تکه مورد غفلت واقع شده است.

به گفته نظری در حال حاضر در مجموعه شهرداری تهران دو معاونت معماری و شهرسازی و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی باید به این موضوع ورود کنند اما سازوکار موجود تا کنون نتوانسته است نیازهای امروز شهر تهران را در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برآورده کند.

این عضو شورای شهر تهران یادآور شد: شورای پنجم شهر تهران، شهرداری را ملزم به ارائه لایحه تأسیس سازمان گردشگری کرد که با پایان یافتن کرونا و اتمام محدودیت‌های ناشی از آن، وجود چنین سازمانی با اختیارات کافی، فرصتی عظیم برای کسب درآمد پایدار از سوی مدیریت شهری و نیز ارتقای هویت فرهنگی و تاریخی شهر تهران خواهد شد که متأسفانه با گذشت بیش از سه سال از تصویب برنامه سوم پنج‌ساله توسعه شهر تهران، همچنان شهرداری از ارائه این لایحه خودداری کرده است.

وی اضافه کرد: امروز هم زمزمه‌هایی مبنی بر ادغام شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و ستاد گردشگری و ایجاد شرکت فضاهای فرهنگی و گردشگری و شورای عالی گردشگری شهرداری تهران شنیده می‌شود که با توجه به فرصت کم باقی‌مانده از عمر مدیریت شهری پنجم، باید گفت که گویا اراده‌ای در شهرداری برای ایجاد سازمان گردشگری وجود ندارد.

نظری به شهردار تهران تذکر داد که در این حوزه اقدامی سریع انجام دهد تا نبود سازمان گردشگری و وجود متولیان متعدد در شهرداری، بیش از این به هویت شهر آسیب نزند. وجود یک سازمان مشخص با عنوان سازمان گردشگری و اعمال سیاست و مدیریت یکپارچه در شهر تهران سبب خواهد شد تا سازوکار و ضوابطی مشخص برای دریافت بلیط موزه‌ها، برگزاری برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی و هنری ایجاد شود.

کد خبر 494401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.