نقش بیماری لثه در ابتلا به نوع شدید کرونا چیست؟

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیماری لثه، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-۱۹را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از محققان تأثیر بیماری لثه را بر افزایش خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که بیماری لثه و حجم بالای ویروس کرونا در بزاق، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می‌دهد. نتایج مطالعاتی از این قبیل نشان می‌دهد که چرا برخی افراد در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، اما برخی دیگر علائم شدید آن را تجربه نمی‌کنند.

به گفته محققان، معمولاً ویروس کرونا از طریق بزاق وارد ریه‌های فرد می‌شود، اما در صورتی که او به بیماری لثه مبتلا باشد، ویروس مستقیماً از دهان وارد جریان خود فرد می‌شود. در این صورت خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن افزایش پیدا می‌کند. زمانی که ویروس وارد جریان خون می‌شود، قبل از این که به رگ‌های خونی ریه‌ها پمپاژ شود، از طریق رگ‌های گردن و قفسه سینه به قلب راه پیدا می‌کند.

پژوهشگران معتقد هستند که تجمع پلاک‌های دندانی و التهاب لثه، خطر رسیدن ویروس کرونا به ریه‌ها و ایجاد عفونت شدیدتر را افزایش می‌دهد. مسواک زدن دقیق، استفاده از نخ دندان و دهان‌شویه‌های مخصوص و حتی شست و شوی دهان با آب نمک، علاوه بر این که به کاهش تجمع پلاک دندانی کمک می‌کند، می‌تواند باعث کاهش حجم ویروس کرونا در بزاق شود. در این صورت خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن کاهش پیدا می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Oral Medicine and Dental Research منتشر شده است.

کد خبر 488538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.