اردکانیان: ۴۰۰ روستا از فردا تحت پوشش آبرسانی پایدار قرار می‌گیرند

وزیر نیرو از تحقق وعده آبرسانی پایدار به ۱۷۰۰ روستا در کشور خبر داد و گفت: از فردا ۴۰۰ روستا در کشور با جمعیتی بالغ بر ۲۲۰ هزار نفر تحت پوشش آبرسانی  پایدار قرار می‌گیرند.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان عصر روز دوشنبه -۱۸ اسفندماه- در هفتمین همایش ملی مدیریت جهادی در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ثروت منابع انسانی نیز مانند هر منبع دیگری نیازمند اکتشاف و استخراج است، اظهار کرد: وظیفه سنگینی داریم که این ثروت را به خوبی شناسایی و استخراج کرده و شرایط پرورش آن را به‌کار بگیریم؛ چرا که شایسته‌گزینی پیش‌شرط همه‌گیر شدن فرهنگ مدیریت جهادی در کشور است و روی این موضوع باید حساسیت به‌کار بسته و افراد لازم را به‌کار بگیریم که این ثروت خدادادی تجدید پذیر به‌جا مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه شاخص دسترسی جمعیت روستایی در دنیا به آب سالم و پایدار ۵۳ درصد است، گفت: این در حالی است که امروز این شاخص در کشور ما ۸۲ درصد است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه شاخص بهره‌مندی شهرهای کشورمان از آب سالم و پایدار بیش از ۹۹ درصد است، افزود: این در حالی است که این میزان در دنیا حدود ۸۵ درصد است.
وی در رابطه با آبرسانی به روستاهای کشور گفت: امسال یکی از هدفگذاری‌های ما آبرسانی پایدار به یک‌هزار و ٧٠٠ روستای کشور بود که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با اجرای طرحی در روز سه‌شنبه در هفت استان کشور که با اجرای آن ۴٠٠ روستا با جمعیتی بیش از ٢٢٠ هزار نفر به این شبکه متصل خواهند شد، همه وعده ما از حیث یک هزار و ٧٠٠ روستا محقق می‌شود.

اردکانیان با بیان اینکه در عرصه تأمین آب ١٣ سد مخزنی بزرگ آبگیری شده و یا به بهره‌برداری رسیدند، اظهار کرد: تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب یکی از شاخصه‌های مهم ارتقای بهداشت عمومی و همچنین تأمین آب برای مصارف خاص است که یکی بعد از دیگری در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: به جرأت می‌توان گفت که در تمام این عرصه‌ها شاخص‌های بهره‌مندی در ایران از شاخص‌های جهانی به مراتب بالاتر است، چرا که در دوره‌ای کشورهای توسعه یافته همت کرده بودند ظرف ۱۰ سال جمعیت فاقد دسترسی به آب سالم و پایدار دنیا را که در ابتدای این دهه یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون نفر بود به ۶٠٠ میلیون نفر و جمعیت فاقد دسترسی به شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب و شبکه‌های بهداشتی را نیز از ٢ میلیارد و ۴٠٠ میلیون نفر به یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون نفر کاهش دهند.

وزیر نیرو افزود: در پایان دهه و با مجموعه فعالیت‌هایی که انجام و برنامه‌هایی که اجرا شد طبق گزارش‌های ارائه شده، دسترسی جمعیت روستایی در سطح دنیا به آب سالم و پایدار به ۵٣ درصد رسید و این شاخص امروز در کشور ما ٨٢ درصد است.

اردکانیان با اشاره به هجمه‌های وارد شده از سوی دشمنان علیه کشورمان گفت: در جنگ اقتصادی و با همتی که ملت ایران تحت زعامت مقام معظم رهبری و تلاش تمام خدمتگزاران صورت داد، کار جهاد گونه‌ای انجام شد. دنیایی که از شر ترامپ و دار و دسته‌اش خلاصی یافتند یک بدهی بزرگ به ملت ایران بابت این پایداری و صبوری‌شان دارند.

وی در ادامه به توسعه زیرساخت‌ها در بخش آب و برق در سال جهش تولید اشاره کرد و گفت: با تلاش منظم و برنامه‌ریزی صورت گرفته که همچنان در جریان است، امسال کارهای بزرگی در این عرصه توسط فعالان عرصه آب و برق در کشور صورت گرفته که نه تنها پاسخگوی نیازهای جمعیت فعلی و جمعیتی بیش از اینها نیز خواهد بود.

وزیر نیرو تصریح کرد: شرایط مناسبی در کشور فراهم است تا بتوانیم برای توسعه و عمران منطقه سهم و نقش شایسته‌ای قائل باشیم. امروز زیرساخت‌هایی که در صنعت برق فراهم است ارتباط ما را با تمام کشورهای همسایه برقرار کرده و ما قادر هستیم که با آنها تبادل انرژی داشته باشیم.

اردکانیان ادامه داد: پهنه وسیع کشور و نعمت خدادادی انرژی‌های تجدید پذیر خورشید و باد و ظرفیت‌های وسیعی که در این عرصه داریم ما را از این حیث نیز در زمره کشورهای پیشرفته و پیشتاز قرار خواهد داد.

وی افزود: با پشتگرمی و لطف کریمانه رهبر معظم انقلاب، از نیمه سال گذشته تا به امروز و به امید خدا تا آخرین ساعات فعالیت دولت دوازدهم این توفیق را خواهیم داشت که به تمام برنامه‌های پیش‌بینی شده در جهت تولید و عرضه انرژی و آب سالم و پایدار عمل کنیم.

وزیر نیرو به اقدامات صورت گرفته در بخش برق اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز به برکت انقلاب و در پرتو نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای عظیمی نصیب این کشور شده است.

اردکانیان سرمایه نیروی انسانی را نیز به عنوان یک ثروت عنوان و اظهار کرد: نه صرفاً از زاویه یک ایرانی، بلکه به عنوان کسی که دخیل در برنامه‌های حدود ۴۶ کشور دنیا در زمینه‌های مربوط به آب، محیط زیست و انرژی برای یک دهه بودم و نشست و برخاست‌ها و بررسی‌های متعدد با سازمان‌های دولتی، مردم نهاد و دانشگاهی‌ها داشتم یکی از غنی‌ترین مجموعه‌های منابع انسانی در کشور ما است که بایستی قدر این نعمت خدادادی را دانست؛ چرا که به اتکای این ثروت تمام نشدنی به طور قطع نه تنها آبادانی، عمران، توسعه و تعالی کشور، بلکه توسعه و تعالی منطقه یک هدف دست یافتنی خواهد بود.

وی با بیان اینکه این ثروت نیز مانند هر منبع دیگری نیازمند اکتشاف و استخراج است، خاطرنشان کرد: وظیفه سنگینی داریم که این ثروت را به خوبی شناسایی و استخراج کرده و شرایط پرورش آن را به‌کار بگیریم؛ چرا که شایسته‌گزینی پیش‌شرط همه‌گیر شدن فرهنگ مدیریت جهادی در کشور است و روی این موضوع باید حساسیت به‌کار بسته و افراد لازم را به‌کار بگیریم که این ثروت خدادادی تجدید پذیر به‌جا مورد استفاده قرار گیرد.

کد خبر 480069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.