"بهبود محله" با روش "طب سوزنی شهری" در منطقه ۴

مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان از اجرای طرح «بهبود محله» در سطح منطقه خبر داد و گفت: طرح آموزشی "بهبود محله" با روش "طب سوزنی شهری" در قالب کارگاه آموزشی به مدت سه روز برگزار می شود.

رضا اخوان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: این منطقه با ۱۷ محله، دارای فرصت‌های ویژه کالبدی و انسانی بوده که در همین راستا در نظر دارد با اجرای این طرح پاسخی به پرسش "چگونه می‌توان شهر بهتری داشت؟ " بدهد.

وی افزود: راهکار پیشنهادی این منطقه در راستای بهره‌گیری از پتانسیل‌های انسانی محلات و همراهی کارشناسان است، در این طرح علاوه بر پاسخ به برخی از چالش‌های کالبدی که از نظر ساکنان برخی موارد به نقطه‌های بحران منجر شده، مشارکت کارشناسان را برای حل آن به کار می‌گیرد.

مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان با بیان اینکه کارشناسان شهرداری در گام نخست ۳۰ نقطه آسیب‌خیز را در ۱۷ محله این منطقه با کمک اهالی و با نظر کارشناسی به عنوان «نقطه‌های هدف اقدام مداخله‌ای» انتخاب کرده و در این مسیر پروفایلی از سند توسعه فرهنگی محلات نیز وجود دارد که می‌تواند در این خصوص یاری‌گر ما باشد، ادامه داد: این طرح در گام دوم با اعلام فراخوانی جهت برگزاری یک کارگاه آموزشی از کارشناسان جامعه شناسی، هنر، شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری به عنوان تسهیلگر دعوت کرده که این کارگاه روزهای ۲۹ و۳۰ بهمن و یکم اسفندماه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: در مرحله بعد این تسهیل‌گران به محلات ورود می‌کنند و در یک بازه زمانی کوتاه مدت که بین سه هفته تا سه ماه خواهد بود برای حل مشکلات با کمک مردم محل به ارائه راهکار می‌پردازند.

اخوان اظهار کرد: الگوی اقدام ما در این طرح به نوعی نزدیک به نظریه "طب سوزنی شهری" است، به این معنا که در بازه زمانی کوتاه، اقدام مداخله‌ای تعریف و اجرا می‌شود که می‌تواند سایر بخش‌های بافت را به تبع خود تحریک کند و به این اعتبار مجموعه‌ای از تغییرات را در بافت کالبدی و انسانی محلات ایجاد کند.

وی با اشاره به دستاورد علمی این طرح، گفت: از ورود تسهیل‌گری به ادبیات توسعه و شهرسازی و جامعه شناسی شهر در ایران بیش از یک دهه می‌گذرد و هنوز می‌توان مدعی عرصه‌هایی شد که بکر و تجربه نشده باقی مانده است، از این رو در این فرصت تلاش می‌کنیم به مدلی موجز و کوچک مقیاس از تجربه تسهیل‌گری دست یابیم که تمرکز آن بر خلاقیت شهری، نوجوانان، آسیب‌های اجتماعی و کالبدی و مشارکت است.

مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان ادامه داد: با توجه به اهمیت بکارگیری کودکان و نوجوانان در فعالیت اجتماعی در این طرح کودکان نیز حضور خواهند داشت، این تجربه مکتوب خواهد شد و در قالب یک اثر علمی نشر می‌یابد تا این تجربه ثبت و مورد بهره‌برداری دیگران قرار گیرد.

وی در خصوص شیوه اجرایی این برنامه افزود: تاکید عمده ما رویکرد طب سوزنی شهری مبتنی بر اجرای اقدام سریع، کوتاه و تولید حساس‌سازی است، بر این اساس در راستای تحقق اهداف عنوان شده، تلاش می‌شود کارگاهی با حدود شش بخش طراحی شود تا با حضور پنج استاد صاحب تجربه در زمینه تسهیل‌گری، شرکت کنندگان تمرین‌های کارگاهی برای طراحی و اجرا و جلب مشارکت اعضای جامعه محلی دریافت خواهند کرد.

اخوان خاطرنشان کرد: این طرح از سوی اداره فرهنگی اجتماعی منطقه چهار شهرداری از ابتدای اسفند تا پایان اردیبهشت اجرا خواهد شد که ارائه رویکرد عملیاتی در تسهیلگری و توسعه، ارتقا مشارکت نوجوانان در توسعه شهری، دست یافتن به رویکرد شهری خلاق و ارائه رویکردی متفاوت در حل بحران‌های مربوط به مناطق بی دفاع شهری از جمله دستاوردهای آن خواهد بود.

کد خبر 475365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.