ارتقای زیرساخت‌های شهری اصفهان با حرکت به سوی شهر هوشمند

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: زیرساخت‌های شهر اصفهان که دو میلیون جمعیت دارد، تنها برای جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کافی است و برای جبران ضعف‌ها و کمبود زیرساخت‌ها باید به سمت ایجاد شهر هوشمند پیش برویم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امیراحمد زندآور در یک گفت‌وگوی زنده رادیویی در خصوص لزوم تحقق شهر هوشمند، اظهار کرد: مشکلات و پیچیدگی‌های شهرها را باید با راهکارها و رویکردهای کارآمد حل کرد، باید نگاهی یکپارچه به مسائل شهر داشته باشیم، چرا که در قرن ۲۱ در حال ورود به موج سوم شهرنشینی هستیم، در دنیا شهرها در زمینه‌های مختلف با هم رقابت می‌کنند و در حال توسعه روزافزون هستند.

وی با اشاره به اینکه اداره شهرها با فرمول‌های قدیمی امکان‌پذیر نیست، ادامه داد: باید برای اداره شهرها به سمت بکارگیری تکنیک‌های جدید برویم تا شهروندان بتوانند به خوبی در شهر زندگی کنند، شهرنشینی در حال توسعه است، مطالعات و گزارش‌ها حاکی است که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۰ درصد افراد در شهرها زندگی می‌کنند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان با توضیح اینکه برنامه‌ریزی‌های امروزی جوابگوی حل مسائل شهرهای پرجمعیت نیست، اضافه کرد: برای اینکه بتوان توسعه شهر در زمینه‌های مختلف را شاهد باشیم، باید ایجاد شهر هوشمند را در رأس برنامه‌ها قرار دهیم و روش‌هایی که برای هوشمند سازی شهر وجود دارد را مد نظر قرار دهیم.

زندآور خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های شهر اصفهان که دو میلیون جمعیت دارد، تنها برای جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کافی است بنابراین برای جبران ضعف‌ها و کمبود زیرساخت‌ها باید به سمت ایجاد شهر هوشمند پیش برویم.

وی با اشاره به ارتباط اطلاعات، شهرنشینی و ارتباطات، تصریح کرد: باید با سرعت به سمت ایجاد شهر هوشمند پیش برویم، شهر هوشمند مقوله‌های مختلفی را شامل می‌شود و تعاریف متفاوتی برای آن وجود دارد، باید روند شهرنشینی زود هنگام که موضوعی گریزناپذیر است را در شهرها بپذیریم و دنبال تامین امکانات و خدمات مورد نیاز برای آن باشیم.

زندآور خاطرنشان کرد: باید با توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز برای شهرنشینی مدل‌های جدیدی را تعریف کنیم که بهترین مدل همان شهر هوشمند است و با تکنیک شهر هوشمند می‌توان شهر را اداره کرد، شهر باید در تمام زمینه‌های توسعه‌ای، اقتصادی، انسانی و زیرساختی هوشمندسازی شود.

وی با تاکید بر اینکه الکترونیکی کردن امور مختلف بخش مهمی از هوشمندسازی شهر است، افزود: امروزه برخی امورات شهر به صورت الکترونیکی اداره می‌شود که نمونه‌ای از هوشمندسازی شهر است، در مدیریت شهری و اداره شهر به موارد فراوانی در زمینه هوشمندسازی پرداخته شده و می‌شود، البته که یک دفعه اتفاق نمی‌افتد و قطعاً به زمان و هزینه نیاز دارد تا بتوان یک شهر سنتی را به یک شهر هوشمند تبدیل کرد.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ابزارهایی که برای هوشمند شدن شهر نیاز است باید به روز باشد تا بتوان با حل مشکلات به درجات بالای هوشمندی در شهر رسید، یکی از ویژگی‌های شهر هوشمند استفاده مناسب از وقت و زمان است، برای هوشمندسازی شهر در زمینه کنترل و مدیریت ترافیک نیز باید مواردی را اصلاح کرد.

وی با اشاره به موارد و موضوعاتی که در شهر می‌توان به هوشمند شدن آن پرداخت، تاکید کرد: کنترل و یکپارچه کردن روشنایی شهر و یا روشنایی هوشمند، فناوری اینترنت اشیا به منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی، پارکینگ هوشمند، شهروند هوشمند، زیرساخت‌های هوشمند، مدیریت هوشمند ضایعات ساختمانی و زباله‌های شهر، ساختمان‌های هوشمند و جابه‌جایی و حمل و نقل هوشمند در شهر از جمله مواردی است که تا حدودی برای هوشمندسازی شهر انجام شده است یا می‌توان انجام داد.

زندآور در خصوص حمل و نقل هوشمند در شهر، تاکید کرد: اگر حوزه حمل و نقل هوشمندسازی شود، قطعاً مسائل و مباحث مربوط به ترافیک نیز تا حدودی زیادی برطرف خواهد شد و ترافیک روان‌تر، تردد راحت‌تر و در وقت نیز صرفه‌جویی می‌شود، حمل و نقل هوشمند مشخصه‌هایی از جمله مسیریابی هوشمند، پارکینگ هوشمند، زمان‌بندی هوشمند چراغ‌های راهنمایی را باید داشته باشد.

وی با بیان اینکه برای هوشمند شدن صددرصد شهر باید تمام امکانات فراهم باشد، اضافه کرد: برخی امکانات و زیرساخت‌های لازم برای هوشمندسازی کامل شهر فراهم نیست، همچنین شهروند هوشمند باید مطالبه‌گر و مسئولیت‌پذیر باشد. شهر هوشمند در کنار شهروند هوشمند کامل می‌شود و معنا پیدا می‌کند.

کد خبر 468247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.