محدودیت ارتفاع ساخت و ساز سرمایه‌گذاران را دلسرد می‌کند

معاون شهرسازی و معماری شهردار قم با اشاره به مساحت ۱۵۸۰ هکتاری بافت فرسوده و ۳۰۰ هکتاری بافت تاریخی، گفت: به دلیل شرایط خاص ساخت‌وساز در بافت به ‌ویژه محدودیت ارتفاع سرمایه‌گذاران برای ورود به بافت جذب نمی‌شوند.

به گزارش ایمنا، غلامرضا جانقربان با اشاره به یک هزار و ۵۸۰ هکتار بافت فرسوده مصوب در شهر قم، اظهار کرد: ۳۰۰ هکتار از این مقدار بافت تاریخی است که ضوابط ویژه‌ای برای آن دیده شده است.

وی بابیان اینکه یک هزار و ۳۵۰ هکتار از این بافت فرسوده مساحتی است که می‌تواند مشوق‌هایی دریافت کند؛ خاطرنشان کرد: مشوق‌های بافت فرسوده پاسخگوی هزینه‌های امروز پاسخگو نیست و طبیعتاً برای سرمایه‌گذار و ساکنان همان منطقه نیز جذابیت ندارد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار قم بابیان اینکه محدودیت ارتفاع در بافت فرسوده و بافت تاریخی مانع مهمی است که از جذب سرمایه‌گذار جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: بیشترین ارتفاع در بافت تاریخی همکف و اول و در بافت فرسوده حداکثر در بهترین شرایط ۴ طبقه است که معمولاً اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: با شرایط عرض معبر بالای ۱۰ متر و عرصه بالای ۲۵۰ متر و تأمین پارکینگ سازنده و سرمایه‌گذار می‌تواند تا ۴ طبقه بسازد که معمولاً اتفاق نمی‌افتد و متوسط ۹۰ درصد پروانه‌های این مناطق تا سه طبقه می‌توانند مشوق دریافت کنند.

جانقربان تصریح کرد: این در حالی است که هزینه ساخت بنا تفاوتی نمی‌کند و حتی به دلیل شرایط و مشکلات حمل‌ونقل در بافت ساخت‌وساز در این مناطق هزینه بالاتری هم به همراه دارد.

وی تأکید کرد: تا زمانی که سرمایه‌گذار سود چند برابری بیرون از بافت فرسوده دریافت می‌کند و از طرفی می‌تواند با سهولت بیشتری کار را انجام دهد، حاضر به ورود به بافت فرسوده نیست.

معاون شهرسازی و معماری شهردار قم تصریح کرد: باوجود اینکه این محدوده در عوارض تقریباً تا ۷۵ درصد و در کاربری اقامت معاف هستند و باوجود طبقات تشویقی هنوز کسی را به سرمایه‌گذاری جذب نمی‌کند چراکه سود بیرون از بافت به‌صورت غیرمتعارفی بالاتر است.

کد خبر 466870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.