صرفه جویی ۱۱ میلیارد متر مکعبی در مصرف سوخت با احداث نیروگاه

مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: با احداث واحدهای بخار سیکل‌ترکیبی علاوه بر ایجاد هفت هزار و ۶۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، سالانه ۱۱ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی شده و از انتشار ۱۶ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود.

به گزارش ایمنا به نقل از وزارت نیرو، محسن طرز طلب در سی و یکمین هفته از پویش "هرهفته الف ب ایران " و افتتاح پروژه سازوکاری تسهیل سرمایه‌گذاری در احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی اظهار کرد: با تلاش‌های صورت گرفته سازوکار لازم برای تسهیل در بازپرداخت تعهدات قراردادهای پروژه‌های نیروگاهی بیع متقابل و ایجاد بستر مناسب برای تأمین مالی جهت سرمایه‌گذاری پروژه‌های جدید این بخش نهایی شده است.

وی افزود: در قراردادهای بیع متقابل برای احداث واحدهای جدید بخار مکانیزم بازگشت سرمایه این پروژه‌ها از محل سوخت صرفه‌جویی خواهد بود؛ بدین صورت که سرمایه‌گذار اقدام به احداث بخش بخار نیروگاه و تبدیل واحدهای گازی موجود به سیکل‌ترکیبی کرده و پس از بهره‌برداری واحدها، هزینه سرمایه‌گذاری در قالب سوخت صرفه‌جویی شده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: در این روش تمامی منابع پروژه توسط سرمایه‌گذار و عمدتاً با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود و وزارت نیرو طبق قانون متعهد است اصل و فرع سرمایه پروژه را ظرف دو سال بازپرداخت کند. از این جهت این طرح‌ها جز پروژه‌های استثنایی در کشور است؛ چرا که هیچ پروژه‌ای در کشور این امکان را ندارد که فردی سرمایه‌گذاری ارزی کرده باشد و دولت دو ساله بتواند سرمایه را بازگرداند.

طرز طلب تصریح کرد: با احداث واحدهای بخار سیکل‌ترکیبی از محل قراردادهای بیع متقابل مقرر شده تا ضمن ایجاد هفت هزار و ۶۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی، سالانه ۱۱ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی شده و از انتشار ۱۶ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای جلوگیری به عمل آید.

وی با تاکید بر اینکه این اقدام راندمان نیروگاه‌های گازی از ۳۳ درصد به حدود ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: پراکندگی این پروژه‌ها در ۱۹ استان کشور توزیع شده است که چهار و ۹۸۰ مگاوات از این ظرفیت مربوط به بخش خصوصی و ۲۰۸۰ مگاوات از آن نیز مربوط به واحدهای بخش دولتی است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: تاکنون ۱۸ واحد بخار به ظرفیت ۳۰۶۰ مگاوات و با سرمایه‌گذاری ۲.۴ میلیارد یورو در حال اجراست که در حال حاضر هفت واحد آن به ظرفیت ۱۱۲۰ وارد مدار شده است و تا پایان امسال و سال آینده نیز ۱۱ واحد به ظرفیت ۱۹۴۰ مگاوات دیگر نیز به بهره‌برداری خواهند رسید.

طرز طلب با تاکید بر اینکه ۲۵ واحد به ظرفیت ۴۰۰۰ مگاوات نیز در مرحله آماده‌سازی تمهیدات است، ادامه داد: برای این پروژه‌ها نیز ۳.۲ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است تا برای سال‌های آتی نیز کشور دچار کسری برق در زمینه تولید نشود.

وی با تاکید بر اینکه بازپرداخت منابع این پروژه‌ها از محل سوخت صرفه‌جویی خواهد بود، گفت: سال گذشته از محل تبصره ۱۴ قانون بودجه ۳۷۰ میلیارد تومان بابت بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو برای پروژه‌های بیع متقابل اختصاص یافت و امسال نیز در قانون ۳۶۲ میلیارد تومان برای امر در نظر گرفته شده که امیدواریم تا پایان سال این رقم را نیز محقق کنیم.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: موضوع مهم در این بخش استفاده از بند "و" تبصره یک قانون بودجه سال ۱۳۹۹ برای بازپرداخت بدهی‌های دولت از طریق شرکت نفت است که از این محل نیز ۸,۰۰۰ میلیارد تومان طرح‌های بیع متقابل نیروگاهی در نظر گرفته شده است.

طرز طلب با تاکید بر اینکه تاکنون ۱۵ درصد از منابع این بخش مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: در تلاشیم با اقدامات صورت گرفته بتوانیم تا پایان سال دو رقم یاد شده را دریافت کرده و در اختیار سرمایه‌گذارانی قرار دهیم که واحدهای بخار آن‌ها به اتمام رسیده، سوخت صرفه‌جویی شده اندازه‌گیری شده و به تأیید وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه رسیده است.

وی یادآور شد: پیش از این سوخت صرفه‌جویی شده در نیروگاه پرند به تأیید کارگروه متشکل از وزارتخانه‌های نیرو و نفت و سازمان برنامه و بودجه رسید و معادل ۲۴.۷ میلیون دلار در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: با اصلاح قراردادهای بیع متقابل در فضایی جدید امیدواریم ظرف سه ماه آینده ۸,۰۰۰ میلیارد تومان یاد شده به همراه ۳۶۲ میلیارد تومان قانون بودجه صرف بازپرداخت منابع سرمایه‌گذارانی شود که پروژه‌های بیع متقابل آن‌ها به اتمام رسیده و سوخت صرفه‌جویی شده نیز اندازه‌گیری شده است.

کد خبر 460415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.