رضا زنده دل در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرداری رودسر، کار تفکیک زباله از مبدا را از ۱۳۹۴ آغاز کرد و در حال حاضر با شش نفر نیرو و دو خودرو در تمامی روزهای هفته کار تفکیک را در درب منازل انجام میدهد.
وی افزود: شهرداری در این طرح تاکنون صد در صد منازل را تحت پوشش قرار داده و هفتهای یک بار هم کار تفکیک زباله در ادارات شهر رودسر انجام میشود.
شهردار رودسر تصریح کرد: برتری شهرداری در کار تفکیک زباله نسبت به شرکت بخش خصوصی، حضور بی وقفه در درب منازل بوده و دلیل آن نداشتن حتی یک تماس تلفنی از سوی شهروندان در چهار ماه گذشته بوده است.
زنده دل خاطرنشان کرد: اولین هدف مدیریت شهری در طرح تفکیک زباله آموزش صد در صدی شهروندان رودسر است. در این راستا شهرداری حداقل یک بار به درب منازل رفته، تمامی ادارات و اصناف شامل هتل، رستوران و غذاخوریها را آموزش داده و آموزش مدیریت صحیح پسماند در میادین میوه و تره بار و نانوایی نیز در دستور قرار دارد.
وی ادامه داد: رودسر در تمامی مقاطع تحصیلی، تعداد هفت هزار نفر دانشآموز دارد، که در قالب طرح تفکیک از سال ۹۸ تاکنون به حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر از این دانش آموزش داده شده و در حال حاضر این آموزشها به صورت کلیپ در سامانه شاد و فضای مجازی برای دانش آموزان به اشتراک گذاشته میشود.
شهردار رودسر افزود: در این شهر ساکنین دو هزار خانه در طرح تفکیک با شهرداری همکاری مستمر دارند. و روزانه از درب منازل حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم زباله خشک جمعآوری میشود؛ در آبان ماه امسال برای دومین بار طرح تشویقی کیسههای زباله و اقلام بهداشتی مختلف به خانوارهایی که در این زمینه همکاری خوبی داشتند، اهدا شد.
زندهدل تاکید کرد: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر، شهروندانی که در طرح تفکیک زباله در منازل با شهرداری همکاری خوبی داشته باشند از بخشودگی عوارض صد در صدی نوسازی و اصناف نیز از تخفیف ۳۰ درصدی عوارض در سالجاری بهره مند میشوند.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری رودسر با فرمانداری شهرستان مکاتبات لازم را انجام داده، تا اداراتی که در زمینه تفکیک زباله با شهرداری همکاری خوبی دارند، مورد تقدیر قرار گیرند.
شهردار رودسر افزود: سازمان مردم نهاد قدمهای سپید در این مدت در زمینه طرح تفکیک زباله، همکاری بسیار خوبی با مدیریت شهری داشته و در مواقع لزوم اعضای آن در کنار نیروهای شهرداری حاضر بوده اند.
زندهدل اظهار کرد: خوشبختانه در شهر رودسر کارگاه غیرمجاز جمعآوری پسماند وجود ندارد. اما وانت بارهای دوره گرد مشکلاتی را برای اجرای طرح تفکیک ایجاد میکنند. شماره پلاک تعداد ۲۰ خودرو را شناسایی به نیروی انتظامی اعلام کردیم ولی از طرف مقامات قضائی کوچکترین جریمه ای نشدند. و دوباره کار خودشان را از سر گرفتند.
وی افزود: در این شهر روزانه ۵۰ تن پسماند تولید میشود که از این مقدار ۳۵ تن زباله خانگی و ۱۵ تن خار، خاشاک و نخاله است که زبالههای تر در کارخانه کمپوست این شهر به کود تبدیل میشود.
شهردار رودسر یادآور شد: در حال حاضر کارخانه کمپوست نقص فنی دارد و تا رفع مشکل آن، زبالهها در محوطه کارخانه دپو میشود.
به گزارش ایمنا، رودسر با ۳۷ هزار و ۹۹۸ نفر جمعیت در ۷۰ کیلومتری شهر رشت مرکز استان گیلان قرار دارد.
نظر شما