۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۸
آیا دوباره "کرونا" می‌گیریم؟  

این روزها در جامعه صحبت‌هایی شنیده می‌شود که هرکس یکبار کرونا بگیرد، حداقل تا چندماه در برابر ابتلای مجدد به آن مصونیت دارد. این صحبت‌ها در حالی است که هیچ منبع علمی آن را تأئید نکرده و آنطور که متخصصان می‌گویند احتمال ابتلای دوباره به کرونا وجود دارد.

به گزارش ایمنا، دکتر محمدحسین زمانیان، متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه احتمال ابتلای مجدد بهبودیافتگان کرونا به این بیماری وجود دارد، گفت: در برخی افراد با ابتلاء به کرونا، آنتی بادی بالا نمی‌رود و این افراد پس از بهبودی هم مجدد در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند.

وی افزود: افرادی هم که آنتی بادی خون آنها افزایش می‌یابد، تا مدتی که زمان دقیق آن مشخص نیست مصونیت پیدا می‌کنند، اما این مصونیت ۱۰۰ درصدی نبوده و احتمال ابتلای مجدد این افراد هم وجود دارد.

زمانیان تصریح کرد: همچنین افرادی که بار اول کرونا را به شکل ضعیف گرفته‌اند، این احتمال هست که در صورت ابتلای مجدد، بیماری در آنها به شکل شدیدتری بروز پیدا کند و نمی‌توان در این رابطه به صورت قاطع سخن گفت که چون بار اول سبک گرفته‌اند، بار دوم هم به همین صورت خواهد بود.

این متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص شدت بیماری در افراد مختلف هم گفت: حدود ۸۰ درصد افرادی که جوان بوده و بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند در صورت ابتلاء به این بیماری، با یک تب و لرز یک هفته‌ای یا با علائم کمتر آن را گذرانده‌اند، اما در ۲۰ درصد موارد هم متأسفانه کرونا در آنها به شکل شدید بروز پیدا کرده و موجب درگیری قلب و ریه شده و بعضاً فوت آنها شده است.

وی افزود: بنابراین در مورد ویروس کرونا هیچ چیزی به صورت ۱۰۰ درصدی و قاطع وجود ندارد و همه افراد در هر سنی و با هر شرایط جسمانی باید رعایت نکات بهداشتی را داشته باشند.

زمانیان به تغییراتی در شیوه انتقال بیماری هم اشاره کرد و افزود: در ماه‌های قبل ویروس عمدتاً از شیوه تماسی منتقل می‌شد، به این صورت که دست آلوده افراد با چشم و دهان و بینی آنها تماس داشته و از این طریق ویروس منتقل می‌شد، اما هم اکنون شیوه انتقال به سمت تنفسی در حال حرکت است، به این صورت که اگر در محیطی سرپوشیده قرار داشته باشید و فرد آلوده عطسه و یا سرفه کند احتمال انتقال ویروس افزایش می‌یابد و یا اینکه مدت طولانی با فرد آلوده در یک مکان باشید.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به رکنا، گفت: در همین راستا امروزه تاکید بیشتری بر استفاده از ماسک می‌شود و راه‌های دیگر پیشگیری از جمله شست و شوی مکرر دست‌ها نیز همچنان توصیه می‌شود.

کد خبر 452802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احسان IR ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    21 6
    من برای بار دوم به کرونا مبتلا شدم بار دوم از داروی کمتری استفاده کردم ولی بیشتر از بار اول اذیت شدم از روز۸به بعد هر شب به اندازه یک نخود کوچک صمغ باریجه قورت دادم و اثر مثبت داشت افرادی که در مجاورم بودند هیچکدام بیمار نشدند یا اینکه آنتی بادی داشتند یا اینکه در بار دوم واگیر نمیکنه