آغاز به کار رسمی کمیته ملی گردشگری خوراک
عکس تزئینی است

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری در نشست مجازی با ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های کشور، ضمن اعلام آغاز به کار رسمی «کمیته ملی گردشگری خوراک»، ابعاد، ساختار، برنامه‌ها و نتایج فعالیت این کمیته را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پیرو برگزاری نشست ویدئوکنفرانس با ادارات کل استانی با موضوع معرفی و تشریح آغاز به کار کمیته ملی گردشگری خوراک، لیلا اژدری گفت: گردشگری خوراک یکی از انواع گردشگری است که می‌تواند ضمن تنوع بخشیدن به سبد محصولات گردشگری کشورمان سبب شناسایی و احیای دامنه وسیعی از انواع و اقسام غذاهای محلی و نوشیدنی شده و به‌عنوان محصولی جذاب به گردشگران داخلی و خارجی ارائه شود.

او با بیان اینکه موضوع راه‌اندازی کمیته ملی گردشگری خوراک به پیشنهاد اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان انجام گرفته است، به برخی از اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: انجام مطالعه در مورد گردشگری غذا در کشورهای دیگر، برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان گردشگری غذا و کسب تجارب آنها، نشست با اتحادیه‌های مرتبط با حوزه غذا، مذاکره با برخی از دانشگاه‌ها برای تدوین برنامه راهبردی، تهیه برنامه چشم‌انداز و پلن‌های اجرایی یک ساله و سه ساله، نهایی کردن گام پژوهشی با مرکز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، مذاکره با دستگاه‌ها و نهادها برای همکاری و حمایت از طرح، هماهنگی با جامعه آژانس‌داران برای ایجاد بسته سلف تخصصی گردشگری غذا و نیز هماهنگی و برنامه‌ریزی با جامعه بوم‌گردی برای برگزاری رویدادهای غذا و آئین‌های مرتبط از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌آیند.

اژدری همچنین اقدام به‌منظور تهیه اطلس خوراک ایرانی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی کمیته ملی گردشگری خوراک نام برد و افزود: اطلس خوراک ایرانی که اجرای فاز دوم آن آغاز شده است، یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف ایران است که افزون بر پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید آنها را سازگار با جغرافیای پهناور ایران معرفی می‌کند.

او خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدام به‌منظور تهیه اطلس خوراک ایرانی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی کمیته ملی گردشگری خوراک، تلاش برای تهیه برنامه تلویزیونی گردشگری خوراک، استارت‌آپ غذایی، ثبت میراث ناملموس و همچنین برگزاری تورهای گردشگری غذا نیز از جمله برنامه‌های کوتاه‌مدت کمیته مذکور به شمار می‌آید.

مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: گردشگران بسیاری هستند که از تجربه غذاهای سنتی کشورها و شهرهای دیگر به مثابه شناخت ذائقه فرهنگی آن جامعه لذت می‌برند و از دریچه غذا به احساسات فرهنگی و دانش سنتی مردم می‌نگرند. غذاهای ایرانی، بخشی از فرهنگ اصیل مردم ایران است که از درون ساختار فرهنگی و الگوهای اجتماعی و اقتصادی قومیت‌های مختلف آن نشأت گرفته‌اند، از این رو شناسایی و احیای سنتی طبخ غذاهای ایرانی در هر منطقه و ترویج فرهنگ غذاهای بومی از منظر ملی و بین‌المللی از جمله اهداف اطلس خوراک ایرانی است.

اژدری با تاکید بر اینکه هر نقطه کشورمان سفره غذایی خاص خود را دارد، ادامه داد: از این رو باید تمام ظرفیت‌های غذایی ایران با تحقیقات میدانی مشخص شود؛ چرا که بسیاری از غذاها در آستانه انقراض هستند و انتظار می‌رود در این اطلس غذایی تفاوت‌های غذایی و تنوع غذایی از نقاط مختلف کشور شناسایی و سپس تجاری‌سازی و برندسازی شود.

مدیر کل دفتر همکاری و توافق‌های ملی گردشگری وزارت میراث با بیان اینکه غذاهای بومی و سنتی در یک متن فرهنگی تولید می‌شوند و شیوه طبخ آن‌ها، برآمده از فضای جغرافیایی و تاریخی یک منطقه است و همانند دیگر مصنوعات فرهنگی بیانگر هویت قومی، نژادی و ملی مردم آن منطقه به شمار می‌آید، افزود: این میراث ناملموس فرهنگی، حافظ تنوع فرهنگی و ضامن توسعه پایدار است و این ظرفیت را دارد تا در کنار میراث‌فرهنگی ملموس، یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری هر منطقه‌ای باشد.

اژدری یادآور شد: هم‌اکنون افراد علاقه‌مند اعم از بخش خصوصی و دولتی و نیز ادارات کل استانی می‌توانند با مراجعه به سایت foodatlas.ir برای عضویت و ثبت خوراک‌ها و نوشیدنی‌های بومی منطقه خود و رویدادهای مرتبط اقدام کنند.

او گفت: تشکیل شورای راهبری و سیاست‌گزاری گردشگری خوراک نیز با حضور فعالان صنعت گردشگری و سایر دستگاه‌های ذیربط و ذی‌مدخل در دستور کار است.

کد خبر 452035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.