موفقیت بیشتر واکسن‌های ژنتیکی برای مقابله با کرونا

رئیس انستیتو پاستور ایران، گفت: واکسن‌های ژنتیکی برای مقابله با کووید ۱۹ احتمال موفقیت بیشتری دارند.

به گزارش ایمنا، علیرضا بیگلری، اظهار کرد: واکسن‌های ژنتیکی احتمال موفقیت بیشتری برای مقابله با کووید ۱۹ دارند. امروزه با یک ویروس بسیار پیچیده طرف هستیم که مجهولات ما در مقابل دانسته‌ها و معلومات مان بیشتر است.

وی با بیان اینکه این ویروس در ۱۰۰ سال گذشته نمونه و سابقه‌ای نداشته، افزود: نوع بیماری زایی ویروس و شیوع آن در جوامع از رفتارهای اجتماعی، شرایط اقتصادی و فرهنگی ناشی می‌شود. بنابراین فقط به دارو و واکسن تکیه نکنیم؛ چرا که عوامل دیگر در مبارزه با این ویروس هم تعیین کننده هستند.

رئیس انستیتو پاستور ایران با تشریح یکی از اولین راه‌ها در مقابله با کرونا، گفت: آنتی ژن‌های ویروس باید وارد بدن شود که بدن پاسخ ایمنی ایجاد کند. راه دیگر این است که به جای وارد کردن آنتی ژن در بدن، قطعه ژنتیکی یعنی رمز ساخت آن ماده را وارد بدن کنیم. در واقع خود سلول شروع به ساخت آنتی ژن کرده و کد ژنتیکی دستور ساخت آنتی ژن را وارد بدن می‌کند؛ با این روش، واکسن‌های ژنتیکی تولید می‌شود.

بیگلری ادامه داد: برخی واکسن‌ها قسمتی از ژنوم ویروس را داخل یک وکتور یا انتقال دهنده کرده و به سلول منتقل می‌کنند. در واقع از یک ویروس برای انتقال ویروس دیگر کمک می‌گیریم. ویروس انتقال دهنده خطرناک نیست، چون قدرت تکثیر را از آن گرفته ایم و خودش به تنهایی قدرت تکثیر ندارد، فقط به عنوان یک انتقال دهنده عمل می‌کند و ژن را به داخل سلول می‌رساند. واکسنی که از این طریق ساخته می‌شود امکان تولید انبوه دارد و ارزان‌تر از سایر واکسن‌ها است.

وی با بیان اینکه انتقال دهنده‌ها در درمان برخی بیماری‌ها مانند هموفیلی یا سرطان‌ها استفاده شده است، اضافه کرد: بیشترین تعداد واکسن‌هایی که به موفقیت می رسند، دارای پایه ژنتیک هستند؛ اما هنوز تأیید نهایی آنها گرفته نشده است.

بنا به گزارش ایرنا، رئیس انستیتو پاستور ایران، خاطر نشان کرد: از این به بعد تولید واکسن در جهان به نوع تکنولوژی بستگی دارد؛ اینکه کدام مدل واکسن به تکنولوژی راحت تر و هزینه کمتر نزدیک است.

کد خبر 445352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.