۱۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
توسعه شبکه GPS با هدف پایش گسل‌ها

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به هفت ردیف کاری در نظر گرفته شده در حوزه زلزله و فرونشست در قانون مدیریت بحران گفت:حریم گسل‌ها و ضرایب لرزه‌خیزی یکی از مهمترین این محورهاست. توسعه شبکه GPS با هدف پایش گسل‌ها نیز از اهمیت برخوردار است.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی بیت‌اللهی در مراسم امضای تفاهم نامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با سازمان نقشه برداری با تاکید بر نقش مؤثر سازمان نقشه‌برداری به عنوان یک سازمان اطلاعات پایه، اظهار کرد: در هیچ پروژه‌ای نمی‌توان نقش سازمان نقشه‌برداری را نادیده گرفت. همچنین با توجه به تجهیزات بسیار خوب و حضور کارشناسان و متخصصان زبده در مجموعه این سازمان فرصت مناسبی برای کشور خواهد بود تا از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شود.

بیت‌اللهی با اشاره به هفت ردیف کاری در نظر گرفته شده در حوزه زلزله و فرونشست در قانون مدیریت بحران، در تشریح محورهای همکاری در هریک از ردیف‌های یاد شده گفت: ردیف حریم گسل‌ها و موضوعاتی مثل ضرایب لرزه‌خیزی یکی از مهمترین این محورهاست که قطعاً همکاری‌های متقابل میان دو مجموعه در این خصوص می‌تواند نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته باشد. همچنین توسعه شبکه GPS با هدف پایش گسل‌ها و اندازه‌گیری میزان جابجایی آنها و همکاری در این زمینه نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. در خصوص ردیف پهنه‌بندی نقشه گسل‌ها نیز مایل هستیم تا از ظرفیت‌های سازمان نقشه‌برداری کشور بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: محور پاسخ سریع زلزله و نصب دستگاه‌ها نیز از دیگر موضوعاتی است که می‌تواند به عنوان همکاری مشترک میان دو مجموعه در دستور کار قرار بگیرد. همچنین در خصوص بند مربوط به فرونشست برای المان‌های حمل و نقلی، ضرورت دارد تا فرودگاه‌ها به عنوان یکی از مراکز حساس پایش شوند و در این زمینه، جانمایی دستگاه‌های دائمی GPS در فرودگاه‌ها، همکاری میان دو مجموعه را می‌طلبد.

استفاده از داده‌های سازمان زمین‌شناسی در حوزه خطوط لوله‌های گاز، نفت و …، بهره‌مندی از عکس‌های هوایی سازمان زمین‌شناسی بخصوص عکس‌های مربوط به دهه‌های ۳۰ و ۴۰ به منظور ردیابی قنوات، تهیه نقشه قنات‌های تهران از دیگر محورهایی بود که در این بخش از سوی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مورد تاکید قرار گرفت.

اسماعیل فرزانگان رئیس شبکه شتاب‌نگاری کشور نیز همکاری با سازمان نقشه‌برداری در جهت انتخاب بهترین مناطق برای نصب ایستگاه‌های شتاب‌نگاری را در جهت بالا بردن کیفیت انتقال داده‌ها و همچنین بهبود عملکرد سامانه‌های پاسخ و هشدار سریع را خواستار شد. همچنین ناهید عطارچیان رئیس بخش زئوتکنیک و زیرساخت نیز ارتقا و توسعه بانک اطلاعات ژئوتکنیک را به عنوان یکی از مهمترین وظایف مرکز و محوری مهم در جهت همکاری‌ها برشمرد.

کد خبر 442994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.