توجه به معیشت مردم و اشتغال دو رویکرد محوری برنامه‌های پیشنهادی

وزیر پیشنهادی صمت با اشاره به اهداف، سیاست‌ها و ماموریت‌های خود برای این وزارتخانه گفت: رویکرد توجه به معیشت مردم و اشتغال با توجه به اهداف دشمن از نکات مورد توجه است.

به گزارش ایمنا به نقل از خبرگزاری خانه ملت، حسین مدرس خیابانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۲ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت خود به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، ضمن تشکر از نمایندگان، هیأت رئیسه مجلس، اعضا و هیأت رئیسه کمیسیون‌ها به جهت تخصیص زمان جهت بررسی برنامه‌های پیشنهادی خود اظهار کرد: از حُسن اعتماد و عنایت رئیس جمهور نیز سپاسگزارم و از معاون اول رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت که در جلسه حاضر شدند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی افزود: امید دارم به یاری خداوند متعال و به کمک نمایندگان و همت و صبوری مردم ایران، به ویژه صنعتگران، تولیدکنندگان، تجار، اصناف و بازرگانان و فعالان عرصه علم و دانش بتوانم خدمتگذار کوشا و سرباز صدیقی برای پیشبرد عالی نظام جمهوری اسلامی در این شرایط سخت بوده و شکر این اعتماد را بجا آورم.

وزیر پیشنهادی صمت تصریح کرد: شرایط کنونی سخت و البته اعتلا بخش است. سخت به جهت جنگ اقتصادی تحریمی از سوی دشمنان کینه‌توز این مرز و بوم به سرکردگی آمریکای جنایتکار که با شیوع ویروس منحوس کرونا تقارن یافته و بی سابقه‌ترین و ظالمانه‌ترین فشار اقتصادی را ایجاد کرده؛ و اعتلا بخش از این جهت که فرصت‌هایی را در این شرایط برای کشور از جهت خودکفایی و بلوغ توانمندی‌ها و ظرفیت‌های تولید و صادرات با اتکا به متخصصان داخلی به وجود آورده است.

مدرس خیابانی ادامه داد: مدیریت جهادی و تلاش همه ارکان نظام با در نظر گرفتن سه رکن اصلی حاکمیت، مردم و نهادهای انقلابی و جهادی در مدیریت دوران شیوع بیماری کرونا در کنار ابتکار هوشمندانه رهبر معظم انقلاب و نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهش تولید از مصادیق تعالی بخشی است و در این شرایط سخت تحریم برای خوداتکایی و استقلال صنعت، فرصت بی بدیلی شمرده می‌شود.

وی با اشاره به اهداف، سیاست‌ها و مأموریت‌های خود در بخش صنعت، معدن و تجارت به عملکرد دوره سه ماهه سرپرستی و دوره یک ساله قائم مقامی خود در وزارتخانه صمت، گفت: از رویکردهای اصلی این برنامه که حاصل تلاش و بررسی‌های دقیق و حضور میدانی در بازدید از واحدها و شهرک‌های صنعتی و معدنی، تشکیل جلسات مکرر با بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی برای بیان دغدغه‌های نمایندگان دلسوز مجلس شورای اسلامی و استانداران محترم بوده و در کنار نظرخواهی نخبگان علمی، صنعتگران و معدن‌کاران، صادرکنندگان و فعالان دانشگاهی به آن پرداخته شده، تاکید بر دو هدف؛ بهبود معیشت مردم و اشتغال است.

وزیر پیشنهادی صمت افزود: دو هدفی که دشمن آنها را نشانه رفته و دنبال سفره‌های خالی و کارخانه‌های تعطیل می‌گردد، لذا ضمن پاسخ به دغدغه‌های مردم و نمایندگان آنها در مجلس، باید حرکتی منطبق بر اسناد بالادستی، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بیانیه گام دوم انقلاب برداشته شود.

انتصاب مدیران جوان شایسته را در دستور کار قرار می‌دهم

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت افزود: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی و قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر مبتنی بر سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در تحقق جهش تولید در وزارت صنعت، معدن و تجارت را شکل می‌دهم.

مدرس خیابانی یادآور شد: اینجانب در کنار شما نمایندگان مجلس دغدغه معیشت مردم را دارم و در طراحی برنامه‌های خود حول چهار محور اصلی تحقق بخش تولید، جهش تولید با اتکا بر توان ساخت داخلی، توسعه سرمایه‌گذاری و تکمیل طرح‌های تولیدی، توسعه صادرات و کنترل واردات و مدیریت و تنظیم بازار تلاش خواهم کرد تا علاوه بر حفظ آرامش بازار به واسطه تضمین فراوانی کالا و با تکمیل طرح‌های نیمه تمام احیای واحدهای راکد و تعطیل صنعتی و معدنی و فعال‌سازی ظرفیت‌های خالی معدنی و تولیدی ضمن عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب به اشتغال به عنوان یکی از مطالبات به حق ملت شریف ایران عنایت ویژه داشته باشم.

وی خاطر نشان کرد: آنچه امروز در قالب برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت عرضه گردیده است، برگرفته از شرایط محیطی و تکانه‌های بیرونی تحول‌های داخلی و شاخص‌های کلان اقتصادی و تهدیدها و فرصت‌هایی است که تحت ۷ محور، ۴۰ برنامه و ۱۷۰ پروژه عملیاتی به منظور بهره‌برداری از ظرفیت تمام استان‌های کشور به خصوص استان‌های محروم و مناطق مرزی تدارک دیده شده است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اطمینان می‌دهم وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید فعالیت‌های خود همچون ماه‌های گذشته با هرگونه واردات بی‌رویه کالا اعم از کالاهای غیرضروری و اقلام دارای مشابه داخلی به شدت ممانعت می‌نماید و از این آسیب مراقبت لازم را به عمل آورد.

مدرس خیابانی یادآور شد: در دوره‌ای که قائم مقام بودم و در یک سال گذشته واردات بی‌رویه با ممنوعیت ثبت سفارش ۲۵۰۰ ردیف تعرفه کالاهای غیرضروری و مشابه تولید داخلی باعث شدیم چهار میلیارد دلار واردات کالاهای غیرضروری صرفه‌جویی شود.

وی افزود: همیشه اعلام کردم به غیر از سه قلم کالا یعنی مواد اولیه کارخانجات، ماشین آلات و تجهیزاتی که در داخل تولید نمی‌شود و کالاهای اساسی و ضروری به هیچ وجه اجازه واردات را به کشور نمی‌دهیم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: در محضر نمایندگان و مجلس شورای اسلامی با هرگونه عدم شفافیت، فساد و رانت در وزارت صنعت، معدن و تجارت به شدت برخورد کرده و با شفاف‌سازی و تکمیل سامانه‌های الکترونیکی در حوزه‌های مختلف فعالیت این وزارتخانه در کنار تمرکززدایی و تفویض اختیار به استان‌ها تلاش خواهم کرد.

مدرس خیابانی افزود: اخیراً بخش عمده‌ای از اختیارات شورای عالی معادن برای راه‌اندازی معادن کوچک و تعطیل به شورای عالی معادن واگذار شده است در عین حال مجوز زدایی و تسهیل فضای کسب و کار که خواسته به حق فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان خدوم و علاقمند به اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی است به منظور ورود به سرمایه‌های جدید بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی که منجر به رونق اشتغالزایی و اصل استقلال صنعت کشور می‌شود، جزو الزامات عملکردی خود دانسته و با انتصاب مدیران شایسته جوان و پایبند به اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش خواهم کرد که در جهت استقلال صنعتی و قطع وابستگی بخش‌های صنعتی و معدنی به خارج فعالیت کنم.

وی یادآور شد: مواردی که در خصوص انتصاب افراد مطرح شده به من نمی‌چسبد، در کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها گفتم فردی که اعلام کردید به طور رسمی به من اعلام نکردید ضمن اینکه لازم است بررسی کنید چرا که انتصاب وی بر اساس ابلاغ وزیر اسبق جهاد کشاورزی بوده و قبل از ورود من به وزارت صنعت، معدن و تجارت به این وزارتخانه وارد شده است.

مدرس خیابانی ادامه داد: نمایندگان اسم و مدرک خود را درباره انتصاباتی که به زعم آنها دارای ایراد است را ارائه دهند تا آن را سامان دهم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت داخلی سازی و جلوگیری از واردات را مهم‌ترین برنامه وزارت صمت در سال جهش تولید برشمرد و افزود: تلاش کردیم تحریم را به فرصتی برای تکیه بر توان داخل در صنعت، تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور اقتصاد بدون نفت را تجربه می‌کند، اضافه کرد: صادرات غیرنفتی حدود ۴۱.۳ میلیارد دلار معادل ۱۳۵ میلیون تن به ۱۰۰ کشور دنیا با شدیدترین تحریم‌ها انجام گرفته است، حدود ۵۷ میلیون تن فولاد و … به ارزش ۹ میلیارد دلار صادر شده است.

مدرس خیابانی با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا مرزها حدود دو ماه تعطیل بود که پس از بازگشایی صادرات به روند پیش از شیوع این ویروس بازگشته است، تصریح کرد: تجارت اسپانیا، ایتالیا و فرانسه پس از شیوع کرونا ۴۵ درصد کاهش یافته این در حالی است که ایران توانست با اتکا به توان داخل و استفاده از ظرفیت همسایه‌ها صادرات غیرنفتی را بهبود بخشد.

وزیر پیشنهادی صمت با بیان اینکه باید برای توسعه صادرات غیرنفتی بر پتانسیل استان‌های مرزی تکیه کرد، ادامه داد: امروز راه نجات کشور تولید، صادرات و تمرکز بر استان‌های مرزی است.

وی مقایسه شاخص‌های اقتصادی ایران با سایر کشورها در شرایطی که تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفته را غلط خواند و افزود: علیرغم اینکه پس از شیوع ویروس کرونا سایر کشورها با مشکلاتی مانند خالی شدن قفسه‌های فروشگاه‌ها، به غارت رفتن مغازه‌ها و … رو به رو شدند اما این مسائل در ایران به وجود نیامد.

مدرس خیابانی با بیان اینکه از مجلس انقلابی انتظار انصاف می‌رود، گفت: در حال حاضر روزانه ۲۲ میلیون ماسک تولید می‌شود، از سوی دیگر احیای ۱۵۰۰ واحد صنعتی در دستورکار وزارت صمت قرار دارد که تاکنون حدود ۴۳۰ واحد فعال شده‌اند.

وزیر پیشنهادی صمت با بیان اینکه هدف دشمن با تحریم صنعت خودروسازی، تعطیل شدن این شرکت‌ها بود که محقق نشد، اضافه کرد: در حال حاضر تولید در خودروسازی‌ها ۲۰ درصد افزایش داشته است و از سوی دیگر از ۱۹۰ هزار خودرو کف پارکینگ در سال گذشته تنها ۸۰ هزار خودرو باقی مانده است.

وی رشد ۶۸ درصدی تولید ماشین لباسشویی، ۶۰ درصدی تلویزیون را از جمله دستاوردهای وزارت صنعت در ماه‌های اخیر دانست و گفت: علیرغم حذف ارز ۴۲۰۰ از برنج قیمت این کالا تنها ۲.۵ برابر شد و این از دستاوردهای ستاد تنظیم بازار است.

رشد صنعت فولاد علیرغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا

مدرس خیابانی در ادامه با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا در حوزه صنعت گفت: در حال حاضر اقلامی مثل فولاد، به نام و مدل آنها مورد تحریم قرار گرفته است اما نتوانستند این صنعت را از کار بیندازند تا جایی که هم اکنون زنجیره فولاد با ۳۰ میلیون تن افزایش تولید مواجه شده است و این افزایش در مورد آهن اسفنجی، شمش فولاد و گندله نیز صدق می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه باید با اراده در بازار ورود پیدا کنیم، نترسیم و نترسانیم، عنوان کرد: شرایط سخت امروز ایجاب می‌کند سه قوه و ملت کنار هم باشند و اجازه ندهند دشمن به اهداف خود برسد. همچنین حاکمیت، مردم و سایر نهادها با کار جهادی می‌توانند در کنار هم همچون حماسه اربعین، حماسه‌ای مانند مقابله با سختی‌های دوران کرونا بیافرینند.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت سال ۹۸ را سال افتخار تنظیم بازار دانست و افزود: در این سال غائله بنزین را جمع کردیم و فروشگاه‌ها نیز علیرغم شرایط پر از کالا بود، هم اکنون نیز ۴ میلیون تن کالای اساسی در بنادر و گمرک‌ها موجود است و ما بی‌وقفه در حال تهیه آن هستیم به خصوص در شرایط کرونا که تمامی کشورها در حال ذخیره‌سازی کالاها هستند، ایران به علت تحریم‌ها از مدت‌ها قبل ذخیره کالاهای استراتژیک داشت.

کنترل واردات مهمترین برنامه وزارت صمت است

مدرس خیابانی در ادامه با تأکید بر اهمیت کنترل واردات به عنوان مهمترین برنامه وزارت صنعت اظهار کرد: واردات کالاهای مشابه تولید داخل برای کشور سم است و به این اعتقاد داریم و معتقدیم واحدهای صنفی توانسته‌اند در شرایط سخت فروش نفت پشتیبان کشور باشند.

وی همچنین با اشاره به حجم واردات ۴۳.۷ میلیارد دلار گفت: از ۸۵.۵ درصد از این میزان مواد اولیه و ماشین آلات است و ۱۵ درصد مابقی کالای مصرفی که هفت درصد آن اقلام ضروری همچون برنج و روغن بوده و هفت درصد مابقی کالای غیرضروری همچون موبایل است که بنده بخشنامه‌ای برای جلوگیری از واردات آن صادر نکردم.

کشورهای طرف معامله ایران از آمریکا هراس دارند / تهاتر در دستور کار

مدرس خیابانی در ادامه با بیان اینکه سه کشور همسایه پتانسیل صادرات دارند، اظهار کرد: درصد بالایی از مرزها باز هستند و امکان صادرات وجود دارد اما تقصیر ما نیست که بسیاری از کشورهای طرف معامله ایران، از آمریکا هراس دارند، همچنین اشکالات سیستم بانکی به علت تحریم‌ها کار را دشوار کرده و ما تهاتر را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در پایان با اشاره به تلاش کشورهای استکباری برای تعطیل کردن صنعت خودروسازی کشورمان که منجر به عدم سرمایه‌گذاری خارجی شد، خاطرنشان کرد: با این حال در چهار ماهه نخست امسال ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو و تا پایان سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو دیگر تولید خواهیم کرد، همچنین اگر بتوانم سمت وزارت را کسب کنم بازار منطقه و داخل را تحت تأثیر قرار خواهم داد و از تولید کالای با کیفیت حمایت خواهم کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسین مدرس خیابانی با وجود اظهارات خود در رأی‌گیری نمایندگان مجلس موفق به دریافت رأی اعتماد نشد و بنابراین از دستیابی به مقام وزارت دست یافت.

کد خبر 438456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.