۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۵
جهان پس از کرونا چگونه خواهد بود؟

محققان معتقدند که همه‎گیری ویروس کرونا و اقداماتی که افراد برای نجات جان خود انجام می‌دهند، می‌تواند روش‌های زندگی و کار آن‌ها را در آینده به طور دائمی تحت تأثیر قرار دهد؛ پیش‌بینی قطعی این است که دنیا پس از پایان همه گیری کرونا، محل بهتری برای زیستن خواهد بود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، همه‎گیری کروناویروس جدید زندگی انسان‌ها را مختل کرده است. اکنون بیش از یک چهارم جمعیت ۷.۸ میلیارد نفری جهان در خانه‌های خود قرنطینه شده‌اند، دولت‌ها نیز در تلاش برای مهار شیوع این ویروس، محدودیت‎هایی را در تردد و تماس‌های اجتماعی اعمال کرده‌اند. در بسیاری از نقاط جهان مرزها بسته و مدارس، فرودگاه‌ها، هتل‌ها و مشاغل تعطیل شده‌ است. این اقدامات بی‎سابقه، منجر به گسستن ساختار اجتماعی بعضی از جوامع و مختل‌ کردن بسیاری از اقتصادهای جهانی شده و میزان گرسنگی را در جهان افزایش داده است، اما آیا بیماری کووید ۱۹ می‌تواند تغییری همیشگی در زندگی انسان‌ها ایجاد کند؟ در ادامه شما را با پیش‌بینی‌هایی در مورد دنیای پس از کروناویروس آشنا می‌کنیم:

 شرکت‌های فناوری قدرتمندتر می‌شود

"اندرو کین"، مفسر دنیای دیجیتال و نویسنده کتاب "چگونه می‌توان آینده را اصلاح کرد"، معتقد است که دنیای آنالوگ فیزیکی در حال نابودی است و مشاغل سنتی آنالوگ از جمله هتل‌ها، رستوران‌ها و هواپیماها در وضعیت بحرانی قرار دارد. در چنین شرایطی دنیای دیجیتال در حال پیشرفت است و انسان‌ها با کمک تکنولوژی از این بیماری همه‌گیر جان سالم به‌ در می‌برند. در حال حاضر همه افراد در خانه نشسته‌اند و تنها از طریق تلفن هوشمند با دنیای بیرون ارتباط دارند.

کرونا و آشتی با تکنولوژی

در دنیای پس از همه‌گیری کرونا، فن‌آوری حداقل به اندازه زمان کنونی موجود خواهد بود و شرکت‌های فناوری حتی قدرتمندتر و مسلط‌تر خواهد شد. این موضوع شامل مؤسسات کوچک‌تر مانند زوم (یکی از مشهورترین شرکت‌های سازنده تجهیزات صوتی در جهان) و شرکت‌های بزرگی مانند گوگل، اپل، فیس‌بوک و پی‌پال، شرکت‌های آمریکایی و حتی چینی می‌شود. پیش از این، ما در دوره‌ای زندگی می‌کردیم که اکثر مردم منتقد فن‌آوری بودند، اما دلیل وابستگی انسان‌ها به فن‌آوری در این دوره همه‌گیری، آن‌ها حداقل برای مدت کوتاهی خصومت نسبت به تکنولوژی را فراموش خواهند کرد.

حریم شخصی در معرض خطر قرار می‌گیرد

همچنین در این دوران ما شاهد استفاده بیشتر دولت‌ها از ابزارهای نظارتی خواهیم بود که حربه‌ای مفید برای مقابله با شیوع ویروس کرونا محسوب می‌شود. به‌ عنوان‌ مثال بعضی کشورها از تلفن‌های هوشمند برای ردیابی محل تجمع ناقلان ویروس استفاده می‌کنند. اما در عین‌ حال، این اقدامات باعث نفوذ به حریم خصوصی زندگی افراد می‌شود؛ بنابراین برای افرادی که به آزادی، حفظ حریم خصوصی و حقوق فردی اهمیت می‌دهند، جهان پس از کروناویروس بسیار نگران‌کننده‌تر به‌نظر می‌رسد.

بحران‌های اقتصادی داخلی تشدید می‌شود

در این دوره همکاری کمتری در سطح بین‌المللی انجام خواهد شد و تمایل به ملت‌پرستی و ​​خودکفایی ادامه خواهد یافت. اکثر ایالت‌ها نیز از نظر بهبود وضع اقتصادی، اجتماعی و بهداشت عمومی وارد رقابت می‌شوند. بحران بهداشت عمومی در دوران رکود اقتصادی جهانی و پس از پایان همه‌گیری کووید ۱۹، بحران‌های اقتصادی داخلی را تشدید می‌کند و کشورهای آسیب‌پذیر به آشوب و هرج و مرج کشیده می‌شوند.

پیوند میان افراد محکم تر می‌شود

در دوران پس از همه‌گیری ویوس کرونا افراد با روشی متفاوت کار و مسافرت می‌کنند و فعالیت‌های روزمره آن‌ها مانند زمان غذا خوردن و نحوه برقراری ارتباط با اعضای خانواده و دیگران تغییر می‌کند. در جوامعی که با جنگ مواجه بوده‌اند، پیوندهای محکمی بین افراد ایجاد می‌شود. البته احتمال ایجاد جنبه‌های منفی و ناخوشایند نیز در زندگی افراد زیاد است. برای مثال کسانی که به بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اختلالات وسواس‌ اجباری و پارانویا (بدگمانی و سوءظن شدید) مبتلا هستند، ممکن است در این دوران با تلاطم‌های سختی مواجه شوند.

تحولی در ارائه مراقبت‌های بهداشتی

در طی قرن گذشته، ارائه فوریت‌های بهداشتی در این مقیاس بی‌سابقه بوده است. این بیماری، خسارت روانی عظیمی بر جمعیت جهان وارد می‌کند. احتمالاً پس از این دوران، مردم سراسر جهان از کووید ۱۹ به عنوان توجیهی قوی برای مطالبه مراقبت‌های بهداشت جهانی استفاده خواهند کرد. همچنین اکثر دولت‌ها توانایی خود را در گسترش بخش مراقبت‌های ویژه، ایجاد انبارهای ذخیره وسایل محافظتی و زیرساخت‌های بیمارستانی ارتقا می‌دهند و برای مبارزه با بیماری بیش از پیش بر توان ارتش متکی می‌شوند.

تجارت جهانی از سر گرفته می‌شود

همه‌گیری کووید ۱۹، با کاهش تجارت جهانی، هزینه اقتصادی هنگفتی را بر کشورها وارد می‌کند. این موضوع وابستگی بعضی ملل به زنجیره تأمین جهانی از جمله تجهیزات پزشکی مانند ماسک و کیت‌های آزمایشگاهی را نشان می‌دهد. با پایان این همه‎گیری، احتمالاً تجارت جهانی از سر گرفته شده و حتی افزایش می‌یابد و هرگونه اختلال در زنجیره تأمین، موقتی خواهد بود.

بازیابی رونق اقتصاد و فرصت دوباره زندگی

در سطح ملی، این همه‎‎گیری بسیاری از کشورها را مجبور به تجدید نظر در سیاست‌های اجتماعی خود، به ویژه حمایت‎های اجتماعی و مراقبت‌های بهداشتی خواهد کرد. علاوه بر این در بعضی کشورها، کارگران بخش غیررسمی تحت حمایت قرار گرفته‌ و اگر این سیاست‌ها پس از شیوع ادامه یابد، به کاهش نابرابری در این کشورها کمک می‌کند. به‌ نظر می‌رسد پس از هر  بحران طولانی‌ مدت، اغلب کشورها به سمت نوسازی و تجدید قوا پیش می‌روند. تمایل انسان‌ها نیز برای بازگشت به دنیای کار، سرمایه‌گذاری و خرید، فرصتی دوباره برای زندگی و بازیابی رونق اقتصاد خواهد بود.

کد خبر 419325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.