۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
آب باران آشامیدنی شد

آب باران یکی از منابع تولید آب آشامیدنی باکیفیت است؛ در این راستا محققان کشور دست‌ به‌ کار شدند تا از این موهبت الهی بهره بیشتری ببریم.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این طرح با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس واقع در شهر ساحلی نور استان مازندران آغاز شد.

نادر بهرامی فر، مجری این طرح گفت: هدف از اجرای این طرح کاهش اتکا به منابع معمول آب، نظیر آب‌های سطحی، چاه و دریا است. آب باران دارای کیفیت بالایی برای فراهم کردن آب باکیفیت مناسب‌تر، هزینه کمتر و عاری از آلاینده‌هایی نظیر سموم و فلزات سمی برای مصارف آشامیدنی است. با اجرای این طرح هزینه‌های انتقال آب از فواصل دور با صرف هزینه‌های کلان پمپاژ و انتقال به حداقل می‌رسد.

وی ادامه داد: به دلیل پایین بودن سختی آب تولیدی نسبت به آب‌های لوله‌کشی شهری، از دیگر اهداف این طرح حذف تأسیسات مورد نیاز برای کاهش سختی آب و همچنین دستگاه‌های تصفیه آب خانگی است.

 این فعال فناور به توسعه اجرای طرح جدید در سایر دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همچنین اجرای این طرح در سایر دانشگاه‌های شمال کشور از اقدامات دیگری است که انجام می‌شود و در آن آب باران جمع‌آوری‌شده در مخازن در صورت لزوم با ۱۰ الی ۲۰ درصد از آب شهری برای تنظیم  pH و مواد معدنی آن اضافه و وارد شبکه لوله‌کشی برای مصارف آشامیدنی و غذایی می‌شود.

وی افزود: در صورت اجرای طرح تولید آب دیونیزه از آب باران، نیاز آزمایشگاه‌ها و مراکز شمال کشور به واردات دستگاه‌های تولید آب دیونیزه بسیار کاهش یافته و از خروج ارز جلوگیری می‌شود.

 عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس در مورد نتایج و دستاوردهای اجرای این طرح گفت: در طرح جدید آب باران جاری‌شده از سطوح باران‌گیر با نصب ناودان‌ها و تأسیسات مربوطه از فیلترهای تصفیه عبور کرده و در مخازن ۲ تا ۲۰ هزارتایی ذخیره‌سازی می‌شود. در این فرایند آب بعد از فیلتر شدن در نهایت با استفاده از تابش UV گندزدایی می‌شود.

 وی ادامه داد: این آب در نهایت پس از بسته‌بندی در ظروف چند بار مصرف عرضه به بازار می‌شود. همچنین آب آشامیدنی می‌تواند با نسبت مناسبی از آب شهری مخلوط و وارد شبکه لوله‌کشی آب برای مصارف خانگی شود.

این فعال فناور با بیان اینکه این طرح با حمایت ستاد آب معاونت علمی و فناوری در مقیاس صنعتی اجرا شد، بیان کرد:طرح جدید در هر سازمان یا دانشگاهی که از سطوح باران‌گیر مناسب برخوردار باشد، قابل ‌اجرا است.

وی در ادامه گفت: در این طرح پکیج‌هایی با ابعاد مختلف برای تصفیه آب باران برای ساختمان‌های مسکونی، تجاری و سوله‌های صنعتی با سطوح باران‌گیر مختلف از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمربع ساخته‌شده است که توانایی تولید آب باران تصفیه‌شده را از ۰.۵ تا ۲ مترمکعب در ساعت برای مصارف آشامیدنی و بهداشتی را دارد.

کد خبر 401041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.