بیماران مبتلا به سلیاک نان گندم نخورند

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: افراد مبتلا به بیماری سلیاک نباید نان گندم بخورند، همچنین هر نوع مواد غذایی تهیه شده از ذرت، ماکارونی و گندم برای این بیماران مضر است.

محسن شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوارض بیماری سلیاک اظهار کرد: این بیماری منجر به کوتاهی قد، بلوغ دیر رس، و در برخی موارد منجر به نازایی دختران در بزرگسالی می‌ شود.

وی با بیا اینکه زنان باردار مبتلا به بیماری سلیاک که دچار کمبود ریز مغذی‌ها و ویتامین‌ها هستند، جنین های نارس به دنیا می‌آوردند، افزود: از دیگر عوارض این بیماری رشد کردن کامل دندان‌ها و حملات مکرر میگرن است که درمان آن نیز به ندرت صورت می‌گیرد.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با بیان اینکه برخی افرادی که دچار کمبود کلسیم و پوکی استخوان هستند نیز مشکوک به ابتلا به بیماری سلیاک هستند، اضافه کرد:  افراد مبتلا به بیماری سلیاک نباید نان گندم استفاده کنند و توصیه می شود که این افراد از مصرف محصولات غذایی تهیه شده از ذرت، ماکارونی و گندم خودداری کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از غذاها و مواد شیرین کننده، کیک، جو دوسر و برنج برای بیماران مبتلا به بیماری سلیاک توصیه می شود.در این زمینه مراکزی در اصفهان تاسیس و این مواد غذایی را برای این دسته از بیماران تامین می کنند.

شریفی با بیان اینکه تشخیص دیر هنگام بیماری سلیاک و عدم مراجعه به پزشک برای درمان آن و همچنین استفاده مستمر از نان و فرآوده های حاوی گندم منجر به تشدید این بیماری خواهد شد، ادامه داد: این امر در دراز مدت منجر به ایجاد بیماری لنفوم، بدخیمی و سرطان روده باریک خواهد شد.

وی با بیان اینکه معمولا دردهای اطراف ناف بیشتر مربوط به روده باریک بوده و حجم عمده روده باریک اطراف ناف قرار گرفته است، افزود: بسیاری از این دردها مزمن و عملکردی بوده و باید بیمار با مراجعه به پزشک به دنبال علت این دردها باشد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه یکی از علل نارسایی و التهاب کبد، بیماری سلیاک است، گفت: تشخیص بیماری سلیاک با آزمایش خون و تست‌های مخصوص این بیماری امکان پذیر است.

وی با بیان اینکه چنانچه فردی مشکوک به ابتلا به بیماری سلیاک است باید با آزمایش و تست آندوسکوپی و نمونه‌برداری از بخش اول، دوم و سوم اثنی‌عشر از میزان ابتلا به این بیماری آگاهی باید، گفت:  همچنین مراجعه به بخش پاتولوژی برای تشخیص و بررسی بیماری سلیاک حایز اهمیت است.

شریفی با اشاره به راهکارهای درمانی بیماری سلیاک اظهار کرد: با تشخیص زودهنگام می توان این بیماری را بدون مصرف دارو و با رژیم غذایی مناسب درمان کرد.

وی در خصوص تاثیر گلوتن در بیماری سلیاک تصریح کرد: این ماده در فراورده‌هایی مانند نان، ماکارونی، کیک و بیسکویت، شیرینی‌جات، داروها، محصولات بهداشتی، آرایشی، خمیر دندان‌ها وجود دارد. همچنین قرص آهن و قرص ‌های تقویتی نیز حاوی گلوتن هستند.

این فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با اشاره به اینکه در حال حاضر یک درصد افراد جامعه به بیماری سلیاک مبتلا هستند، افزود: افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به بیماری سلیاک بوده بهتر است آزمایشات تشخیص این بیماری را انجام دهند.

وی ادامه داد:  افراد زیر ۳۰ سال که مبتلا به بیماری دیابت تیپ یک هستند در معرض ابتلا به سلیاک نیز قرار دارند.

شریفی تصریح کرد: همچنین افراد مبتلا به اسهال مزمن و نفخ طولانی مدت، افراد کم‌خون بدون علت نیز مشکوک به سلیاک هستند که باید تست های تشخیص این بیماری را انجام دهند.

کد خبر 351985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • الهه US ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    من سلیاک دارم چه نخورم