درمان اختلالات شخصیتی با کمک واقعیت مجازی

دانشمندان معتقدند درمان مبتنی بر واقعیت مجازی و تکنولوژی های روز، باعث کاهش پارانویا و اضطراب در افراد مبتلا به اختلالات روانپریشی می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا و ترجمه از "نیودیلی"، محققان هلندی تیم روانپزشکی لنست در آزمایش های بالینی ۱۱۶ بیمار را تحت درمان با تمرینات واقعیت مجازی قرار دادند. این محققان معتقدند که تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای طولانی مدت چنین فناوری هایی ضروری است، اما در این بررسی ها مشخص شد که واقعیت مجازی کمک می کند شخص در یک واقعیت متداول زندگی کند و در آن تصاویر زندگی مشابه وجود داشته باشد.

بر اساس آمار، ۹۰ درصد از افراد از اختلال افکار پارانوئید رنج می برند که تهدیدی برای آنهامحسوب می شود. در نتیجه این اختلال روانی، فرد از مکان های عمومی اجتناب می کند، با مردم کمتر ارتباط دارد و زمان زیادی را به تنهایی صرف می کند. از علائم پارانویا این است که فرد مدام فکر می‌کند که قرار است به او صدمه بزنند یا از او سوء‌استفاده کنند یا او را فریب دهند. فرد پارانوئید، فردی بشدت شکاک است و همیشه می‌ترسد که از اطلاعاتش علیه خودش استفاده کنند.

در روش های درمانی موجود، درمانگران به بیماران کمک می کنند تا مشکلات ظاهرا غلط را از بین ببرند تا کمتر آنها را تهدید کند. این امر به کاهش اضطراب افراد کمک می کند، اما به ندرت به درمان پارانویا ختم می شود.

محققان به رهبری "Roos Pot-Kolder" از دانشگاه VU هلند با کمک یک روش درمانی جدید محیط مجازی را گسترش دادند. در این بررسی، ۱۱۶ نفر از شرکت کنندگان، تحت درمان های استاندارد استفاده از داروهای ضدویروسی و مشاوره روانپزشکی منظم، به دو گروه ۵۸ نفره تقسیم شدند. یک گروه تعاملات اجتماعی را در یک محیط مجازی تمرین کردند. درمان شامل ۱۶ جلسه یک ساعته در طول ۸ تا ۱۲ هفته بود که در آن شرکت کنندگان از طریق عکاسی با نشانه های اجتماعی که باعث ترس و پارانویا برای آنها شد، در چهار محیط مجازی روبرو شدند. این محیط ها شامل خیابان، اتوبوس، یک کافه و یک سوپرمارکت بود که در معرض دید بیمار قرار گرفت.

درمانگران می توانستند، با تغییر آواتار، محیط بازی و ظاهر را تغییر دهند و دریابند آیا پاسخ های ثبت شده بیمار بی طرفانه یا خصمانه است. درمانگران همچنین به شرکت کنندگان کمک کردند تا احساسات خود را در موقعیت های مختلف کشف و به چالش بکشند و به مقاومت در برابر رفتارهای ایمنی مشترک مانند تماس چشم کمک کنند.

شرکت کنندگان در ابتدای آزمایش بررسی شدند، همچنین در دوره های سه و شش ماه پس از آن نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. در نهایت، مطالعه در این زمینه نشان داد که قرار گرفتن در معرض واقعیت مجازی، موجب افزایش رفتارهای اجتماعی بیمار با دیگران نمی شود، اما بر کیفیت تعاملات این بیماران تاثیر مثبت داشته است.

Roos Pot-Kolder، پژوهشگر دانشگاه VU هلند و نویسنده این مقاله می گوید: "درمان مبتنی بر واقعیت مجازی نسبت به درمان استاندارد یعنی استفاده از داروهای متداول، موجب کاهش احساسات، اضطراب شده است."

کریستینا کامپوس از دانشگاه برگن گفت: "با توسعه واقعیت مجازی و تکنولوژی تلفن همراه، طیف وسیعی از ابزارهای موجود در روان درمانی در حال گسترش است. اکنون این گروه از دانشمندان امیدوارند با کمک تکنولوژی های روز بتوانند اختلالات روانی را درمان کنند."

واقعیت مجازی یا Virtual Reality که به اختصار با حروف VR نمایش داده می‌شود، عبارت است از تلاش بشر برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی. واقعیت مجازی یک تکنولوژی و فناوری نوین است که به کاربر امکان می‌دهد تا با یک محیط شبیه‌سازی رایانه‌ای اندرکنش یا تعامل داشته باشد. واقعیت مجازی که از آن به عنوان محیط چند رسانه‌ای همه‌جانبه نیز یاد می‌شود، یک محیط شبیه‌سازی کامپیوتری است که می‌تواند حضور فیزیکی را در یک محل و در یک دنیای واقعی یا یک دنیای مجازی شبیه‌سازی کند.

کد خبر 336986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.