به گزارش خبرنگار ایمنا و ترجمه از "مدیکال اکسپرس"، محققان در یک مطالعه جدید بین المللی مشترک بین دانشگاه چینی هنگ کنگ و بیمارستان Ann & Robert به نتایج جدیدی در مورد یادگیری زبان در کودکان ناشنوا دست یافتند. محققان در بیمارستان کودکان شیکاگو، یک الگوریتم یادگیری ماشینی ایجاد کردند که با استفاده از اسکن مغز برای پیش بینی توانایی یادگیری زبان در کودکان ناشنوا که تحت درمان ایمپلنت کچلار(دستگاه الکترونیکی است که می تواند صدا را به یک فرم رمزگذاری خاص از طریق یک پردازنده ی گفتار خارجی تبدیل کند) قرار دادند. در این تحقیق استفاده از هوش مصنوعی برای درک ساختار مغز در زمینه توسعه زبان، به کمک کودکان ناشنوا می آید. نتایج این یافته در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
"پاتریک سی ام وانگ" دانشمند عصب شناختی و مدیر مرکز مغز و اعصاب دانشکده چینی هنگ کنگ، می گوید: "توانایی پیش بینی توسعه زبان از این جهت مهم است که اجازه می دهد تا پزشکان و مربیان با درمان از طریق روش حداکثر رساندن یادگیری زبان برای کودک مداخله کنند. از آنجایی که مغز تمام توانایی های انسانی را پایه ریزی می کند، روش هایی که برای کودکان مبتلا به کم شنوایی استفاده می شود، می تواند در پیش بینی عملکرد و بهبود زندگی کودکان موثر باشد.
در حال حاضر ایمپلنت حلقوی مؤثرترین درمان برای کودکان متولد شده با افت شنوایی است، زیرا سمعک برای این قبیل کودکان به اندازه کافی مناسب نیست. نتایج تحقیقات نشان می دهد که کاشت زودهنگام ایمپلنت کچلار بسیار مهم است. کاشت حلزون ایمپلنت بسیاری از کودکان مبتلا به کم شنوایی را قادر به درک گفتار می کند، و در آینده موجب پیشرفت مهارت ها برای موفقیت تحصیلی، رفاه اجتماعی و عاطفی و فرصت های شغلی حیاتی برای کودک می شود.
"نانسی ام یانگ" مدیر موسسه کودکان لوری و جراح و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن گفت: "تا کنون راه قابل اعتمادی برای پیش بینی اینکه آیا کودکان در معرض خطر گسترش زبان هستند، کشف نشده است. مطالعه ما برای اولین بار به پزشکان و مراقبان اطلاعات مشخصی در مورد چگونگی بهبود زبان ارایه می دهد که با توجه به رشد مغز کودک بلافاصله قبل از جراحی ممکن است.توانایی پیشگیری کودکان در معرض خطر، اولین گام مهم برای کمک به این کودکان معلول است که زمینه توسعه درمان های در آینده فراهم خواهد شد."
"ارین اینگوالسون" استادیار دانشگاه دولتی ایالت فلوریدا که در این پروژه به عنوان دانشجوی پسادکترا در دانشگاه نورث وسترن همکاری میکند نیز گفت: "هدف ما از بین بردن شکاف در یادگیری زبان که اغلب در کودکان مبتلا به کم شنوایی در مقایسه با افرادی که دارای شنوایی طبیعی هستند رخ می دهد. "
توسعه زبان شنوایی و گفتاری به گوش و مغز بستگی دارد. از دست دادن شنوایی در اوایل زندگی موجب فقدان تحریک بخش شنوایی مغز می شود که باعث ایجاد الگوهای غیر طبیعی رشد مغز است.
وانگ توضیح داد: "از MRI برای ضبط این الگوهای غیرطبیعی قبل از عمل جراحی کاشت حلزون استفاده کردیم و یک الگوریتم یادگیری ماشین برای پیش بینی توسعه زبان با درجه دقت نسبتا بالا استفاده کردیم. با وجودی که الگوریتم فعلی برای کودکان مبتلا به اختلال شنوایی ساخته شده است، تحقیق برای پیش بینی توسعه زبان در سایر جمعیت کودکان در حال اجرا است."
نظر شما