کاهش ۷۰ درصدی واردات مبل چینی به اصفهان

رییس اتحادیه صنایع مبل و دکوراسیون اصفهان با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد واحدهای تولیدی مبلمان رو به تعطیلی رفته‌اند، گفت: اصفهان رتبه سوم تولیدات مبلمان را در کشور دارد که با حمایت از این صنعت می‌توان شاهد افزایش صادرات بود.

حجت‌الله پورحقانی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان و دکوراسیون خانگی در گفتگو با خبرنگار ایمنا در خصوص وضعیت فعلی صنعت مبل، اظهار کرد: قبل از دولت نهم کارگاه‌های مبل‌سازی تولیدات بالاتری نسبت به امروز داشتند و حدود ۱۵ درصد از  محصولات تولیدی‌مان به کشورهای همسایه صادر می‌شد اما به دلیل نبود همکاری‌های لازم از سوی دولت، این صنعت به سوی رکود اقتصادی کشیده شد و به دلیل افزایش قیمت کالاهای تولیدی ایرانی، کشورهای همسایه نیز از تولیدات ما استقبال نکردند.

وی در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه "۲۵ درصد مبل اصفهان از چین وارد می‌شود"، تصریح کرد: چنین آماری در دولت نهم و دهم وجود داشت اما امروز این آمار وجود ندارد، در حال حاضر کارگاه‌های ما به نسبت رونق گرفته و تولیدات با کیفیتی دارند. به دلیل افزایش نرخ تعرفه گمرکی واردات محصول نهایی از چین به صرفه نیست، البته در این میان برخی افراد که از رانت استفاده می‌کنند ممکن است محصولاتی را وارد کنند اما آمار نشان می‌دهد واردات مبلمان از چین نزدیک به ۷۰ درصد کاهش یافته است.

تعطیلی ۷۰ درصد واحدهای مبل‌سازی اصفهان

رییس اتحادیه صنایع مبل و دکوراسیون اصفهان اظهار کرد: بارها در جلسات مختلف اعلام کردیم که حدود ۷۰ درصد واحدهای تولیدی مبل اصفهان رو به تعطیلی رفته‌اند و از مسئولان مربوطه برای احیا این کارگاه‌ها، تقاضای کمک کردیم که متاسفانه به این موضوع هرگز توجهی نشد. البته اکنون برخی از کارگاه‌ها نه با توان ۱۰۰ درصد بلکه با ۵۰ درصد ظرفیت خود دوباره شروع به فعالیت کرده‌اند.

وی افزود: متولیان صنایع باید تعامل و ارتباط خوبی با اتحادیه ها داشته باشند تا علاوه بر احیاء بنگاه‌های تولیدی، شاهد افزایش صادرات باشیم و در این راه ارائه وام‌های کم‌بهره بسیار کمک‌کننده است.

پورحقانی با اشاره به رتبه سوم اصفهان در میان شهرهای تولیدکننده مبل کشور و همچنین رتبه نخست تهران، اظهار کرد: باید از واحدهای تولید مبلمان کشور حمایت شود تا تولیدکننده از بازگشت سرمایه و تداوم فعالیت خود اطمینان پیدا کند.

همنوایی گرانی مبل در کنار سایر اجناس

وی در خصوص اینکه "آیا گرانی سایر اجناس بر افزایش قیمت مبلمان تاثیرگذار است"، تصریح کرد: با بالا رفتن قیمت سایر اجناس از چندی پیش شاهد افزایش قیمت ملزومات مبل‌سازی مانند پارچه، رنگ، ابر و ... بودیم. البته گرانی راهکار مناسبی برای افزایش و یا ایجاد اشتغال نیست چرا که چنین رویه‌ای باعث تورم سالیانه می شود در صورتی که در کشورهای خارجی قیمت‌ها برای چند سال ثابت می‌ماند.

رییس اتحادیه صنایع مبل و دکوراسیون اصفهان در پاسخ به این سوال که "نزدیک ۲۵ درصد تولیدات مبل ایران در اصفهان انجام می‌شود"، گفت: این آمار هنوز ثابت مانده درحالی که اصفهان اکنون باید حدود ۵۰ درصد از سهم تولیدات مبل ایران را در اختیار داشته باشد، کارگاه، هنرمند، تولیدکننده و کارگر برای افزایش تولیدات وجود دارد اما مشکل اصلی اشباع بازارهای داخلی است از این رو باید به صادرات بیش از پیش توجه کرد.

وی تاکید کرد: تولیدکنندگان مبل به جای تضعیف نمایشگاه‌های داخلی باید در نمایشگاه‌های خارجی نیز شرکت کنند به ویژه آنکه کشورهای همسایه بازار خوبی برای تولیدات ایرانی است. صنعت مبلمان باید علاوه بر بازارهای داخلی نیز به صادرات توجه بیشتری داشته باشد همان گونه که ترکیه در مدت کوتاهی توانست از صنعت مبل ایران پیشی بگیرد.

نمایشگاه هایی که ریشه تولید مبل را می‌خشکاند

پورحقانی همچنین با اشاره به وجود نمایشگاه های بدون مجوز، گفت: چنین نمایشگاه‌هایی ریشه خط تولید را خشک می کنند. همه نمایشگاه‌ها باید تحت نظارت سازمان صنعت و معدن باشند.

وی افزود: اتحادیه مبل اصفهان پرونده ۳۵۰ صفحه‌ای از پیگیری موضوع نمایشگاه‌های بدون مجوز در دست دارد که نتیجه مکاتبات با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف است، متأسفانه گاه حتی پلمب این نمایشگاه‌ها بسیار دیرهنگام و زمانی صورت می‌گیرد که سودجویان منافع خود را کسب کرده و مردم تولیدات بی‌کیفیت را خریداری کرده‌اند.

کد خبر 333322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.