"حماس" گذرگاه‌های مرزی غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطینی تحویل داد

صبح چهارشنبه، ١٠ آبان (١ نوامبر)، گروه حماس که تاکنون اداره امور نوار غزه را در دست داشته، دو گذرگاه مرزی این بخش از اراضی فلسطینی را به ماموران تشکیلات خودگردن فلسطینی تحویل داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از بی بی سی.تحویل این دو گذرگاه براساس توافق «آشتی ملی» بین گروه حماس و جنبش فتح - تشکیل اصلی در تشکیلات خودگردان - صورت گرفته که ماه گذشته با وساطت دولت مصر به دست آمد. براساس این سند، تشکیلات خودگردان فلسطینی مسئولیت کامل گذرگاه مرزی رفح با مصر و گذرگاه شمالی غزه با اسرائیل را در دست می‌گیرد. با تحویل گذرگاه رفح، تصاویر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر بر فراز این گذرگاه نصب شد.

در گذرگاه مرزی شمال غزه با اسرائیل نیز موانعی که حماس ظاهرا برای حفاظت بیشتر در این گذرگاه نصب کرده بود پیاده و از محل خارج شده است. شامگاه گذشته، مدیر اداره امور مرزها و گذرگاه‌های مرزی در تشکیلات خودگردان و هیاتی از سوی دولت مصر وارد نوار غزه شدند. تحویل گذرگاه‌های مرزی با نظارت هیأت مصری، به عنوان میانجی طرح آشتی ملی صورت گرفته است.

به گفته منابع خبری، حماس همچنان مسئولیت امنیت عمومی گذرگاه‌های مرزی را در اختیار خواهد داشت؛ زیرا هنوز ماموران انتظامی تشکیلات خودگردان در نوار غزه مستقر نشده‌اند. برخی تحلیلگران این امکان را مطرح کرده‌اند که ممکن است ماموران امنیتی حماس در کنار ماموران تشکیلات خودگردان در گذرگاه‌های مرزی مستقر شوند. در عین حال، به نشانه بازگشت حاکمیت تشکیلات خودگردان بر گذرگاه‌های مرزی، بانک فلسطین، مستقر در کرانه باختری، مسئولیت دریافت عوارض عبور از گذرگاه‌های مرزی را برعهده می‌گیرد و عواید آن را به وزارت دارایی تشکیلات خودگردان تحویل می‌دهد.

گذرگاه مرزی رفح با مصر و گذرگاه مرزی با اسرائیل تنها راه ارتباط زمینی نوار غزه با دنیای خارج از جمله اراضی فلسطینی واقع در کرانه باختری رود اردن است. اسرائیل همچنان بر آب‌های ساحلی نوار غزه مسلط است و فرودگاه شهر غزه نیز طی سال‌های اخیر فعال نبوده است. در صورتی که توافق آشتی ملی بین دو طرف دوام داشته باشد، این برای نخستین بار از سال ٢٠٠٧ و تسلط حماس بر نوار غزه خواهد بود که این گذرگاه‌ها عملا در اختیار تشکیلات خودگردان اداره خواهد شد و رفت و آمد از آنها آسان‌تر خواهد بود.

در پی امضای توافقنامه آشتی ملی، مقامات حماس از تشکیل دولت وحدت ملی با همکاری جنبش فتح سخن گفتند. گروه حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و با وجود تعدیلاتی که ظاهرا در اهداف خود به عمل آورده، همچنان به مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل معتقد است. دولت اسرائیل گفته است که با یک دولت فلسطینی که حماس در آن عضویت داشته باشد مذاکره نخواهد کرد.

کد خبر 325975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.