فضای کسب و کار اصفهان نسبت به کشور نامناسب است

رییس کمیسیون بهبود مستمر محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با انتقاد از حاکم بودن بروکراسی شدید در سیستم ادارات دولتی استان اصفهان، گفت: متاسفانه فضای کسب و کار در اصفهان نسبت به استان های دیگر کشور نامناسب تر است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا مرتضی بیشه در چهارمین جلسه کمیسیون بهبود مستمر محیط کسب و کار، تفکرات ضد سرمایه داری و سرمایه گریزی شدید، تفکر عقیم نسبت به کارآفرینان، سخت گیری در اجرای قوانین و نبود اصل بر برائت را از جمله مواردی دانست که فضای کسب و کار در استان اصفهان را برای فعالان اقتصادی نامطلوب کرده است.

وی با بیان اینکه تفکر و شخص کارآفرین سرمایه ای برای استان محسوب می شود، عدم همکاری بسیاری از ارگان ها و تحکم در اجرای قوانین را از جمله مواردی دانست که کارآفرینان را با مشکل مواجه ساخته است.

رییس کمیسیون بهبود مستمر محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان با اظهار تاسف از تعطیلی کارخانه های بسیاری در استان، گفت: تعطیلی یک کارخانه به معنای بیکار شدن تعداد زیادی کارگر و پرسنل و از چرخه تولید خارج شدن آن کارخانه است؛ پس لازم است بخش های خصوصی و دولتی تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از این امر به کار گیرند.

وی با تشریح فعالیت های این کمیسیون در راستای اجرایی شدن قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، تصریح کرد: تعامل میان تمام دست اندرکاران بخش تولید و اشتغال در استان تنها راه حل بهبود فضای کسب و کار در اصفهان است که اتاق بازرگانی اصفهان تمامی تلاش خود را در این زمینه به کارگرفته است.

بیشه همچنین در ادامه از اجرایی نشدن بسیاری از بندهای قانون بهبود محیط کسب و کارو قانون رفع موانع تولید اظهار تاسف کرد.

وی هدف از تشکیل این جلسه را تعامل با دستگاه های اجرایی مرتبط با قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار عنوان کرد و افزود: اتاق بازرگانی اصفهان بر طبق ماده 4 قانون بهبود محیط کسب وکار موظف به تدوین شاخص های ملی محیط کسب و کار به صورت سالانه است و سنجش این مهم تنها از طریق همکاری و همراهی دستگاه های اجرایی و شرکت های خدماتی مستقر در شهرک های صنعتی امکان پذیر خواهد بود.

رییس کمیسیون بهبود مستمر محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان از جمله مواردی که منجر به تعطیلی کارخانجات بسیاری از پیشکسوتان تولید اصفهان در پنج سال گذشته شده است را بهره های بالا با جرایم سنگین تسهیلات بانک ها، واردات بی رویه و فقدان رقابت پذیری تولید، برخی از قوانین موجود در تامین اجتماعی، فشار بیش از حد مالیاتی و ارزش افزوده بر تولیدکننده، بروکراسی شدید اداری و مقررات دست و پاگیر در اقتصاد دولتی، طولانی شدن وصول مطالبات و... عنوان کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه، گفت: اگر رفع چالش های اقتصادی در اولویت برنامه های دولت، بخش خصوصی ودستگاه های مختلف اجرایی قرار گیرد حل مشکلات موجود بخش تولید و اشتغال حتمی است.

مصطفی رناسی ارایه گزارش های فصلی و سالیانه دستگاه های مختلف در راستای تحقق اهداف سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را ضروری دانست.

وی فراهم کردن فضای مناسب کسب و کار را در کاهش جرایم و مشکلات اجتماعی ناشی از عدم فراهم بودن فرصت های شغلی مناسب برای جوانان ضروری دانست و بیان داشت: تک تک افراد جامعه در قبال فراهم کردن فضای مناسب برای کسب و کار کشور مسئول هستند.

نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان همچنین با اشاره به حاکم شدن دید مطلوب دیگر کشورها پس از برجام برای همکاری اقتصادی با ایران، تصریح کرد: خوشبختانه زمینه لازم برای سرمایه گذاری کشورهایی نظیر بلژیک و فرانسه در اصفهان فراهم شده اما تا زمانی که فضای کسب و کار در استان بهبود نیابد و سرمایه گذاران داخل استان تمایلی به فعالیت اقتصادی در اصفهان نداشته باشند، سرمایه گذاران استان های دیگر و سرمایه گذاران خارجی حاضر به همکاری با اصفهان نخواهند بود و این فرصت از بین خواهد رفت.

وی اجرای طرح میز محوری به جای کارمند محوری را راهی برای تسهیل روند کار در ادارات بیان کرد و افزود: ادارات کشورهای توسعه یافته کارمند محور نبوده و میز محور است و در صورت عدم حضور یک کارمند، خللی در روند ارائه خدمت به شهروندان ایجاد نخواهد شد که این منجر به  جلوگیری از بروز فساد اداری نیز خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی  اصفهان تعامل و همدلی میان مسئولین و اتاق بازرگانی، کانون کارفرمایان، خانه صنعت و معدن استان اصفهان را درکشور مثال زدنی توصیف کرد و افزود: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی این استان برای سومین سال متوالی رتبه نخست را در سطح کشور کسب نموده است.

سید عبدالوهاب سهل آبادی وی حمایت های رییس کل دادگستری استان اصفهان از بخش خصوصی را از پشتوانه های فعالان اقتصادی استان عنوان کرد و بیان داشت: توان علمی، توانمندی اجرایی و مدیریتی موجود در استان اصفهان در کشور بی نظیر است و بدون شک دستاوردهای بهبود فضای کسب و کار استان به پشتوانه این توانمندی ها می تواند الگو و چراغ راهی برای همه استان های کشور باشد.

وی با اشاره به توانمندی و سابقه اجرایی در سطح کلان و استانی اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان، تصریح کرد: هیات رییسه، هیات نمایندگان و مشاوران توانمند این اتاق از نقاط قوت اتاق اصفهان و پشتوانه محکمی برای دفاع از فعالان اقتصادی این استان هستند.

وی نقش پارلمان بخش خصوصی اصفهان به عنوان بازوی مشورتی سه قوه، حضور در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و همچنین حضور در هیات های حل اختلاف مالیاتی، بیمه و تامین اجتماعی و...  را در دفاع از بخش خصوصی استان موثر خواند.

سهل آبادی در ادامه کاستی های موجود در فضای کسب و کار را ناشی از مشکلات ملی و استانی دانست و افزود: امروز با پشتوانه همکاری و همدلی مدیران استانی باید گام های بلندی در جهت بهبود فضای کسب و کار استان و گسترش جذب سرمایه برداشت.

وی رفع چالش های مالیاتی، بانکی و بحران آب را از اولویت های تحقق بهبود فضای کسب و کار اصفهان دانست و بیان داشت: دستاوردهای بهبود فضای کسب و کار استان اصفهان می تواند الگو و چراغ راهی برای همه استان های کشور باشد.

کد خبر 322772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.