بوم گردی نوش دارویی برای حل مشکلات اقتصادی نواحی روستایی

لنجان_بخشدار باغ بهادران گفت: نوع نگاه به طبیعت گردی در این نوع از توریسم و تاکید آن بر حفظ منابع طبیعی، مقوله آموزش و به حداقل رساندن آسیب های وارده به طبیعت در طول سفر، اهمیت احترام گذاشتن به طبیعت را آشکار کرده و مانع آسیب رساندن به آن می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، سرزمین ما از فرهنگ ها، آداب و رسوم، جشن ها و پیشینه ی تاریخی غنی و خاصی برخوردار است، این فرهنگ ها و آداب و سنن می توانند جاذبه های خاص و قدرتمندی هم برای توسعه گردشگری داخلی و هم برای جذب گردشگران خارجی محسوب شوند. اما به راستی چگونه می توان در راستای حفظ و نگهداری از میراث طبیعی و فرهنگی سرزمینمان گام برداشت و در معرفی صحیح آن به دیگران تلاش کرد؟ شاید بتوان بهترین پاسخ به این پرسش ها را در دو واژه گردشگری روستایی و بوم گردی خلاصه کرد.

از سوی دیگر توسعه ی پایدار روستایی، یکی از معیارهای اصلی توسعه یافتگی جوامع به شمار می آید که در سال های اخیر و به دنبال ارائه ی شیوه های مناسب زندگی در سطح روستاها از طریق حفظ و تقویت قابلیت های طبیعی و انسانی و همچنین کاهش محدودیت های آنها به این مهم نگاهی ویژه شده است. بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران توسعه، گردشگری را روشی مطمئن و با چشم انداز روشن برای توسعه ی پایدار معرفی کرده اند از این رو به نظر می رسد در سالهای اخیر در کشور ما نیز با توجه به پتانسیل های بسیار بالای گردشگری روستایی، سازوکارهای مدونی در جهت توسعه گردشگری روستایی تعریف شده که این مهم با هدف توسعه پایدار روستایی، گسترش امکانات و بهبود شرایط زندگی نسل کنونی و نسل های آتی اقشار آسیب پذیر روستایی است.

امروزه روستاییان برای کسب درآمد و گذران زندگی در محیط روستاها ناچارند دست به فعالیت‌های مختلفی در زمینه‌های کشاورزی، دامداری، صنایع دستی یا خدماتی بزنند. در روستاهای ایران ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که می‌تواند موجب رونق گردشگری روستایی ما شود. گردشگری روستایی می‌تواند منبع جدید درآمدی برای روستاییان و به‌ویژه روستاییان کشورهای در حال توسعه باشد و تا اندازه‌ای مشکلات آن‌ها را حل کند یا تقلیل دهد. لازمه این امر این است که گردشگران علاوه بر دیدن مناظر و چشم‌اندازهای طبیعی آن نقاط، با آداب و رسوم و فرهنگ آن روستا نیز آشنا شوند. روستای خشوییه نیز یکی از روستاهای بکر کشور در حوزه گردشگری به شمار می آید که امروز به عنوان روستای نمونه گردشگری معرفی شده است.

خشوئیه، روستایی از توابع بخش باغ بهادران شهرستان لنجان و یکی از روستاهای زیبای مجاور زاینده رود است که مناظر خیره کننده ای دارد. معماری واحدهای همسایگی زیبای روستای خشوییه تحت تاثیر دو عامل زمان و مکان قرارگرفته است و اولین مسکن های این روستا بصورت مجتمع و در نطفه ی تشکیل روستا بشکلی بسیار فشرده و تودرتو با کوچه های باریک برروی سطح مسطح و مشرف بر رودخانه ساخته شده و عمده مصالح بکاررفته خشت و گل است. وجودسیبه ها و کوچه های مسقف و سقف های طاق چشمه ای از مشخصات مسکن های قدیمی وهویتی روستاست که به هیچ وجه و با هیچ بهانه ای ازجمله عبور تاسیسات، ویلاسازی و... نباید دستخوش تغییرات ناگهانی قرارگیرد.
محسن کوهکن در خصوص انتخاب روستای خشوییه به عنوان روستای نمونه گردشگری، گفت: نگاه ما همواره در شهرستان لنجان این بوده که با خلق موقعیت های جدید در شهرستان اقدامات موثر و ماندگاری خلق و به ثبت برسانیم از این رو با توجه به موقعیت استراتژیک بخش باغبهادران در حوزه طبیعت بکر منطقه و جذب گردشگر و توریست برآن شدیم با تصمیمات کارشناسی شده و با سرمایه گذاری لازم در این بخش اقداماتی جهادی را در حوزه بوم گردی انجام دهیم.


نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روستای خشوییه امروز به عنوان روستای نمونه گردشگری مطرح است لذانگاه ما در این روستا اجرای طرحی جامع و کامل است تا بتوان با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تشویق مالکان این روستا، جدای از ایجاد اشتغال موقت در روستای خشوییه، درآمدهای پایدار را رقم بزنیم چراکه با اجرای صحیح این طرح این روستا قطعا شهره استان، کشور و جهان خواهد شد.
حاجعلی محمدی نیز با اشاره به اینکه تدوین برنامه‌ای جامع و تاکیدکننده بر مشارکت دادن جامعه روستایی، توسعه گردشگری و ارتقای سرمایه اجتماعی را در پی دارد، گفت: گردشگری روستایی یکی از انواع گردشگری است که با بسیاری از الگوهای دیگر گردشگری پیوند دارد، ولی وجه مشخصه این نوع گردشگری استقرار در نواحی روستایی است که امروزه یکی از مردمی‌ترین اشکال توریسم محسوب می‌شود که به دلیل علاقه به تفریح در مناطق روستایی آغاز شد.
بخشدار باغ بهادران تصریح کرد:باید توجه داشت سکونتگاه‌های روستایی به عنوان بخش مهمی از هر کشور در راه توسعه خود در کنار دیگر سرمایه‌ها، نیازمند سرمایه‌های اجتماعی هستند؛ چراکه در غیاب سرمایه اجتماعی، سایر سرمایه‌ها اثربخشی خود را از دست می‌دهند و بدون سرمایه اجتماعی، پیمودن راه‌های توسعه و تکامل فرهنگی و اقتصادی، ناهموار و دشوار می‌شوند.


وی با اشاره به نقش گردشگری در مقام یک نوشدارو، برای حل تمام مشکلات اقتصادی نواحی روستایی، افزود: نوع نگاه به طبیعت گردی در این نوع از توریسم و تاکید آن بر حفظ منابع طبیعی، مقوله آموزش و به حداقل رساندن آسیب های وارده به طبیعت در طول سفر، اهمیت احترام گذاشتن به طبیعت را آشکار کرده و مانع آسیب رساندن به آن می شود، علاوه بر این محلی ها نیز از ارزش جاذبه های طبیعی منطقه زندگی خود آگاه شده و در کنار رشد فرهنگ حفظ محیط زیست، در پاسداری از آن کوشش خواهند کرد.
محمدی با اشاره به وجود پیر چنار قدیمی با عمر ۳ هزار سال و برج قدیمی این روستا، ادامه داد: روستای خشوییه به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان لنجان با داشتن بافت قدیمی و جاذبه های تاریخی و طبیعی می توانند در توسعه اقتصادی منطقه نقش مهمی را ایفا کنند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر روستای خشوییه به دلیل واقع شدن در بستر رودخانه زاینده رود سرشار از مناطقی بکر و زیبا است و این بستر منحصر به فرد نه تنها بخش مهمی از جلوه های گوناگون بخش باغ بهادران است بلکه موقعیتی مناسبی برای درآمد زایی اهالی روستا محسوب می شود.


بخشدار باغ بهادران بیان کرد: روستای خشوییه ضمن برخورداری از بافت قدیمی و تاریخی، دارای آداب و رسوم و سنن ویژه خود بوده که می تواند برای هر گردشگری جذاب باشد و بوی اصالت و حفظ هنر گذشته در کوچه ها و دالان های این روستا به خوبی مشام می رسد.
وی عنوان کرد: زیرساخت های همچون آب، برق، گاز و... در روستای خشوییه مهیا بوده و طبق آمار ۱۵۰ نفر ساکنین دائمی این روستا هستند اما در فصل بهار و تابستان شاهد افزایش ۳ برابری جمعیت ساکنین این روستا هستم که این خود نشان از ظرفیت و موقعیت خاص این روستا در حوزه گردشگری دارد.
محمدی با اشاره به فعالیت دهیاری و شورای روستای خشوییه، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اقامت شبانه گردشگر در روستا با عنوان بوم گردی از برنامه های راهبری صنعت گردشگری روستایی است نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری و فراهم کردن امکانات لازم برای بیتوته مسافران است که ساکنین روستا نیز از این مهم استقبال کرده اند تا با سرمایه گذارن بخش خصوصی در این حوزه همکاری داشته تا این روستا به روستایی نمونه گردشگری مبدل شود.


وی توضیح داد: در بوم گردی، اهالی روستا خانه های خود را با امکانات اولیه در اختیاران مسافران قرار می دهند تا گردشگران با استفاده از این فضا، خاطره ای فراموش نشدنی از یک شب ماندن در روستا را تجربه کنند.
بخشدار باغ بهادران گفت: اشتغال مهمترین موضوعی است که در روستاهای هدف گردشگری مورد نظر است و این مسئله مورد توجه نماینده مردم شهرستان لنجان بوده لذا در این زمینه باید تلاش شود اعتبارات لازم برای توسعه زیرساخت های روستای هدف گردشگری در شهرستان لنجان تخصیص داده شود چراکه ما براین باوریم رونق حوزه گردشگری، اشتغالزایی و ارزش افزوده مالی از جمله مزیت هایی است که گردشگری روستایی به همراه دارد و نباید از این فرصت در چرخه اصلاح اقتصادی شهرستان غافل بود.

کد خبر 314269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.