سیب زمینی فریدن زیر ذره بین رفت+تصاویر

فریدن - رئیس اداره جهاد کشاورزی فریدن از تشکیل جلسه هم اندیشی با موضوع بررسی مشکلات سیب زمینی فریدن در بخش های کاشت، برداشت و فروش خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان فریدن، داستان دنباله دار سیب زمینی فریدن و انبوه مشکلات ریز و درشت آن سال هاست که گریبانگیر کشاورزان پر تلاش این خطه است؛ موضوعی که بارها نقل محافل رسمی و غیر رسمی بوده و هر سال نیز  بر شدت آن افزوده شده است.
این محصول که همواره جزء بهترین و پر بازده ترین محصول کشاورزی منطقه در سال های متمادی به شمار می می آمده؛ چند سالیست که با مشکلات زیادی مانند کم آبی، عدم نگهداری اصولی و فروش بسیار محدود دست و پنجه نرم می کند.
در چند سال اخیر این مشکلات به قدری گسترده شد که کارشناسان سعی در القای تغییر الگوی کشت به کشاورزان این منطقه را دارند؛ در حالی که هنوز بسترهای فرهنگی و مادی برای این موضوع در بین کشاوران فراهم نیست.

هر چند زمزمه هایی مبنی بر لزوم استقرار صنایع تبدیلی و برند سازی مشتقات سیب زمینی و راهکارهای مفید دیگری برای حل  این مسئله به زبان آمد، اما تا کنون جامه عمل نپوشیده و سیب زمینی فریدن همچنان مهجور مانده است.
در این میان رئیس اداره جهاد کشاورزی فریدن از تشکیل جلسه هم اندیشی با موضوع بررسی مشکلات سیب زمینی فریدن در بخش های کاشت، برداشت و فروش این محصول با حضور مسئولان استانی و منطقه ای در چند روز اخیر خبر داده است.
حضور منسجم مسئولان استانی و منطقه ای
رامین رستمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فریدن، در این رابطه با بیان این که جلسه اخیر هم اندیشی و بررسی مسائل و مشکلات سیب زمینی به میزبانی شهرستان فریدن برگزار شد، گفت: در این جلسه معاونت تولیدات گیاهی، مدیران ترویج، زراعت، صنایع و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و نیز مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت، کارشناسان مرتبط ادارات واحد های مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان های مذکور، دبیران اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی و کشاورزان پیشرو سیب زمینی کار شهرستان های غرب استان حضور داشتند.

از تولید بذر تا فرآوری سیب زمینی
رستمی با مروری بر اهم موضوعات مطرح شده در این جلسه عنوان داشت: در این جلسه کلیاتی در خصوص آمار سطح زیرکشت و عملکرد سیب زمینی  بهاره و زمستانه  به تفکیک  هر شهرستان، افراد حقیقی و حقوقی تولید کننده مینی تیوبر سیب زمینی و تولید کنندگان و وارد کنندگان غده های بذری سیب زمینی، درصد و درجه مکانیزاسیون در کشت سیب زمینی، وضعیت و نوع ماشین آلات موجود در اختیار کشاورزان استان اصفهان، کارخانه های فرآوری سیب زمینی، انبارهای فنی و سنتی و سردخانه های موجود در استان، قیمت و وضعیت بازار سیب زمینی و مقایسه آن با سایر استان های تولید کننده و وضعیت تشکل های مکانیزاسیون در سطح استان مطرح گردید.

تشویق به سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی
مدیر جهاد کشاورزی فریدن هم چنین ارائه آمار سطح زیر کشت و عملکرد سیب زمینی در جهان، ایران و در سطح استان در این جلسه خبر داد و دلایل پایین بودن عملکرد سیب زمینی در برخی مناطق استان و همچنین راهکار های بهبود بازار سیب زمینی، آموزش تولید کنندگان و مصرف کنندگان، تشویق به سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی، برنامه ریزی جهت عقد قرارداد با کشاورزان قبل از کشت و برخی از بیماری های ویروسی در سیب زمینی،  ایجاد سایت های الگویی ، انتخاب بذر مناسب، ضد عفونی و انبار داری بذور، زیر خاک کردن  و دفن بقایای گیاهی، انتخاب غده های استاندارد، چگونگی استفاده  از سموم علف کش در سیب زمینی، ماشین آلات موجود در این خصوص و پراگندگی آن ها در سطح استان را از مهم ترین مطالب عنوان شده در این جلسه برشمرد.
تشکیل جلسات ماهیانه در یکی از شهرستان های غرب استان
رستمی افزود: تشکیل جلسه  ثبت و گواهی بذر و نهال در خصوص مشکلات بذر سیب زمینی، تشکیل جلسات ماهیانه در یکی از شهرستان های غرب استان در خصوص سیب زمینی، برنامه ریزی برای کنترل و بازدید انبارها طبق دستور العمل های موجود توسط واحد های تخصصی، پیگیری و اصلاح انبار های سنتی  جهت تامین اعتبارات و پیگیری واحد های سورت و بسته بندی سیب زمینی، تشکیل شرکت های مکانیزاسیون، تشکیل کلاس های آموزشی توسط تولید کنندگان ادوات و ماشین آلات کشاورزی و برگزاری کلاس برای بهره برداران در خصوص انبارداری سیب زمینی  و اقدام کارشناسان پهنه و شرکت های خدمات مشاوره ای در جهت ترویج مناسب کشت سیب زمینی از مهم ترین مصوبات این جلسه بوده است.

لزوم خلاقیت کشاوزان در بسته بندی محصول سیب زمینی
محسن اصلانی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان فریدن هم با بیان این که برای حل عدم فروش سیب‌زمینی فریدن راهکارهایی را در دستور کار داریم، تصریح کرد: در حال تأسیس واحدهایی برای بسته‌بندی مناسب سیب‌زمینی منطقه هستیم چراکه تنها راه برون‌رفت از این بحران ایجاد صنایع تبدیلی مانند پوست‌کنی، خلال کردن و وکیوم سازی است و در جلساتی که در اصفهان نیز برگزار کردیم، به نتایج مطلوبی در این زمینه رسیدیم و به‌ زودی این مهم عملیاتی خواهد شد.

وی از تاسیس واحد های بسته‌بندی مناسب سیب‌زمینی در منطقه در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: به دلیل ریشه دار بودن کشت این محصول از زمان های بسیار دور تا کنون در منطقه نمی‌توانیم به کشاورز فشار بیاوریم که سیب‌زمینی نکارد؛ اما لازم است تفکر کشاورز را به سمت ایجاد خلاقیت در بسته بندی مناسب محصولش هدایت کرده و کاری کنیم تا کشاورز در بحث فروش تنها به دولت متکی نباشد.
اصلانی افزود: باید آموزش های لازم در نحوه کاشت، داشت و برداشت از سوی کارشناسان جهاد کشاوری شهرستان و استان به کشاورزان ارائه شود تا با فرهنگ سازی کشاورزی، انواع محصولات در زمین های زراعی کشت شود تا معیشت کشاورزان رونق بگیرد.
دستان پینه بسته و چشمان منتظر
با وجود همه ایده های تحسین برانگیز در جهت رفع مشکلات این حوزه؛ به نظر می رسد حل مشکل ریشه دار سیب زمینی در این منطقه بیش از آن که نیازمند طرح و برنامه باشد به اقدام عملی و فوری نیاز دارد.
در این میان از نقش مهم آموزش، فرهنگ سازی، مشورت و بهره گیری از توان نیروهای خلاق و نخبه نمی توان گذشت.

شهرستان فریدن به‌ عنوان یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان اصفهان مطرح است. در این‌ بین کشاورزان فریدنی به‌ عنوان یک قشر زحمت‌کش، پس از مشقت فراوان کاشت محصول، در انتظار به بار نشستن محصول خود سیب‌زمینی که محصول استراتژیک این منطقه است، مدت ها به امید فروش و کسب درآمد، روزگار می‌گذرانند.
حال باید دید نتایج این جلسه تا چه اندازه مفید و ارزشمند خواهد بود و آیا وضعیت سیب زمینی فریدن به اندازه طعم بی نظیرش بهبود خواهد یافت؟/
02148/131/15
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews
کد خبر 266780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.