به گزارش ايمنا، رييس انجمن تغذيه اصفهان با بيان اينكه هفت سين نوروزي به عنوان يك نماد بيانگر ديدگاه ايرانيان باستان نسبت به محيط زندگي آنان است، بيان داشت: سمنو، سير، سركه، سماق، سيب و سبزه از اجزاي تشكيل دهنده اين سفره زيباي ايراني هستند.
رامش عاليپور با اشاره به اينكه وجود سمنو در سفره هفت سين نمايانگر زايش و باروري گياهان در فصل بهار است، تصريح كرد: در ايران از دوران باستان جوانهها در تغذيه جامعه اهميت ويژهاي داشته، به طوريكه ايرانيان باستان استفاده از جوانه گندم به شكل سمنو را در سفره هفت سين ضروري ميدانستند.
وي در مورد خواص سمنو گفت: با تغييراتي كه در جوانه زدن در گندم رخ ميدهد، ميزان مواد مغذي در آن تغيير كرده و ميزان املاح، ويتامينها و پروتئين آن افزايش يافته اما در عين حال ميزان كالري و كربوهيدرات در آن كاهش خواهد يافت.
رييس انجمن تغذيه اصفهان با بيان اينكه ميزان ويتامين c در دانهها، غلات و حبوبات پايين است اما طي عمل جوانه زدن اين ميزان افزايش مييابد، اظهار داشت: در زمان جوانه زدن نشاسته موجود در دانه شكسته شده و به قندهاي ساده گلوكز و ساكاروز تقسيم ميشود، به علاوه ضمن اينكه پروتئينها به اجزاي مختلفي از جمله اسيدهاي آمينه تبديل ميشوند، موجب هضم غذا ميشود.
وي با اشاره به اينكه ميزان آب و فيبر در جوانه گندم نسبت به خود دانه بيشتر بوده و مانع ايجاد يبوست خواهد شد، افزود: سمنو به علت وجود جوانه گندم، منبع بسيار مناسبي از ويتامين E است كه به شادابي پوست كمك كرده و از پيري آن جلوگيري ميكند.
عاليپور با بيان اينكه بتاكارتن از مواد مغذي موجود در سمنو است، بيان داشت: بتاكارتن عامل مهم و موثردر بينايي، رشد و تكامل پوست، سيستم عصبي و ايمني بدن بوده، به علاوه سمنو به دليل دارا بودن پتاسيم و منيزيم در تحريكپذيري، انتقال و توليد انرژي بدن نقش موثري دارد.
وي تصريح كرد: مصرف مقادير مناسب از سمنو علاوه بر اينكه موجب جلوگيري از فشارخون و بيماريهاي قلبي وعروقي ميشود به علت دارا بودن منيزيم سبب رشد استخوان، انتقال پيامهاي عصبي، انقباض عضلات و متابوليسم انرژي در بدن ميشود.
رييس انجمن تغذيه اصفهان با اشاره به اينكه اسيد فوليك از ديگر مواد مغذي موجود در سمنو است، ادامه داد: اسيد فوليك موجود در جوانه گندم به عنوان يكي از ويتامينهاي لازم در تقسيم سلولي، سنتز پروتئين در بدن و رشد وتكامل جنين انسان نقش قابل توجهي دارد.
خبرگزاري ايمنا: جوانه گندم و سمنو سرشار از ويتامين هاي مختلف بوده كه مصرف آن موجب كاهش فشار خون و بيماريهاي قلبيو عروقي ميشود.
کد خبر 26232




نظر شما