به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی خوشنویس زاده، هنرمند پیشکسوت در زمینه سوخت چرم با بیان اینکه هنر سوخت، هنری 10 گانه است، بیان کرد که با هنرهایی همچون طراحی، نقاشی، منبت، تذهیب، تشعیر ، لایه چینی ، منبت کاری و معرق، طلاکوبی و ... در ارتباط است.
این هنرمند معاصر در ادامه گفت و گو با ایمنا افزود: هنر سوخت چرم در گذشته به صورت کارگاهی کار می شده است؛ چرا که کمتر کسی پیدا می شد که از همه مراحل کار سوخت چرم برآید.
خوشنویس زاده با اشاره به تاریخچه و قدمت هنر سوخت چرم افزود: این هنر از دوره تیموریان ابداع شده و تا پایان دوره قاجاریه تجلی آن منحصرا به صورت مجلدات قرآنی و یا بعضا کتاب های فاخر و نفیس از جمله شاهنامه و ... بوده است.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: بعد از اتمام دوره قاجاریه این هنر به صورت تابلو سوخت نیز کار شده که بنیان گذار آن هم استاد آقا تقی کلباسی بوده است که شاگردان ایشان استاد حسین خطایی و همچنین عفت ختایی بوده اند. همچنین یکی دیگر از بنیان گذاران این هنر نیز میرزا عباس خان ذوالفنون بوده اند.
وی در ادامه اظهاراتش گفت: مرحوم استاد حسین خوشنویس زاده که از شاگردان میرزا عباس خان ذوالفنون بوده اند و خود بنده نسل سوم هنر سوخت چرم، هستیم.
خوشنویس زاده بیان کرد: هنر سوخت چرم بر روی انواع چوپ از جمله تیماج و میشن و ... قابل اجراست. اجرای هنر نیز به این شکل است که ابتدا پوست را الوان سازی می کنند و بعد از آن طراحی روی پوست پیاده می شود که قسمت هایی باید منبت و معرق و قسمت های دیگری باید منبت و برجسته سازی انجام گیرد. اگر خارج از این اصول هنر سوخت چرم انجام گیرد هنر نقاشی روی چرم خواهد بود که از این هنر جداست.
وی ادامه داد: پس از اینکه هر قسمتی منبت و معرق کاری شد به جای خودش منتقل می شود و مرحله آخر قلم گیری و یا مینیاتور ایران است.
خوش نویس زاده در ادامه اظهاراتش ، بیان کرد: هنر سوخت صادرات چندان زیادی ندارد زیرا این هنر یک هنر ده گانه و زمانبر است و حداقل کار یک کوچک به 4 یا 5 ماه زمان نیاز دارد و به نحوی است که در سال تولید انبوهی صورت نمی گیرد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه حدود دو دهه است که این هنر تحت حمایت دانشگاه هنر و همچنین سازمان صنایع دستی قرار گرفته است مشکل چندانی در تولید این محصول دیده نمی شود./
هنر از دوره تیموریان ابداع شده است و تا پایان دوره قاجاریه تجلی آن منحصرا به صورت مجلدات قرآنی و یا بعضا کتاب های فاخر و نفیس از جمله شاهنامه و ... بوده است.
کد خبر 234580
نظر شما