قند بالاي 126 نشانه‌اي ابتلا به بيماري ديابت است

خبرگزاري ايمنا: آزمايش خون بهترين راه اطلاع از ميزان قندخون افراد است كه در افرادي كه ميزان قندخون ناشتاي آنان بالاي 126 باشد و دچار علايمي ديابتيك شود احتمال ابتلا به ديابت زياد است.

ديابت مزمن‌ترين بيماري قرن شناخته شده است، بيماري كه آهسته پيش مي‌رود و بعد از مدت‌ها همراهي با بيمار به طور ناگهاني قرباني مي‌گيرد و با به كار انداختن ارگان‌هاي حياتي بدن فرد او را به كام مرگ مي‌كشاند.
اين در حالي است كه  افراد تنها با انجام يك آزمايش ساده مي‌توانند ميزان قند خون خود را اندازه گرفته و با اطلاع از آن در مصرف موادقندي و محصولات قنددار از پيشروي بيشتر اين بيماري جلوگيري كنند.
حسن قجاوند متخصص علوم آزمايشگاهي در اين زمينه در گفتگو با ايمنا با اشاره به نقش آزمايشگاه در تشخيص ديابت، گفت: انجام سريع آزمايش، اطمينان از كاليبره بودن اتوآنالايز، اطمينان از ناشتا بودن بيمار در مواقعي كه بيمار بايد ناشتا باشد، رعايت دقيق زمان نمونه‌گيري در تست‌هاي زمان‌دار مانند GTT از فعاليت‌هاي انجام گرفته در آزمايشگاه براي بررسي ميزان قندخون افراد است.
وي با بيان اينكه بيماران پره ديابتيك از قند خون بالاي 125 شناخته مي‌شوند، تصريح كرد: اين در حالي است كه قند خون ناشتاي بالاي 126 به عنوان ديابتيك  كه البته با برخورداري از علايم ويژه ديابت و يا با تكرار تست انجام مي‌شود در نظر گرفته مي‌شود.
قجاوند با تاكيد بر اهميت سرعت در انجام اين آزمايش، گفت: در مورد قندهاي رژيمي معمولا از ايزومر L آنها استفاده مي‌شود كه براي بدن قابل جذب نيستند.
وي ادامه داد: در مورد فرآورده‌هايي مانند بيسكوييت و كيك‌ها كه كربوهيدرات در تركيب آنان است اما با اضافه كردن مقداري فيبر موجب كاهش جذب قندها مي‌شوند كه در اين موارد اين محصولات با عنوان" كربوهيدرات پايين" به جاي" بدون قند" استفاده مي‌شود.
/5
کد خبر 199276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.