به گزارش ایمنا، پس از گذشت حدود یکسال از اعلام نتایج آزمون سراسری 93 به سراغ یکی از برترین های این آزمون رفتیم تا شرایطش در یکسال گذشته جویا شده و توصیه هایی که برای داوطلبان 94 دارد را بشنویم.
به همین بهانه چند دقیقه ای با سپند فرقدانی رتبه ششم گروه ریاضی و فنی آزمون سراسری 93 و دانشجوی رشته برق دانشگاه صنعتی شریف به گفتگو پرداختیم.
حدود یکسالی از اعلام نتایج آزمون سراسری 93 و پذیرفته شدن شما در دانشگاه می گذرد، در این یکسال دانشگاه با آن چیزی که تصور می کردید چه تفاوتی داشت؟
به عبارتی عامیانه، چی فکر می کردید و چی شد؟
قبل از ورود به دانشگاه احساس می کردم دانشگاه و به خصوص دانشگاه شریف خیلی بیش از این چیزی که الان دیدم حالت دانشجویی داشته باشد و شرایطش خیلی راحت تر از دبیرستان باشد.
منتها پس از ورود دیدم بسیاری از دانشجویان در انتخاب رشته بیش از آنکه به علاقه ای که داشتند توجه کرده باشند به رتبه ای که کسب کرده بودند توجه و براساس رتبه شان انتخاب رشته کرده بودند. و الان بسیاری از آن ها از رشته ی خودشان راضی نیستند از جمله خود من که البته پس از 2 ترم تقریبا به رشته ام عادت کرده ام.
نکته ی دیگری که قبل از ورود به دانشگاه تصور می کردم این بود که دانشگاه زمان و فرصت کمتری از آدم می گیرد ولی الان میبینم که درس ها فرصت های مطالعاتی زیادی را می طلبد.
در طول این یکسال شرایطی که شما به عنوان یک نخبه دانشگاهی داشتید چطور بود؟ و دانشگاه و مسئولین چقدر از توقعات شما را پاسخ دادند؟
خیلی کم؛ واقعیت این است که امکانات در دانشگاه خیلی کمتر از آن چیزی است که تصور می کردم ، چه از لحاظ امکانات کلاسی و چه از لحاظ امکانات آزمایشگاهی فوق العاده ضعیف است. انتظارم این بود که حداقل امکانات دانشگاه از دبیرستان بهتر باشد و کلاس ها و آزمایشگاه های مجهز تری داشته باشد که متاسفانه اینگونه نبود.
ضمن اینکه آن طور که فکر می کردم به دانشجو اهمیت داده نمی شود و دانشجو خودش باید دنبال کارهایی که میخواهد انجام دهد برود مثلا اگر دانشجو بخواهد پروژه ای انجام دهد باید خودش دو،سه هفته دنبال نامه گرفتن از این و آن باشد.
خیلی راحت بگویم وضع از آنچه که درباره اهمیت دادن به دانشجو فکر می کردم بدتر است.
به نظرتان راه حل برخی از این مشکلات چیست؟
مسئولین بایستی پاسخگو به این سوال باشند اما به نظرم یک اطلاع رسانی قوی از سوی سازمان سنجش در مورد رشته ها و محتوای آن ها می تواند به دانشجویان کمک بزرگی کند. چرا که زمانی که سازمان سنجش رشته ها را اعلام می کند ، درباره ی محتوای آن ها نه سازمان سنجش نه دانشگاه ها هیچ اطلاعی در اختیار دانشجویان قرار نمی دهند. به همین دلیل است که شاید بیش از نیمی از دانشجویان آن چیزی که درباره ی رشته ی خود تصور می کردند با آن چیزی که الان شاهد آن هستند تفاوت دارد.
با توجه با اینکه تا چند هفته آینده نتایج آزمون سراسری 94 اعلام می شود چه برای داوطلبان در امر انتخاب رشته دارید و به نظرتان مهمترین عاملی که در حین انتخاب رشته بایستی به آن توجه کنند چیست؟
بسیاری از داوطلبان مثل خودم رتبه ی خودشان را با رتبه ی سال قبل مقایسه و انتخاب رشته می کنند. مثلا فردی که رتبه اش 200 است نگاه می کند که رتبه 200 سال گذشته چه رشته ای انتخاب کرده است، بطور مثال مکانیک را انتخاب کرده این فرد نیز رشته مکانیک را انتخاب می کند علی رغم اینکه به رشته ی عمران علاقه دارد ولی چون در رشته عمران تا رتبه 300 قبول می شوند علاقه اش را در نظر نمی گیرد و رتبه اش را ملاک قرار می دهد.
توصیه من به داوطلبان این است با توجه به جوی که پس از اعلام نتایج بوجود می آید خیلی بهتر است که براساس علاقه ای که دارند پیش بروند.
ضمن اینکه تحقیق جامعی ،هم از طریق دانشگاه و هم از طریق دانشجویان سال بالاتر در آن رشته انجام دهند. و به اسم رشته و اینکه جامعه به رشته چه نگاهی دارد توجهی نکند چرا که محتوای رشته ها با اسم آن ها تفاوت زیادی دارد.
در خلال بحث به عدم رضایت از رشته تان اشاره کردید ؛ این عدم رضایت بیشتر ناشی از کمبود امکانات در دانشگاه است یا عدم علاقه به رشته ی تان؟
خیلی راحت بگویم؛ خودم بر اساس علاقه ام انتخاب نکردم، چون رتبه ام تک رقمی بود وهر 10 نفر رتبه ی تک رقمی در هر 4 سال قبل رشته برق را انتخاب کرده بودند من هم به همین دلیل رشته برق را انتخاب کردم.
البته احساس بدی نسبت به این رشته نداشتم ولی از طرفی علاقه هم نداشتم و چون همه این رشته را انتخاب کرده بودند من نیز انتخاب کردم البته الان تا حد زیادی عادت کرده ام ولی در اوایل کار در برقراری ارتباط با برخی دروس اذیت شدم.
و شاید اگر به عقب برگردم این رشته را انتخاب نکنم.
اگر به عقب بازگردید چه رشته ای انتخاب می کنید؟
نرم افزار و شاید مکانیک
و به عنوان سوال پایانی؛ پس از گذشت این یکسال، یک حرف خاص از یک دانشجوی و نخبه خاص؟
یک مورد اینکه امکانات دانشگاه باید بیشتر شود و مورد دیگر، با اینکه دانشگاه شریف اساتید بسیار خوبی دارد اما به نظر می رسد در گزینش اساتید فقط بحث علمی استاد مدنظر قرار می گیرد، در حالی که برخی اساتید علی رغم علم بالایی که دارند قدرت انتقال مطلب و فن بیان مناسب را دارا نیستند.
یکی از موارد گزینش اساتید در دانشگاه های خارج از کشور نیز دقیقا همین موضوع است که به نظرم در دانشگاه های ما به خصوص دانشگاه شریف به این موضوع توجهی نمی شود.
/گفتگو از: احسان همدانیان/
بازنشر/ در گفتگو با ایمنا مطرح کرد:
رتبه تک رقمی کنکور: اگر به عقب بازگردم این رشته را انتخاب نمیکنم
علاقه؛ مهمترین نکته در انتخاب رشته
خبرگزاری ایمنا: دانشجوی رشته برق دانشگاه شریف و رتبه برتر کنکور سراسری سال گذشته گفت: توصیه من به داوطلبان این است با توجه به جوی که پس از اعلام نتایج بوجود می آید خیلی بهتر است که براساس علاقه ای که دارند پیش بروند.
کد خبر 195811
نظر شما