۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹

مقاله/ غذاهاي دشمن ديابت را بشناسيد

سبزيجات عامل مهمی در مهار قندخون هستند

بیماران دیابتی در رژیم غذایی خود از سیب استفاده کنند
سبزيجات عامل مهمی در مهار قندخون هستند

خبرگزاري ايمنا: تغذيه مناسب و تحرك دو فاكتور مهم در كنترل قندخون هستند، اين دو علاوه بر اينكه مانع چاقي فرد مي‌شوند از ابتلا به ديابت نيز جلوگيري مي‌كنند.

بيماران ديابت چه آنها كه به ديابت نوع يك مبتلا هستند و چه افرادي كه بر اثر رژيم غذايي نادرست به ديابت نوع دو مبتلا مي‌شوند با موانع تغذيه‌اي فراواني روبرو هستند، اين افراد در انتخاب نوع غذا و ميوه بايد به قند موجود در اين ميوه ها توجه كنند و اينكه اين خوردن اين دست موادغذايي چقدر در كاهش و يا افزايش قندخون موثر است.
سيب
از آنجا كه بسياري از مردم سيب را ميوه بهشتي مي‌دانند پزشكان نيز آن را دواي هر نوع بيماري قلمداد مي‌كنند بنابراين به بيماران ديابت توصيه مي‌شود حتما در رژيم غذايي خود از سيب استفاده كنند.
سيب از كالري پاييني برخوردار است و فيبر بالايي دارد، علاوه بر اينكه از گرسنگي جلوگيري مي‌كند، دشمن كلسترول بد خون بوده و ميزان قندخون را كاهش مي‌دهد.
جو
بهترين جايگزين برنج، جو است، اين ماده غذايي ميزان قندخون را تا ۷۰ درصد كاهش مي‌دهد و تا ساعت‌ها ثابت بماند، فيبرهاي حلال جو هضم را كند كرده و سبب جذب تدريجي قند مي‌شود.
سبزيجات
سبزيجات عامل مهار قندخون هستند، در ضمن سبزيجات غني از ويتامين‌ها هستند و به راحتي مي‌توان آنها را استفاده كرد. 
كلم بروكلي
بروكلي غني از كروم بوده كه در درازمدت نقش اساسي و مهمي براي تنظيم قندخون دارد. 
آووكادو
اين ميوه بسيار ناياب است، اما غني از اسيدهاي چرب مونوي غيراشباع است كه سبب هضم و پيشگيري از افزايش قندخون بعد از صرف غذا مي‌شود. 
گوشت
براي استفاده از گوشت زياده‌روي نكنيد، كافي است كه از قسمت‌هاي كم‌چرب گوشت در بيماران مبتلا به ديابت استفاده شود، رساندن كافي پروتيين به بدن موجب مي‌شود مدت طولاني‌تري سير بمانيد و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهيچه‌هاي خود را كاهش دهيد. 
گردو
گردو از فيبر بالايي برخوردار است و سوخت كندي دارد كه به تدريج به قند تبديل مي‌شود، از سوي ديگر غني از چربي‌هاي مونوي غيراشباع است كه براي سلامت بسيار مفيد است. 
كره بادام زميني
مصرف كره بادام‌زميني موجب كاهش اشتها مي‌شود، بنابراين زمانيكه فرد سير شود از موادقندي كمتري استفاده مي‌كند ، علاوه بر اينكه كره بادام ‌زميني غني از چربي‌هاي غيراشباع است كه قندخون را تنظيم مي‌كند.
 ماهي
ماهي عامل مهمي در جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي است كه بسياري از مبتلايان به ديابت را به كام مرگ مي‌كشاند، مصرف يك يا دو بار ماهي در هفته مي‌تواند اين احتمال را حداقل ۴۰ درصد كاهش دهد، علاوه بر اينكه اسيدهاي چرب موجود در ماهي احتمال ابتلا به ديابت، مقاومت در برابر انسولين را تا حد قابل قبولي كاهش مي‌دهد. 
روغن زيتون
اين روغن حاوي تركيبات ضدالتهابي وقوي است كه حتي محققان آن را با آسپيرين مقايسه كرده‌اند، افرادي كه از ر‍ژيم مديترانه‌اي پيروي مي‌كنند و ميوه و سبزيجات به همراه روغن زيتون مصرف مي‌كنند، از ايجاد بيماري‌هاي قلبي و عروقي جلوگيري كرده علاوه بر اينكه سبب افزايش مقاومت بدن در برابر انسولين نشده و از ابتلا به ديابت جلوگيري مي‌كند. 
نان سبوس‌دار
مصرف نان سبوس دار مانند بربري، سنگك و به عبارتي نان‌هاي سنتي موجب افزايش حساسيت بدن نسبت به انسولين و از افزايش قندخون جلوگيري مي‌كند، اين در حالي است كه نان‌هاي صنعتي متهم رديف اول ابتلا به ديابت در جوامع مدرن شناخته شده‌اند.
/5
کد خبر 169449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.