۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹

کارشناس بهداشت در گفتگو با ایمنا:

مادران شیرده از مصرف مواد غذایی نفاخ خودداری کنند

مواد غذایی حساسیت‌زا از برنامه غذایی مادران شیرده حذف شود
مادران شیرده از مصرف مواد غذایی نفاخ خودداری کنند

خبرگزاری ایمنا: مادران شیرده از مصرف شکلات، ‌قهوه، ‌نوشابه‌های گازدار، ‌مواد غذایی پر ادویه مانند سوسیس و کالباس و مواد غذایی نفاخ خودداری کنند.

سمیه خیاط مقدس کارشناس بهداشت در گفتگو با ایمنا با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر مناسب‌ترین، ایمن‌ترین و طبیعی‌ترین روش تغذیه شیرخوار است؛ عنوان کرد: شیر مادر علاوه بر تامین انرژی، مواد مغذی و آب مورد نیاز بدن کودک، موجب افزایش ایمنی کودک در برابر بیماری‌ها می‌شود.
وی تغذیه مادر در دوران شیردهی را برای داشتن شیردهی موفق و تامین مواد مغذی مورد نیاز کودک بسیار مهم دانست و عنوان کرد: مادر در این دوران علاوه بر نیازهای تغذیه‌ای خود، برای تولید شیر به مقدار بیشتری مواد مغذی و مایعات نیاز دارد که باید به برنامه غذایی خود بیفزاید.
مادران شیرده به میزان کافی مایعات و آبمیوه طبیعی مصرف کنند
به گفته این کارشناس مرکز مادر شیرده باید از تمامی گروه‌های غذایی در برنامه غذایی خود استفاده کند و برای جلوگیری از کاهش آب بدن، به مادران توصیه می‌شود که روزانه به میزان کافی مایعات و آبمیوه طبیعی مصرف کنند. وی نوشیدن یک لیوان مایعات مانند آب، شیر یا آب میوه تازه در هر بار شیردهی را لازم دانست و خاطرنشان کرد: نیاز به ویتامین‌ها و املاح در دوران شیردهی افزایش می‌یابد که از طریق رعایت رژیم غذایی متعادل می‌توان این نیاز را برطرف کرد.
مادران شیرده از مصرف مواد غذایی نفاخ خودداری کنند
خیاط مقدس بیان داشت: ورزش‌های سبک که باعث افزایش توان بدنی مادر و کاهش استرس می‌شود و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به مدت حداقل ۲۰ دقیقه در روز البته نه در ساعت اوج تابش خورشید، توصیه می‌شود.
وی افزود: همچنین از مصرف شکلات، ‌قهوه، ‌نوشابه‌های گازدار، ‌مواد غذایی پر ادویه مانند سوسیس و کالباس و مواد غذایی نفاخ خودداری شود.
غذای مصرفی مادر در بروز دل درد و ناآرامی شیرخواران بی تاثیر نیست
این کارشناس بهداشت با اشاره به اینکه مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می‌کند بر روی شیر او نیز بی‌تاثیر نیست؛ اظهار کرد: دل درد، ناآرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می‌شوند، می‌‌تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی‌‌میل كند.
وی افزود: البته می‌توان گفت كه چنین رخدادهایی به طور دقیق قابل پیش‌بینی و پیشگیری نیستند اما این مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عكس‌العمل فرزندشان، می‌توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف‌ شان بكاهند.
میوه نرسیده در ایجاد اسهال و دل ‌درد كودكان تأثیر می‌‌گذارد
سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو از جمله مواد غذایی است که خیاط مقدس آنها را باعث تغییر طعم و بوی شیر مادر و در پی آن احتمال بروز دل‌ دردهای ۲۴ ساعته شیرخوار عنوان کرد و افزود: همچنین مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌‌های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل ‌درد كودكان تأثیر می‌‌گذارند.
مواد غذایی حساسیت‌زا از برنامه غذایی مادران شیرده حذف شود
وی گفت: در بعضی خانواده‌ها مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می‌كند كه می‌‌توان به شیر گاو، تخم‌ مرغ، فرآورده‌‌های گوشتی، بادام ‌زمینی و فرآورده‌‌های سویا اشاره كرد كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.
این کارشناس بهداشت با اظهار اینکه به ‌طور تجربی مشخص شده مصرف برخی خوراكی‌‌ها افزایش‌‌دهنده شیر مادر است؛ بیان داشت: اثرگذارترین مواد غذایی كه باعث افزایش شیرمادر می‌‌شوند، شامل شبدر، بادام، كنجد، شاهدانه، دم‌ كرده رازیانه است. وی ادامه داد: شیر، ماست و دوغ، ماءالشعیر، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی‌ پرك شده نیز افزایش‌دهنده شیر مادر است که توصیه می‌شود به ‌صورت تلفیق ‌شده در كنار هم مصرف شوند.
کد خبر 158721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۲
    8 2
    با عرض سلام مطلب مفیدی بود. ممنون

    پاسخ سایت: 0