به گزارش گروه ترجمه سرویس علم و فناوری ایمنا و به نقل از یاهونیوز، خوردن غذاهای تاریخ مصرف گذشته بسیار خطرناک است. برای اینکه زمان نگهداری مواد غذایی را بالاتر ببریم راههایی وجود دارد. در این صورت از خراب شدن مواد خوراکی جلوگیری کرده و اسراف هم نمیکنیم. گاهی اوقات برخی خوراکیها تاریخ تولید و انقضا ندارند و برچسبی روی آنها نیست تا از سالم بودن آنها باخبر شویم، در این صورت راههایی وجود دارد تا سلامت این مواد را تخمین بزنیم. بو و بافت برخی از مواد غذایی از سلامت آنها خبر میدهد و اولین چیزی است که باید بررسی شود.
در ادامه چند ماده خوراکی اصلی را بررسی کرده و میگوییم چطور نگهداری کنید تا مدت زمان بیشتری سالم بمانند، همچنین میگوییم که در چه صورت مانده و بدرد نخورند تا در صورت مشاهده این آثار از مصرف آنها خودداری کنید.
شیر: در دمای خنک در قسمت تاریکتر یخچال نگهداری کنید، تا ۵۰ درصد سالم میماند. در صورت مشاهده بو و طعم غیرطبیعی آن را دور بریزید.
ماکارونی: در ظرف دربسته نگه دارید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورت خراب شدن بوی آن تغییر خواهد کرد و نشانهای برای شماست.
تخم مرغ: برای اطمینان از سالم بودن تخم مرغ آنها را درون کاسهای از آب سرد قرار دهید.
تخم مرغهای تازه به سمت ته ظرف رفته و احتمالاً به پهلو باقی میمانند.
تخم مرغهای کمی قدیمیتر (حدود یک هفته) نیز به کف ظرف میروند اما سپس کمی بالاتر میآیند.
اگر تخممرغی روی قسمت نوک تیزش تعادل یافته و سر بزرگترش رو به بالا بود احتمالاً نزدیک به ۳ هفته از عمرش گذشته است.
تخم مرغهایی که روی سطح آب شناور میشوند، خوب نیستند و نباید خورده شوند.
آرد: باید در جای خشک ودر ظرفی که هوا به آن نفوذ نکند نگه داشته شود. در این صورت تا حدود هشت ماه گذشته از تاریخ مصرف آن سالم میماند.
نان: اگر در فریزر نگه داشته شود تا چند ماه هم بدون کپک سالم میماند.
ماهی: مردم در مورد خوردن ماهی بد نگران هستند. ماهی باید در دمای فریزر و یخ زدگی کامل باشد تا سالم بماند. در صورت بررسی آن اگر هنگام لمس کردن لزج بود و بوی خاصی میداد از مصرف آن خودداری کنید.
چیپس و کراکر: اگر آنها کمی کثیف و نرم شده اند یا بوی ترشیده میدهند، مصرف نکنید.
سبزیجات: تا زمانی که لزج نیست، قابل مصرف است. اگر آنها پژمرده شدهاند سعی کنید به مدت ۱۰ دقیقه در آب یخ شناور کنید.
انواع کنسرو: کارشناسان میگویند اگر کنسروها در جای سرد نگه داشته شوند مدت زیادی سالم خواهند ماند.
/126
در ادامه چند ماده خوراکی اصلی را بررسی کرده و میگوییم چطور نگهداری کنید تا مدت زمان بیشتری سالم بمانند، همچنین میگوییم که در چه صورت مانده و بدرد نخورند تا در صورت مشاهده این آثار از مصرف آنها خودداری کنید.
شیر: در دمای خنک در قسمت تاریکتر یخچال نگهداری کنید، تا ۵۰ درصد سالم میماند. در صورت مشاهده بو و طعم غیرطبیعی آن را دور بریزید.
ماکارونی: در ظرف دربسته نگه دارید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورت خراب شدن بوی آن تغییر خواهد کرد و نشانهای برای شماست.
تخم مرغ: برای اطمینان از سالم بودن تخم مرغ آنها را درون کاسهای از آب سرد قرار دهید.
تخم مرغهای تازه به سمت ته ظرف رفته و احتمالاً به پهلو باقی میمانند.
تخم مرغهای کمی قدیمیتر (حدود یک هفته) نیز به کف ظرف میروند اما سپس کمی بالاتر میآیند.
اگر تخممرغی روی قسمت نوک تیزش تعادل یافته و سر بزرگترش رو به بالا بود احتمالاً نزدیک به ۳ هفته از عمرش گذشته است.
تخم مرغهایی که روی سطح آب شناور میشوند، خوب نیستند و نباید خورده شوند.
آرد: باید در جای خشک ودر ظرفی که هوا به آن نفوذ نکند نگه داشته شود. در این صورت تا حدود هشت ماه گذشته از تاریخ مصرف آن سالم میماند.
نان: اگر در فریزر نگه داشته شود تا چند ماه هم بدون کپک سالم میماند.
ماهی: مردم در مورد خوردن ماهی بد نگران هستند. ماهی باید در دمای فریزر و یخ زدگی کامل باشد تا سالم بماند. در صورت بررسی آن اگر هنگام لمس کردن لزج بود و بوی خاصی میداد از مصرف آن خودداری کنید.
چیپس و کراکر: اگر آنها کمی کثیف و نرم شده اند یا بوی ترشیده میدهند، مصرف نکنید.
سبزیجات: تا زمانی که لزج نیست، قابل مصرف است. اگر آنها پژمرده شدهاند سعی کنید به مدت ۱۰ دقیقه در آب یخ شناور کنید.
انواع کنسرو: کارشناسان میگویند اگر کنسروها در جای سرد نگه داشته شوند مدت زیادی سالم خواهند ماند.
/126




نظر شما