۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹
انواع حلیم بهترین غذا برای بیماران دیابتی در وعده سحر است

خبرگزاری ایمنا: خوردن انواع حلیم ، انواع خورشت کم چرب، درصورت تمایل به مصرف برنج ترجیحا مخلوط با حبوبات و سبزیجات و درصورت تمایل به مصرف نان از نان های سبوس دار برای بیماران دیابتی در وعده سحر مفید است.

زهرا کیانی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان اصفهان در گفتگو با ایمنا با اشاره به توصیه های تغذیه ای در وعدۀ سحری برای بیماران دیابتی تصریح کرد: به این دسته از افراد توصیه می شود جهت تنظیم برنامۀ غذایی سالم و منطبق با داروی مصرفی، قبل از شروع ماه مبارک رمضان حتما به کارشناس تغذیه مراجعه نمایید.
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی هرگز خوردن سحری را فراموش نکنند، اظهارکرد: برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قندخون توصیه می شود از پرخوری، مصرف مواد غذایی سریع الهضم مانند قندهای ساده (قند، شکر و نبات) و مواد غذایی خیلی شیرین (زولبیا و بامیه) خودداری شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: آشامیدن آب در بین غذا موجب نفخ و اختلالات گوارشی خواهد شد، بنابراین بیماران دیابتی از آشامیدن مقدار زیاد آب دربین غذا جدا پرهیز کنند.
کیانی تصریح کرد: این بیماران جهت کاهش احساس تشنگی در حین روزه داری، هنگام سحرگاه چند قطره آب لیموترش تازۀ حل شده در مقداری آب مصرف کنند؛ همچنین از میوه ها و سبزیجات غیرنشاسته ای به میزان کافی استفاده شود.
وی اظهارکرد: در هنگام سحر استفاده از موادغذایی دیر هضم و کربوهیدرات های پیچیده از جمله نان و غلات سبوس دار مانند نان سنگک، ماکارونی سبوس دار، بلغور گندم و جو و جوانۀ غلات، حبوبات و جوانۀ آن ها شامل عدس، لوبیا، نخود، لپه و ماش، انواع سبزیجات و میوه های تازه مانند سیب و پرتقال و میوه های خشک نظیر انجیر خشک و پرهلو جهت پشگیری از یبوست به این بیماران توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: خوردن انواع حلیم ، انواع خورشت کم چرب، درصورت تمایل به مصرف برنج ترجیحا مخلوط با حبوبات و سبزیجات و درصورت تمایل به مصرف نان از نان های سبوس دار برای بیماران دیابتی در وعده سحر مفید است.
کیانی خاطرنشان کرد: برای کنترل صحیح قند خون بیماران دیابتی، مقدار مجاز مصرف انواع مواد غذایی توصیه شده بایستی توسط کارشناس تغذیه برای بیمار دیابتی تعیین شود.
/66
کد خبر 153180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.