زهرا کیانی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان اصفهان در گفتگو با ایمنا با اشاره به توصیه های تغذیه ای در وعدۀ سحری برای بیماران دیابتی تصریح کرد: به این دسته از افراد توصیه می شود جهت تنظیم برنامۀ غذایی سالم و منطبق با داروی مصرفی، قبل از شروع ماه مبارک رمضان حتما به کارشناس تغذیه مراجعه نمایید.
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی هرگز خوردن سحری را فراموش نکنند، اظهارکرد: برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قندخون توصیه می شود از پرخوری، مصرف مواد غذایی سریع الهضم مانند قندهای ساده (قند، شکر و نبات) و مواد غذایی خیلی شیرین (زولبیا و بامیه) خودداری شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: آشامیدن آب در بین غذا موجب نفخ و اختلالات گوارشی خواهد شد، بنابراین بیماران دیابتی از آشامیدن مقدار زیاد آب دربین غذا جدا پرهیز کنند.
کیانی تصریح کرد: این بیماران جهت کاهش احساس تشنگی در حین روزه داری، هنگام سحرگاه چند قطره آب لیموترش تازۀ حل شده در مقداری آب مصرف کنند؛ همچنین از میوه ها و سبزیجات غیرنشاسته ای به میزان کافی استفاده شود.
وی اظهارکرد: در هنگام سحر استفاده از موادغذایی دیر هضم و کربوهیدرات های پیچیده از جمله نان و غلات سبوس دار مانند نان سنگک، ماکارونی سبوس دار، بلغور گندم و جو و جوانۀ غلات، حبوبات و جوانۀ آن ها شامل عدس، لوبیا، نخود، لپه و ماش، انواع سبزیجات و میوه های تازه مانند سیب و پرتقال و میوه های خشک نظیر انجیر خشک و پرهلو جهت پشگیری از یبوست به این بیماران توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: خوردن انواع حلیم ، انواع خورشت کم چرب، درصورت تمایل به مصرف برنج ترجیحا مخلوط با حبوبات و سبزیجات و درصورت تمایل به مصرف نان از نان های سبوس دار برای بیماران دیابتی در وعده سحر مفید است.
کیانی خاطرنشان کرد: برای کنترل صحیح قند خون بیماران دیابتی، مقدار مجاز مصرف انواع مواد غذایی توصیه شده بایستی توسط کارشناس تغذیه برای بیمار دیابتی تعیین شود.
/66
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی هرگز خوردن سحری را فراموش نکنند، اظهارکرد: برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قندخون توصیه می شود از پرخوری، مصرف مواد غذایی سریع الهضم مانند قندهای ساده (قند، شکر و نبات) و مواد غذایی خیلی شیرین (زولبیا و بامیه) خودداری شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: آشامیدن آب در بین غذا موجب نفخ و اختلالات گوارشی خواهد شد، بنابراین بیماران دیابتی از آشامیدن مقدار زیاد آب دربین غذا جدا پرهیز کنند.
کیانی تصریح کرد: این بیماران جهت کاهش احساس تشنگی در حین روزه داری، هنگام سحرگاه چند قطره آب لیموترش تازۀ حل شده در مقداری آب مصرف کنند؛ همچنین از میوه ها و سبزیجات غیرنشاسته ای به میزان کافی استفاده شود.
وی اظهارکرد: در هنگام سحر استفاده از موادغذایی دیر هضم و کربوهیدرات های پیچیده از جمله نان و غلات سبوس دار مانند نان سنگک، ماکارونی سبوس دار، بلغور گندم و جو و جوانۀ غلات، حبوبات و جوانۀ آن ها شامل عدس، لوبیا، نخود، لپه و ماش، انواع سبزیجات و میوه های تازه مانند سیب و پرتقال و میوه های خشک نظیر انجیر خشک و پرهلو جهت پشگیری از یبوست به این بیماران توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: خوردن انواع حلیم ، انواع خورشت کم چرب، درصورت تمایل به مصرف برنج ترجیحا مخلوط با حبوبات و سبزیجات و درصورت تمایل به مصرف نان از نان های سبوس دار برای بیماران دیابتی در وعده سحر مفید است.
کیانی خاطرنشان کرد: برای کنترل صحیح قند خون بیماران دیابتی، مقدار مجاز مصرف انواع مواد غذایی توصیه شده بایستی توسط کارشناس تغذیه برای بیمار دیابتی تعیین شود.
/66




نظر شما