جامعه نیازمند ترویج فرهنگ و سیره شهدا است/ برگزاری یادواره سردار شهید طباطبایی در شهرضا

خبرگزاری ایمنا: شهیدان آرمان‌های متعالی اسلام را در توصیف انسان‌های بزرگ متجلی ساختند و به الگوهایی عملی برای انسان امروز تبدیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا در شهرضا، جهان در آستانه ورود به قرن بیستم آبستن تحولاتی عمیق بود. اگر بخواهیم دور نمایی از این تحولات به دست دهیم باید بگوییم عمده این دگرگونی ها متآثر از تحولات مغرب زمین در راستای حذف دین از زندگی اجتماعی بشر و ترسیم الگوهایی جامعه شناسانه و و به زبانی دیگر طبیعت محور برای زندگی بود. 
این متدها اگر چه در ظاهر با لباسی زیبا و در قالب هایی دل فریب عرضه می‌شدند اما باید گفت در ورای آنها اندیشه هایی استعمار گونه و گاه استثمارگونه نهفته بود.
برخی از این متدها به دلیل عدم سنخیت با زندگی بشری مدتی یکه تاز عرصه زندگی بشر بودند و الی النهایه راهی منحرف به قهقراء نابودی پیمودند.
مارکسیسم نمونه عالی اینگونه نظریات است. برخی دیگر از این نظریات نیز هرچند با واقعیات زندگی بشری در تعارض بود اما به دلیل ارضاء خوی تنوع طلب بشری توانست به دستاویزی برای استعمارگران مبدل شود و به عنوان ابزاری مسهل، راه غارت اموال عمومی کشورهای جهان را باز کند. 
اگر قرن بیستم را قرن تئوری های متنوع و نظریان متعدد بنامیم به واقع سخنی به گزافه نرانده ایم اما در هیاهوی این غوغای پر سر و صدا، انقلاب ایران به مثابه آذرخشی دهشتناک بر پیکره این نظریات و نظریه پردازان پوشالین فرود آمد و با طرح تئوری اسلام محوری راهی جدید را برای جهانیان گشود.
متولیان مذاهب و نظریات نو پدید و سردمداران استعمار ملل در حال توسعه و یا کمتر توسعه یافته، به عنوان اولین و تنها متضررین از جنبش ملی در مقابل آن به پا خواستند و با استعانت از انواع تدابیر کارآمد و نا کارآمد سعی در تزلزل بنیادهای داشتند اما از آنجا که اسلام خود به عنوان یک دین الهی از لحاظ تئوری باب سخن های مخالف را با استدلال‌های عمیق بسته و از طرف دیگر نیز رهبر مذهبی انقلاب ایران به عنوان آرمان دیرین متشرعین شیعه اثنی عشری و حمایت بی چون و چرای مردمی از این نهضت دینی، راه را بر ورود معندان بسته بود، دست به کار شدند و با تحمیل تجاوز ایران و انقلاب را به پیکاری نا خواسته وارد ساختند. 
جنگ ایران و عراق به عنوان مهمترین و بزرگترین جنگ قرن هر چند از مناظر گوناگون جای بحث و تبادل نظر دارد اما آنچه در آن بیش از همه حائز اهمیت است رزمندگانی هستند که در لباس فرمانده و یا سرباز نظام و روشی نو را در زندگی انسان‌ها پدید آوردند.
در نبرد هشت ساله ایران آنچه کمتر دیده می‌شد رابطه فرمانده و فرمانبر بود و آنچه بیشترین ظهور و بروز را داشت رابطه برادرانه گروهی مجاهد فی سبیل الله بود. 
همه شهرها و روستاهای ایران درگیر دفاع از کیان ایران و اسلام شدند و با اهداء جان و مال خود راه ورود خصم تا دندان مسلح را به وطن عزیزمان بستند. 
شهرستان شهرضا نیز با تقدیم ۷۲۵ شهید و شمار زیادی ایثارگر توانست سهم قابل ملاحظه ای در این دفاع غیورانه ایفا نماید. همچنین تقدیم شهدایی چون شهیدان حاج ابراهیم همت، سید جمال طباطبایی، محسن صفوی، سیف الله حیدرپور و صدها شهید نام آور دیگر نشان داد، شهرضا تنها دیار حکما و ادبا نیست بلکه محل پرورش راد مردان عرصه دفاع و پیکار نیز هست.
سرهنگ اسماعیل خان احمدی استاد دانشگاه امام علی(ع) در مراسم یادواره شهید سیدجمال طباطبایی گفت: با نگاهی به تاریخ بشر و تاریخ اسلام و همچنین انقلاب اسلامی می‌توان شاهد مقابله همیشگی جبهه باطل در برابر جبهه حق بود که البته در این نبرد گروه باطل از هیچ تلاشی در ایراد ضربه به جبهه حق کوتاهی نکرده اند.
وی اظهار داشت: محاصره اقتصادی، ترور پیامبر اکرم(ص) در لیلة المبیت، ایجاد شورش‌های داخلی و نیز نفوذ افراد سرشناس خائن در بدنه گروه‌های مجاد از جمله طرفندهای دشمن در براندازی اسلام بوده است.
استاد دانشگاه امام علی(ع) در ادامه افزود: در کنار این اقدامات ترور شخصیتی پیامبر اکرم(ص)، تهاجم فرهنگی و تحمیل جنگ سخت به عنوان مکمل همه دشمنی ها از دیگر اقدامات در وارد کردن ضربه به اسلام بوده است که البته با نگاهی دقیق می‌توان شاهد اینگونه اقدامات در تاریخ انقلاب اسلامی نیز بود.
وی ضمن اشاره به پاره از سخنان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه در خصوص اوصاف فرماندهان و سرداران اسلام بیان داشت: تمامی سخنان آن حضرت در بیان اوصاف فرماندهان و مبازران جبهه حق در دوران دفاع مقدس متجلی و نمایان شد.
خان احمدی همچنین به بیان برخی ویژگی‌های شخصیتی شهید طباطبایی پرداخت و در ادامه افزود: اگر افرادی همچون شهید طباطبایی در جبهه معصومین (ع) زیاد بودند امروز تشیع در تمام جهان فراگیر شده بود. 
وی تصریح کرد: ارتباط مخلصانه با خداوند،ارتباط صادقاه با مردم و قناعت و عدم دست اندازی ناروا به اموال بیت المال از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی شهید طباطبایی است. 
استاد دانشگاه امام علی(ع) گفت: جامعه امروز نیازمند ترویج فرهنگ و سیره شهداست و بنابراین باید الگوهایی همچون شهید طباطبایی را در جامعه معرفی و ویژگی‌های آنها راتبیین کرد. 
وی اظهار داشت: اگر این ویژگی‌ها در جامعه امروز نهادینه شود انقلاب اسلامی را در برابر تمامی تهدیدات بیمه خواهد شد کما اینکه اگر امروز نیز شاهد هجمه نظامی بر علیه کشورمان نیستیم به دلیل جان فشانی شهدایی همچون شهید طباطبایی است.
به گزارش ایمنا، سردار شهید اسلام پاسدار حاج سید جمال طباطبایی فرزند حاج سید علی در تاریخ02/09/1339 در خانواده ای مذهبی سرشار از ایمان و اعتقاد الهی در شهرستان شهرضا پا به عرصه وجود گذاشت. 
با شروع جنگ تحمیلی در زمستان سال ۵۹ به عنوان داوطلب بسیجی رهسپار میدان های نبرد شد و در زمستان ۵۹ در یک گروه چند ده نفری در منطقه دارخوین به مصاف با بعثیان پرداخت. 
پس ازمراجعت و عضویت در سپاه پاسداران با قبول مسوولیت های مختلف به مبارزه با دشمن پرداخت و در شهریورماه ۶۱ در خط پدافندی زید بر اثر ترکش به سمت سر به شدت مجروح گردید و پس از 11 روز بی‌هوشی و اغما از نیمه راست بدن معلول گردید به طوریکه دست و پای راست بدن او قادر به حرکت نبود اما پس از آن نیز از حضور در خطوط مقدم جبهه ها غافل نبود به طوری که از ستون‌های اصلی لشکر قمربنی هاشم به شمار می‌رفت.
تجربه گرانبهای این شهید والا مقام در عملیات‌های پیروزمندانه والفجر هشت و کربلای ۵ به خوبی موثر واقع شد.
بالاخره در عملیات کربلای ۸ به هنگام تحویل خط پدافندی در خط مقدم با اصابت ترکش خمپاره در تاریخ 23/01/1366به درجه رفیع شهادت نائل آمد./1
کد مطلب 142451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.