۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱
فرونشست زمین در کشور به یک بحران تبدیل شده است

خبرگزاری ایمنا: برداشت بی‌رویه آب از آب‌های زیرزمینی کشور با بحران جدی کمبود آب روبرو کرده است.

فرنگیس فرهنگ متخصص زمین شناسی در گفتگو با ایمنا با اشاره به فرونشست‌های بسیار زیاد زمین در اطراف اصفهان، گفت: این فرونشست‌ها به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی است که منجر به ایجاد خسارات جبران‌ناپذیر در طبیعت و حتی مناطق شهری شده است.
وی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از آب های زیرزمینی موجب ایجاد انواع و اقسام پدیده‌ها به ویژه تخریب زمین‌های کشاورزی و از بین رفتن زیرساخت‌های عمرانی می‌شود و افزود: در حال حاضر به دلیل کم‌آبی در بسیاری از دشت‌های کشور پدیده فرونشست رخ داده و هر سال بر میزان نشست زمین و پدیده‌های مخرب آن افزوده می‌شود.
این متخصص زمین شناسی اظهارداشت: کشت و زرع در مناطق کم آب و در نتیجه استفاده از ذخایر آبی زیرزمینی، کاهش بارندگی و عدم جایگزینی آب به جای آبهای برداشت شده موجبات این فرونشست‌ها و خطرات جانی و مالی فراوان برای کشور شده است.
وی با بیان اینکه برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی آیندگان را با مشکل تامین آب روبرو خواهد کرد، ادامه داد: کاهش بارندگی و ادامه روند خشکسالی، برداشت زیاد از ذخایر آب‌های زیرزمینی و در نهایت فرونشست زمین‌ها پدیده‌های مختلفی است که در آینده با آن روبرو هستیم بنابراین برای حل این مشکل نیاز به یک بازنگری و هشدار داریم.
فرهنگ با اشاره به جنگ سوم جهانی یا جنگ آب در سراسر جهان، گفت: این در حالی است که برای رفع این دست از مشکلات نیازمند برنامه‌ریزی اصولی برای ذخایر آبی کشور هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فرونشست زمین با ایجاد زمین لرزه در ارتباط است، تصریح کرد: ترک‌های موجود در بسیاری از سازه‌ها و حتی در خود زمین و در نتیجه ایجاد برخی از انواع زلزله‌ها در اطراف و خود شهرها خواهد شد.
این متخصص زمین شناسی بهترین راه برای تامین آب را استفاده از قنات و سدهای زیرزمینی دانست و اظهارداشت: ایرانیان باستان برای تامین منابع آبی مورد نیاز خود از قنات‌های متعدد استفاده می‌کردند شاید بهره‌گیری از تجربیات گذشتگان بهترین راه عبور از بحران کم‌آبی و جلوگیری از فرونشست خواهد شد.
وی با هشدار بر عواقب جبران‌ناپذیر این پدیده بر امور شهری گفت: تبعابت اجتماعی و اقتصادی این پدیده بسیار زیاد است و مدیران با شناخت این پدیده و عواقب آن از ایجاد بحران در کشور جلوگیری کنند.
فرهنگ بهترین راه برای کنترل فرونشست را افزایش آگاهی مردم در این زمینه عنوان کرد و افزود: مردم باید بدانند استفاده غیرضروری از منابع آب زیرزمینی و یا کشاورزی در مناطق خشک و کم آب موجب افزایش برداشت از این منابع و در نهایت فرونشست زمین می‌شود بنابراین با شناخت و اطلاع از فرونشست ها در کنترل آنها و چلوگیری از هدرفت آب همکاری کنند.

کد خبر 115640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.