روزنامه‌های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

روزنامه ایران با تیتر «پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد» به مواضع رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه درباره مذاکره و شرایط جنگی کشور پرداخت. مهم‌ترین عنوان روزنامه‌های امروز _پنجشنبه سی‌ام مهر_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست داخلی به ارائه اخبار برگزیده منتشر شده در ۲۴ ساعت گذشته می‌پردازد که در ادامه می‌خوانید:

روزنامه ایران با تیتر «پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد» به مواضع رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه درباره مذاکره و شرایط جنگی کشور پرداخت و نوشت: مسعود پزشکیان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که برای فراهم شدن زمینه گفت‌وگو، باید تهدیدها و تحریم‌ها در عمل برطرف شوند و نمی‌توان هم‌زمان با تشدید فشارها و بستن مسیرهای تعامل، از مذاکره سخن گفت. در همین زمینه، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در همایش روز ملی صادرات با تأکید بر ادامه شرایط جنگی کشور، اظهار کرد که ایران هم با تهدید نظامی و هم با تحریم‌های گسترده اقتصادی مواجه است و تصمیم‌ها باید متناسب با این شرایط اتخاذ شوند. عراقچی صادرکنندگان را فرماندهان و سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی و قهرمانان ملی خواند و بر نقش آنان در حفظ ظرفیت‌های اقتصادی کشور تأکید کرد. او همچنین اعلام کرد وزارت امور خارجه حمایت از صادرکنندگان را وظیفه خود می‌داند و در خدمت فعالان این حوزه خواهد بود.

روزنامه های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

روزنامه کیهان با تیتر «پاسخ قاطع ایران به نیرنگ آمریکا قیمت نفت را به ۱۱۱ دلار رساند» به تحولات دیپلماتیک تهران، مواضع ایران در برابر واشنگتن و پیامدهای اقتصادی تنش‌ها پرداخت و نوشت: این روزنامه سفر عاصم منیر به تهران را در چارچوب تلاش‌های میانجی‌گرانه برای کاهش فشارهای ناشی از افزایش قیمت انرژی بر دولت دونالد ترامپ ارزیابی کرد و مدعی شد مواضع قاطع مقام‌های ایرانی مانع تحقق اهداف آمریکا شده است. کیهان با اشاره به فشارهای اقتصادی و تحرکات نظامی واشنگتن، استدلال کرد که عملیات روانی و طرح مذاکره می‌تواند بخشی از راهبرد آمریکا برای ایجاد خطای محاسباتی در ایران باشد. این روزنامه با استناد به تجربه تفاهم اسلام‌آباد و آنچه بدعهدی آمریکا می‌خواند، نسبت به اعتماد به وعده‌های واشنگتن هشدار داد و تأکید کرد که تهران نباید بدون رفع عملی فشارها امتیازی واگذار کند. کیهان همچنین افزایش قیمت نفت و تداوم رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با ایران را نشانه تأثیرگذاری تحولات جنگ بر محاسبات آمریکا دانست و مدعی شد تلاش‌های غرب برای منزوی کردن ایران با شکست روبه‌رو شده است.

روزنامه های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

روزنامه همشهری با تیتر «خوب، بد، زشت» به مقایسه وضعیت دانش‌آموزان ایرانی با دانش‌آموزان فرانسه و جمهوری آذربایجان پرداخت و نوشت: در شرایطی که اعتراضات دانش‌آموزی در فرانسه با برخورد پلیس، بازداشت و مجروح شدن معترضان همراه شده و گزارش‌هایی درباره محدودیت ورود برخی دختران محجبه به مدارس جمهوری آذربایجان منتشر شده است، دانش‌آموزان ایرانی با وجود شرایط جنگی و آسیب‌دیدن زیرساخت‌های آموزشی، در رقابت‌های بین‌المللی علمی موفقیت‌هایی به دست آورده‌اند. همشهری مطالبات دانش‌آموزان فرانسوی را شامل کمبود معلم، کلاس‌های پرجمعیت، کاهش منابع آموزشی و نامناسب بودن شرایط تحصیل برشمرد و از گسترش اعتراضات به بیش از ۳۵۶ مرکز آموزشی و برخی کشورهای اروپایی خبر داد. این روزنامه همچنین با استناد به آمارهای منتشرشده از بازداشت بیش از ۶ هزار نفر در فاصله ۲۱ سپتامبر تا ۲ اکتبر و گزارش روزنامه لوموند درباره مجروح شدن بیش از ۲۱۰ دانش‌آموز، به ابعاد برخوردهای امنیتی در فرانسه پرداخت. در مقابل، همشهری درخشش علمی دانش‌آموزان ایرانی در رشته‌هایی مانند نجوم، فیزیک، ریاضی و زیست‌شناسی را نشانه استمرار تلاش و توانمندی علمی کشور در شرایط دشوار توصیف کرد.

روزنامه های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «بورس و طلا؛ پیشتاز بازارها» به بررسی بازدهی بازارهای دارایی در یک‌سال گذشته و مهرماه پرداخت و نوشت: طلا، بورس و سکه در رقابت بازدهی یک‌ساله از دیگر بازارهای دارایی پیش افتاده‌اند؛ به‌طوری‌که طلا با بازدهی ۱۸۱ درصدی و بورس و سکه با رشد ۱۶۸ درصدی در صدر این مقایسه قرار گرفته‌اند. بر اساس این گزارش، بورس در هفت ماه نخست سال با بازدهی ۱۲۰ درصدی رتبه نخست را در میان بازارهای دارایی به دست آورده است؛ این عملکرد در حالی ثبت شده که معاملات بازار سهام پیش‌تر با وقفه‌ای ۸۰روزه روبه‌رو بود و از ۲۹ اردیبهشت از سر گرفته شد. در مهرماه نیز نیم‌سکه با رشد نزدیک به ۱۸ درصدی و ربع‌سکه با بازدهی ۱۷ درصدی پیشتاز شدند؛ دلار حدود ۱۴.۳ درصد و شاخص بورس نزدیک به ۱۴ درصد افزایش یافتند. دنیای اقتصاد همچنین به تلاش بانک مرکزی برای مهار نوسانات ارز اشاره کرد؛ اقداماتی که پس از جهش نرخ دلار در ابتدای مهرماه، به محدود شدن نوسانات و عقب‌نشینی آن از محدوده ۲۷۰ هزار تومان انجامید. این گزارش در مجموع نشان می‌دهد نااطمینانی‌های اقتصادی و سیاسی همچنان بر رقابت میان بازارهای دارایی اثرگذار است.

روزنامه های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

روزنامه جوان با تیتر «پزشکیان: امریکا تعهد ندارد مثل همان برجام!» به اظهارات رئیس‌جمهوری درباره بدعهدی آمریکا، ناکامی روندهای دیپلماتیک و ایستادگی ایران در برابر فشارهای خارجی پرداخت و نوشت: مسعود پزشکیان با اشاره به نقض برجام و آنچه نقض تعهدات در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد خواند، تأکید کرد که آمریکا حتی پس از امضای توافق نیز به تعهدات خود پایبند نمانده است. او با بیان اینکه ایران به دنبال جنگ نیست، اما زیر بار زور و قلدری نمی‌رود، گفت مسئولان کشور برای حل‌وفصل مسائل و پایان دادن به وضعیت نه جنگ و نه صلح تلاش می‌کردند، اما طرف آمریکایی مسیر دیگری را انتخاب کرد. جوان همچنین به سخنان رئیس‌جمهوری در آیین روز ملی صادرات درباره ایستادگی ملت ایران در برابر حملات و تحریم‌ها اشاره کرد. پزشکیان با قدردانی از تلاش صادرکنندگان، از واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران و وزیران، کاهش مقررات دست‌وپاگیر و تلاش دولت برای ایجاد مسیرهای جایگزین تجاری به‌منظور جبران محدودیت‌های صادراتی خبر داد. این روزنامه تأکید رئیس‌جمهوری بر حفظ عزت ملی و پایبندی به تعهدات را محور اصلی مواضع او در برابر آمریکا دانست.

روزنامه های امروز در یک نگاه | پزشکیان: گفت‌وگو با زبان تهدید و فشار معنا ندارد

کد مطلب 1014270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.