کرمانشاه در مشارکت مسابقات مدهامتان پیشتاز شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: این استان در دو دوره اخیر مسابقات قرآنی مدهامتان رتبه نخست کشور را از نظر میزان مشارکت کسب کرده است؛ رویدادی که سال‌جاری با حضور دو هزار و ۲۵۰ نفر در قالب ۲۵۰ تیم قرآنی در استان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، مظفر تیموری امروز _ پنجشنبه بیست‌وسوم مهر_ درآیین افتتاحیه این مسابقات اظهارکرد: مرحله استانی هجدهمین دوره مسابقات قرآنی «مدهامتان» با حضور تیم‌های برگزیده شهرستان‌های کرمانشاه، جوانرود و اسلام‌آباد غرب در مسجد سلمان فارسی کرمانشاه برگزار شد؛ رویدادی که با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای قرآنی نوجوانان و جوانان و تقویت فعالیت‌های قرآنی در مساجد برگزار می‌شود.

وی افزود: در این دوره از مسابقات، دو هزار و ۲۵۰ نفر در قالب ۲۵۰ تیم قرآنی از سراسر استان شرکت کردند که پس از رقابت‌های مقدماتی و شهرستانی، ۲۰ تیم به مرحله استانی راه یافتند. مرحله کشوری این رقابت‌ها نیز از ۱۲ تا ۱۵ آبان‌ماه به میزبانی همدان برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: مسابقات مدهامتان که نام آن از آیه ۶۴ سوره الرحمن به معنای «دو باغ خرم و سرسبز» گرفته شده است، از رویدادهای رقابتی قرآنی اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به شمار می‌رود و در سال‌های اخیر با تغییراتی در شیوه برگزاری، بر فعالیت‌های گروهی و تقویت جریان قرآنی در مساجد تمرکز بیشتری داشته است.

کرمانشاه در مشارکت مسابقات مدهامتان پیشتاز شد

تیموری با اشاره به جایگاه این رویداد در شناسایی استعدادهای قرآنی اظهار کرد: کشف و پرورش استعدادهای نسل جوان، تقویت مهارت‌های تخصصی، توسعه فعالیت‌های هم‌افزا و نهادینه‌سازی روحیه همدلی و کار تشکیلاتی میان اعضای کانون‌های مساجد از اهداف مدهامتان است که آثار تربیتی، فرهنگی و اجتماعی به همراه دارد.

وی با اشاره به ظرفیت شبکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان افزود: کرمانشاه در دوره‌های هفدهم و هجدهم مسابقات مدهامتان، با مشارکت گسترده تیم‌های قرآنی، رتبه نخست کشور را از نظر میزان مشارکت به دست آورده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح کیفی فعالیت‌ها تصریح کرد: مراحل شهرستانی و استانی مسابقات نباید نقطه پایان فعالیت‌ها باشد، بلکه باید سکوی پرتابی برای حضور قدرتمند در رقابت‌های ملی باشد؛ از این رو، در کنار مشارکت گسترده، کسب عناوین برتر کشوری نیز باید در اولویت قرار گیرد.

تیموری با اشاره به ضرورت اجرای طرح «مسجد، پایگاه قرآن» گفت: برگزاری جلسات تلاوت مجلسی و برنامه‌های آموزشی و تربیتی می‌تواند مساجد را به کانون‌های اصلی ترویج فرهنگ قرآنی تبدیل کند و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد در کنار استعدادهای برتر و فعالان قرآنی خواهند بود.

وی با تأکید بر اینکه ترویج فرهنگ قرآن و عترت به عمل به آموزه‌های آن وابسته است، افزود: قرائت و حفظ قرآن باید زمینه‌ساز عمل به آیات الهی در زندگی فردی و اجتماعی باشد؛ چراکه بدون عمل به آموزه‌های قرآن، تأثیرگذاری مثبت آن در زندگی و جامعه محقق نخواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در پایان از مدیران کانون‌ها، مربیان و اعضای هیئت داوری مسابقات قدردانی کرد و بر ضرورت گسترش معنویت و اخلاق در جامعه با تکیه بر آموزه‌های قرآن کریم تأکید کرد.

کرمانشاه در مشارکت مسابقات مدهامتان پیشتاز شد

مدهامتان؛ رویدادی برای تقویت فعالیت‌های قرآنی مساجد

طیب صفری، رئیس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز مسابقات مدهامتان را رویدادی فاخر و شناسنامه‌دار دانست که طی ۱۸ دوره برگزاری، زمینه شناسایی استعدادهای قرآنی، پرورش نخبگان و تقویت جایگاه مساجد در فعالیت‌های قرآنی را فراهم کرده است.

وی با اشاره به سابقه یک دهه فعالیت خود در ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اظهار کرد: مدهامتان بزرگ‌ترین رویداد رقابتی قرآنی بچه‌های مسجد است که از سوی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار می‌شود و در سال‌های اخیر از نظر کمی و کیفی تحولاتی داشته است.

صفری با اشاره به استقبال جامعه قرآنی و اعضای کانون‌های مساجد از این مسابقات افزود: طراحی و اجرای تیمی رقابت‌ها و تشکیل گروه‌های قرآنی در کانون‌های مساجد از تغییرات مهم این رویداد در سال‌های اخیر بوده است.

رئیس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: این رویکرد از دوره هفدهم مسابقات با هدف تقویت فعالیت‌های قرآنی و انسجام فعالان این حوزه در مساجد دنبال شده و به برگزاری منسجم‌تر جلسات هفتگی یا ماهانه تلاوت قرآن کریم و توسعه برنامه‌های آموزشی قرآن در مساجد کمک کرده است.

صفری با اشاره به کسب رتبه نخست کشوری کرمانشاه در میزان مشارکت طی دو سال اخیر خاطرنشان کرد: منتخبین و فعالان قرآنی کانون‌های مساجد باید به سمت کیفی‌سازی فعالیت‌ها و ارتقای توانمندی‌های خود حرکت کنند تا زمینه درخشش تیم‌های قرآنی استان در سطح ملی فراهم شود.

کد مطلب 1012584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.