صنایع خلاق می‌تواند فرصت‌های تازه‌ای برای اشتغال زنان ایجاد کند

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: اقتصاد خلاق پیونددهنده فرهنگ، مهارت، فناوری و نوآوری است توسعه این حوزه باید با دسترسی زنان به بازارهای داخلی و بین‌المللی و رفع مانع‌های‌ مالی کسب‌وکارهای آن همراه باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، زهرا بهروزآذر امروز _سه‌شنبه بیست‌ویکم مهر_ در افتتاحیه جشنواره ملی صنایع خلاق مانوین اظهار کرد: اقتصاد خلاق را نباید اقتصادی حاشیه‌ای دانست؛ این اقتصاد بر خلاقیت انسان‌ها، دانش روز و دارایی‌های فکری و سرمایه انسانی کشور تکیه دارد. به گفته او، تقویت اقتصاد محلی و کسب‌وکارهای  برپایه فرهنگ می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان کمک کند.

وی با تأکید بر نقش زنان در صنایع خلاق افزود: زنان در هنرهای سنتی، صنایع‌دستی، بافته‌ها و تولیدات فرهنگی تنها نیروی کار نیستند، بلکه حافظان دانش بومی، خلاقیت و بخشی از حافظه تاریخی کشور به شمار می‌روند. دولت چهاردهم باید برای ارتقای جایگاه زنان و فراهم‌کردن فرصت برابرتر برای حضور آنان در زنجیره تولید و عرضه تلاش کند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تأکید کرد حمایت از زنان نباید به مرحله تولید محدود بماند و گفت: باید به تولیدکنندگان کمک کرد تا به بازارهای بزرگ ملی و بین‌المللی دسترسی پیدا کنند و موانع پیش‌روی تأمین مالی آنان نیز برطرف شود. تأمین مالی و فراهم‌کردن ضمانت و وثیقه برای دریافت تسهیلات را از موانع ساختاری کارآفرینی زنان دانست.

وی گفت: با همکاری معاونت امور زنان و خانواده و وزارت اقتصاد، سقف ضمانت‌ها برای زنان افزایش یافته و برای زنان سرپرست خانوارِ دهک‌های یک تا پنج نیز حمایت بیشتری در نظر گرفته شده است، سرمایه صندوق ضمانت نیز یک همت افزایش یافته است. اختصاص ۶۰ همت تسهیلات تکلیفی با اولویت اشتغال، به‌ویژه اشتغال زنان که این تسهیلات با هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده برای ۱۱ گروه از زنان توزیع می‌شود.

بهروزآذر با اشاره به تفاوت نیازهای زنان در گروه‌های مختلف بیان کرد: زنان خانه‌دار، شاغل و بازنشسته، زنان سرپرست خانوار و زنانی که با آسیب‌های اجتماعی روبه‌رو بوده‌اند، شرایط و نیازهای یکسانی ندارند و سیاست‌های حمایتی باید این تفاوت‌ها را در نظر بگیرد. او صنایع خلاق را حوزه‌ای دانست که می‌تواند برای گروه‌های گوناگون زنان فرصت‌های متناسب ایجاد کند. با وجود آنکه زنان بیش از ۶۰ درصد متقاضیان ورود به دانشگاه را تشکیل می‌دهند، نرخ مشارکت اقتصادی زنان فارغ‌التحصیل دانشگاهی حدود ۳۵ درصد است.

وی ادامه داد: صنایع خلاق یکی از ظرفیت‌های افزایش حضور اقتصادی زنان است، همچنین ظرفیت کسب‌وکارهای ریشه‌دار در خانواده، از جمله حوزه‌های خوراک و پوشاک، بخشی از مهارت‌ها و هنرهای مرتبط با این فعالیت‌ها نسل‌به‌نسل منتقل شده است و می‌تواند زمینه‌ساز فرصت‌های اقتصادی تازه باشد.جشنواره مانوین به بستری برای شناخت تنوع صنایع خلاق و گفت‌وگوی مستقیم میان فعالان این حوزه، دولت و بخش خصوصی تبدیل شود.

وی با اشاره به حضور رئیس‌جمهور در جلسه سیاست‌گذاری این رویداد تصریح کرد: شنیدن بی‌واسطه دیدگاه فعالان می‌تواند به شناسایی موانع و یافتن راهکارهای مشترک کمک کند.

کد مطلب 1011937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.