دوباره جنگ می‌شود؟ | احتمال حمله جدید به ایران

کارشناس مسائل نظامی گفت: با توجه به افزایش تنش‌ها، احتمال وقوع جنگی گسترده‌تر و چندجبهه‌ای وجود دارد و نیروهای مسلح ایران در روزهای اخیر آمادگی خود را ارتقا داده‌اند؛ در این میان، پیوند مردم و نظام و افزایش پیدا کرده و هزینه‌های دشمن از مؤلفه‌های مهم بازدارندگی است.

حمید محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، افزایش تنش‌ها است. تحرکات و اقداماتی که از سوی طرف مقابل، یعنی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا، انجام می‌شود، حاکی از آن است که احتمال وقوع جنگ یا درگیری دیگری وجود دارد. با توجه به اتفاقات و تحرکات اخیر، به نظر می‌رسد باید آمادگی لازم برای یک نبرد دیگر وجود داشته باشد.

وی افزود: آنچه در جمهوری اسلامی ایران و در مجموعه نیروهای مسلح وجود دارد، این است که نیروهای مسلح، مستقل از فضای عمومی جامعه، همواره خود را برای جنگ آماده نگه داشته‌اند. فارغ از تحرکات دیپلماتیک و مباحثی که در حوزه دیپلماسی جریان دارد، نیروهای مسلح با نگاهی واقع‌گرایانه، نه‌تنها آمادگی خود را حفظ کرده‌اند، بلکه در این چند روز که صحنه نبرد در سکوت به سر می‌برد، آمادگی‌های خود را نیز ارتقا داده‌اند.

این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: اگر بخواهم به‌طور مشخص به سؤال شما پاسخ بدهم، باید به این نکته اشاره کنم که دشمن ما، دشمنی عنود و لجوج است که برای تقابل با نظام جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد، بنابراین اگر اقدامی انجام نداده، دلیلش این نبوده است که نخواسته آن را انجام دهد، بلکه به این دلیل بوده که نتوانسته است.

محمدی تصریح کرد: همین لحظه که من با شما صحبت می‌کنم، مطمئن باشید اگر ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به این نتیجه برسند که می‌توانند عملیات تروریستی انجام دهند، بدون شک در این زمینه کوتاهی نخواهند کرد.

وی با اشاره به درس‌ها و عبرت‌های دو جنگ گذشته خاطرنشان کرد: به نظر من یکی از مهم‌ترین درس‌هایی که ایالات متحده آمریکا از این دو جنگ گرفته، این است که جمهوری اسلامی ایران با دیگر نظام‌های سیاسی تفاوت دارد. ونزوئلا و سایر نظام‌های سیاسی نیز هرکدام شرایط متفاوتی دارند، اما جمهوری اسلامی ایران با نظام‌هایی که آمریکایی‌ها تصور می‌کردند می‌توانند آن‌ها را ساقط یا ساختار سیاسیشان را تغییر دهند، متفاوت است، زیرا از پشتوانه مردمی برخوردار است.

این کارشناس مسائل نظامی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران از مردم جدا نیست و همین پیوند و هم‌سویی میان مردم و نظام است که تاکنون توانسته آن را پابرجا نگه دارد.

تله ذخایر خالی | چرا آمریکا توان پشتیبانی از یک جنگ طولانی را ندارد؟ | حتی  یک حمله نظامی محدود، ایران را وادار به پاسخی می‌کند که بسیار فراتر از مقیاس  اولیه

جبهه مقاومت؛ اندیشه‌ای فراتر از میدان نبرد

محمدی  در پاسخ به پرسشی درباره گروه‌های مقاومت اظهار کرد: به نظر من، گروه‌های مقاومت منفرد و جدا از یکدیگر نیستند. این گروه‌ها هم در جنگ تحمیلی گذشته و هم امروز، در یک میدان حضور دارند و در یک کارزار فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: معتقدم اگر اتفاق دیگری رخ دهد، باید توجه داشت که اندیشه مقاومت تنها یک جبهه مادی نیست که تصور کنیم با وارد شدن یک ضربه، انجام یک حمله یا ایجاد خدشه در مؤلفه‌های مادی آن از بین می‌رود. مقاومت یک اندیشه و تفکر است و در ادبیات علوم انسانی و علوم اجتماعی معتقدیم که اندیشه‌ها قابلیت نابودی ندارند.

این کارشناس مسائل نظامی تصریح کرد: بر همین مبنا، معتقدم جبهه مقاومت و گروه‌های مقاومت می‌توانند از اتفاقات اخیر و درس‌هایی که از جنگ تحمیلی دوم و سوم گرفته‌اند، برای آینده استفاده کنند و این تجربیات را چراغ راه خود قرار دهند.

تغییر تاکتیک دشمن از فشار نظامی به فشار اقتصادی

محمدی در تشریح تاکتیک‌های طرف مقابل گفت: به نظر می‌رسد دشمن پس از آنکه مشاهده کرد در حوزه قدرت سخت نتوانسته است به نتایج دلخواه خود دست پیدا کند، تمرکز خود را به سمت دیگری برده است. رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا طی چهار یا پنج روز، با غرور از این موضوع سخن می‌گفت که می‌تواند ظرف یک هفته جمهوری اسلامی ایران را نابود کند، شکل حکومت را تغییر دهد و ساختار سیاسی کشور را دگرگون سازد، اما به نظر می‌رسد وقتی در این حوزه به نتیجه موردنظر خود نرسید، تمرکز را به سمت معیشت مردم و اقتصاد کشور سوق داد.

وی افزود: روز گذشته، مهلت چهارده‌روزه‌ای که اسکات بسنت درباره فروپاشی اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده بود، به پایان رسید. با وجود آنکه کشور با سختی‌هایی روبه‌رو است، شاهد هستیم که نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام اقتصادی کشور همچنان پابرجا هستند.

این کارشناس مسائل نظامی خاطرنشان کرد: با وجود تمام فشارهایی که در حوزه هوایی، زمینی و مسیرهای مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران وارد شده است، به نظر می‌رسد ابتکارات سیاست‌گذاران اقتصادی و امنیتی کشور توانسته است در مقابله با این سیاست‌ها مؤثر واقع شود.

محمدی تأکید کرد: نکته‌ای که می‌خواهم بار دیگر بر آن تأکید کنم، این است که اگر ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدامی انجام نداده‌اند، به این معنا نیست که تمایلی به انجام آن نداشته‌اند؛ بلکه نتوانسته‌اند آن را عملی کنند. اگر امکان انجام چنین اقداماتی را داشتند، بدون تردید آن را دریغ نمی‌کردند؛ چراکه در نگاه و رویکرد این طرف‌ها، اخلاق جایگاه تعیین‌کننده‌ای ندارد.

بازتاب گسترده پاسخ ایران به تجاوز دوباره آمریکا در رسانه های غربی - ایرنا

افزایش هزینه‌های دشمن؛ مبنای عقلانیت راهبردی ایران

وی در ادامه اظهار کرد: نکته دیگری که می‌خواهم مطرح کنم، برپایه نوعی عقلانیت راهبردی است که بر اساس آن، هزینه‌های طرف مقابل افزایش پیدا می‌کند. ما معتقدیم همان‌طور که رئیس‌جمهور در سازمان ملل متحد نیز مطرح کردند یا امنیت برای همه وجود دارد یا امنیت برای هیچ‌کس نخواهد بود.

این کارشناس مسائل نظامی ادامه داد: نمی‌توانیم در این شرایط تنها نظاره‌گر باشیم که دشمنی که با خصومت و خشم به جمهوری اسلامی ایران و خاک کشورمان حمله می‌کند و دست به تجاوز می‌زند، از خاک کشورهای منطقه برای این اقدامات استفاده کند؛ درحالی‌که آن کشورها نه این حملات را محکوم می‌کنند و نه مانع استفاده از حریم هوایی و پایگاه‌های مستقر در خاک خود می‌شوند. حتی کشوری همچون امارات نیز در این زمینه با طرف مقابل همراهی می‌کند.

محمدی تصریح کرد: ازاین‌رو، جمهوری اسلامی ایران بر مبنای یک عقلانیت راهبردی تلاش می‌کند درصورتی‌که به حاکمیت و تمامیت سرزمینی آن خدشه‌ای وارد شود، هزینه‌های دشمن را افزایش دهد.

وی با اشاره به آنچه قاعده حقوق بین‌الملل درباره استفاده از قلمرو کشورها برای اقدامات نظامی عنوان کرد، گفت: در حقوق بین‌الملل، اگر کشوری یا یک واحد سیاسی، فضای سرزمینی یا پایگاه‌های خود را در اختیار یک کشور متخاصم قرار دهد، می‌تواند به‌عنوان شریک در اقدامات آن کشور تلقی شود. به اعتقاد من، چنین وضعیتی این حق را برای کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته است ایجاد می‌کند که به آن کشور حمله کند.

این کارشناس مسائل نظامی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز بر مبنای همین عقلانیت راهبردی، این برنامه را دنبال می‌کند که اگر قرار باشد به جمهوری اسلامی ایران و خاک کشور حمله شود و مردم ایران هدف قرار بگیرند، هزینه‌های طرف مقابل نیز افزایش پیدا کند.

کد مطلب 1011811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.