سکوت در برابر جنایات ضدبشری، نقض مسئولیت اخلاقی و تاریخی است

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای رسمی و همزمان با تشدید تنش‌های منطقه‌ای، از روسای سازمان جهانی بهداشت، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و انجمن بین‌المللی پزشکی خواست تا در برابر اقدامات ضدبشری و استفاده از ابزارهای پزشکی به عنوان سلاح در جنگ‌ها، واکنش فوری و مسئولانه نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان نظام پزشکی، محمد رئیس زاده در این بیانیه تاکید کرد که دولت آمریکا، پس از عدم دستیابی در اهداف خود، با نقض آشکار حقوق بین‌الملل بشردوستانه و کیفری، به شیوه‌های غیرانسانی از جمله محاصره اقتصادی و تحریم دارویی جمهوری اسلامی ایران روی آورده است.

وی با اشاره به گزارش‌های مستند، افزود که این رژیم با ایجاد محدودیت در دسترسی به خدمات پزشکی و حتی حمله مستقیم به مراکز درمانی، در حال تبدیل کردن «جان بیماران» به ابزاری برای فشار سیاسی و نظامی است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در این بیانیه از سازمان جهانی بهداشت و صلیب سرخ خواست: اجازه ندهید دارو و مراکز درمانی به ابزار جنگی تبدیل شوند.

در نامه رئیس زاده به رئیس سازمان جهانی بهداشت، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ و رئیس انجمن بین المللی پزشکی آمده است: دولت آمریکا پس از عدم دستیابی به اهداف خود در جنگ نظامی غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران، با نقض حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بین الملل کیفری به شیوه‌های غیرانسانی و ضدبشری، از جمله فشار و محاصره اقتصادی روی آورده است و متاسفانه، تحریم دارویی، محدودیت‌های دسترسی پزشکی و حتی تعرض به مراکز درمانی و جان بیماران را نیز به ابزار جنگی تبدیل کرده است.

وی افزود: علاوه بر گزارش‌های پیشین مبنی بر حملات مستقیم به زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی و دارویی و در ادامه همین اقدامات غیرقانونی، حمله به کشتی «توسکا» توسط آمریکا که حامل دارو و به‌ویژه ملزومات حیاتی بیماران دیالیزی بوده است، نمونه‌ای آشکار از به خطر انداختن مستقیم سلامت و جان بیماران است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تصریح کرد: جامعه پزشکی ایران از سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انجمن جهانی پزشکی (WMA)و کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) و سایر مجامع ذیربط انتظار دارد در برابر تبدیل شدن دارو، مراکز درمانی، محموله‌های پزشکی و جان بیماران به ابزار جنگی، واکنشی درخور و مسئولانه نشان دهند و برای تضمین مسیرهای امن، سریع و بدون مانع انتقال دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه دارویی اقدامات موثر به عمل آورند.

رئیس زاده تاکید کرد: واکنش موثر نهادهایی که فلسفه وجودی آنها دفاع از سلامت، حیات و کرامت انسان است، بی‌تردید تجلی ایفای مسئولیت اخلاقی و تاریخی آنان در برابر وجدان جامعه بشری خواهد بود.

وی اظهار کرد: جامعه پزشکی و ملت ایران این وقایع را فراموش نخواهند کرد و در چارچوب حقوق بین‌الملل، مسئولیت عاملان و نیز مسئولیت نهادهایی را که در برابر این اقدامات سکوت کرده‌اند، پیگیری خواهند کرد.

براساس این گزارش، این نامه شنبه هجدهم مهر (۱۰ اکتبر ۲۰۲۶) منتشر شده و در اختیار سازمان‌ها و مقامات بین‌المللی با مسئولیت مرتبط با مفاد این بیانیه قرار گرفته است.

کد مطلب 1011246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.