قائم‌پناه: اشتغال جوانان، پیش‌شرط افزایش ازدواج و فرزندآوری است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت توجه به اشتغال جوانان گفت: اگر به دنبال افزایش ازدواج و فرزندآوری هستیم، باید اشتغال پایدار جوانان را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، محمدجعفر قائم‌پناه امروز- پنج‌شنبه شانزدهم مهر- در نشست با مدیران استان اردبیل، با اشاره به شرایط دشوار کشور طی دهه‌های گذشته اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران ۴۷ سال است که با تحریم‌های ظالمانه مواجه است و محدودیت‌های ایجادشده، روند تأمین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز بخش دولتی و خصوصی را با دشواری روبه‌رو کرده است.

وی با بیان اینکه کشور در این سال‌ها شرایط و بحران‌های متعددی را تجربه کرده است؛ افزود: در کنار تحریم‌ها، جنگ هشت‌ساله، جنگ ۱۲ روزه و حوادث تلخ مختلف را پشت سر گذاشته‌ایم و با وجود این فشارها، روند فعالیت کشور ادامه پیدا کرده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با گرامیداشت یاد شهدای جنگ تحمیلی اخیر و شهدای حادثه مدرسه شجره طیبه میناب، ادامه داد: ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای یک ابرقدرت، در شرایطی رقم خورده که کشور طی این سال‌ها با تحریم‌های گسترده و دو جنگ مواجه بوده است.

قائم پناه با اشاره به توان نیروهای مسلح کشور گفت: توانمندی نیروهای مسلح موجب شده است شرایط منطقه تغییر کند و امروز شاهد محدود شدن حضور و مانور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس و دریای عمان باشیم.

وی در ادامه سخنان خود به حوزه سلامت پرداخت و اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع را از برنامه‌های اصلی دولت برشمرد و گفت: هدف دولت این است که هر ایرانی یک پزشک خانواده داشته باشد تا بتواند از خدمات مشاوره و درمان مناسب برخوردار شود.

قائم‌پناه افزود: شهرستان‌های مشگین‌شهر و خلخال در این زمینه نیازمند توجه بیشتری هستند و باید برای توسعه خدمات و اجرای بهتر نظام ارجاع در این مناطق اقدامات لازم انجام شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به وضعیت جمعیتی استان اردبیل ادامه داد: بررسی نسبت ولادت به فوت در استان نشان می‌دهد شرایط جمعیتی اردبیل نیازمند توجه جدی است و جمعیت استان به سمت سالمندی حرکت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر برای این روند از هم‌اکنون چاره‌اندیشی نشود، در سال‌های آینده مسائل و مشکلات جمعیتی بیشتری ایجاد خواهد شد.

قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت صنعت اردبیل اشاره کرد و گفت: استان از نظر شاخص‌های صنعتی در مقایسه با سایر استان‌ها شرایط مناسبی دارد، اما بررسی طرح‌های دارای جواز نشان می‌دهد ۶۸ درصد این طرح‌ها کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی ادامه داد: این وضعیت نشان می‌دهد دستگاه‌های اجرایی باید برای رفع موانع موجود و به حرکت درآمدن طرح‌های صنعتی، تلاش و پیگیری بیشتری داشته باشند؛ البته این موضوع محدود به اردبیل نیست و همه مجموعه‌های اجرایی کشور باید در این زمینه فعال‌تر عمل کنند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت مشارکت اقتصادی استان اظهار کرد: اردبیل در شاخص مشارکت اقتصادی رتبه دوم کشور را دارد و این جایگاه نشان‌دهنده حضور زنان و مردان استان در فعالیت‌های اقتصادی است.

وی همچنین درباره وضعیت اشتغال گفت: نسبت مصرف به منابع در سال ۱۴۰۳، ۶ درصد بوده و در سال ۱۴۰۴ به ۹۵ درصد کاهش یافته است و امیدواریم این وضعیت در سال ۱۴۰۵ جبران شود و این نسبت روند مطلوب‌تری پیدا کند.

قائم‌پناه درباره شاخص تورم نیز ادامه داد: نرخ تورم در بهار ۱۴۰۴ در کشور ۷.۳ درصد و در استان اردبیل ۹.۷ درصد بود، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۵ در استان به ۶.۹۷ درصد رسیده است.

وی افزود: نرخ بیکاری اردبیل نیز از رتبه پنجم به رتبه ۲۳ رسیده که این تغییر، اتفاق مثبتی است و باید از مسئولان و دست‌اندرکاران استان در این زمینه قدردانی کرد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد: برای حل مسائل جوانان باید اشتغال را جدی گرفت. اگر قرار است ازدواج و فرزندآوری افزایش پیدا کند، فراهم کردن فرصت‌های شغلی پایدار برای جوانان باید در اولویت قرار گیرد و پس از آن می‌توان انتظار داشت بخش دیگری از مسائل اجتماعی نیز بهبود پیدا کند.

قائم‌پناه با اشاره به شاخص‌های تأمین اجتماعی و سلامت گفت: بخش عمده‌ای از حوزه‌های مورد نیاز مردم تحت پوشش بیمه قرار دارد و جایگاه اردبیل در حوزه تأمین اجتماعی از رتبه ۲۰ به ۱۹ ارتقا پیدا کرده است.

وی درباره زیرساخت‌های استان نیز تصریح کرد: اردبیل در شاخص طول آزادراه‌ها جایگاه مطلوبی ندارد، اما در برخی دیگر از حوزه‌های زیرساختی شرایط مناسبی دارد. سهم روستاهای استان از آب آشامیدنی نیز نسبتاً مناسب است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت بیمارستان‌های استان افزود: تعداد تخت‌های بیمارستانی اردبیل وضعیت خوبی دارد، اما فرسودگی برخی بیمارستان‌ها همچنان یکی از مسائل موجود است و باید برای اصلاح و نوسازی آنها اقدام شود.

وضعیت تراکم کلاس‌های درس اردبیل بهتر از میانگین کشور است

قائم‌پناه در پایان به شاخص‌های آموزش و پرورش استان اشاره کرد و گفت: نسبت دانش‌آموز به معلم در کشور ۲۸ نفر است، در حالی که این نسبت در اردبیل ۲۲ نفر است. همچنین میانگین تراکم دانش‌آموز در کلاس‌های درس کشور ۲۳.۶ نفر و در استان اردبیل ۲۲.۵ نفر است.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای برنامه‌های مدرسه‌سازی و توسعه فضاهای آموزشی، وضعیت شاخص‌های آموزشی استان بهبود یابد و افزود: همه استان‌ها برای ارتقای شاخص‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند و این رقابت باید در نهایت به پیشرفت کشور و توسعه متوازن مناطق مختلف منجر شود.

کد مطلب 1010615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.