هشدار سازمان بهزیستی ،بیش از یک میلیارد جوان در معرض خطر کم‌شنوایی

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:قرار گرفتن در معرض صداهای بلند استفاده بیش از حد از هدفون، حضور در محیط‌های پر سر و صدا و سبک زندگی شهری باعث آسیب شنوایی می‌شود.بیش از یک میلیارد جوان درمعرض کم شنوایی دائمی هستند که این موضوع قابل پیشگیری است.

فاطمه عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، بابیان آسیب شنوایی معلولیتی پنهان است که می‌تواند رشد مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی، هیجانی، زبان و گفتار فرد را تحت تأثیر قرار دهد، اظهار کرد: هرچه سن بروز آسیب پایین‌تر باشد، پیامدهای عملکردی گسترده‌تر خواهد بود. از این رو تشخیص و مداخله زودهنگام، دسترسی به وسایل کمک‌شنوایی، توانبخشی گفتاری و شنیداری، حمایت از خانواده و تسهیل ارتباطات اجتماعی افراد ناشنوا از محورهای اصلی خدمات سازمان بهزیستی است.

وی افزود: وضعیت ناشنوایی در جهان از نگاه سازمان جهانی بهداشت و براساس داده‌های سازمان مذکور بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در جهان درجاتی از کم‌شنوایی دارند و حدود ۴۳۰ میلیون نفر از این افراد دچار کم‌شنوایی ناتوان‌کننده هستند بیش‌تراز ۳۰ دسی بل پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۵.۲ میلیارد نفر برسد. درافراد بالای ۶۰ سال ۲۵ درصد دچارکم شنوایی ناتوان کننده هستند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در خصوص چرایی شیوع بالایی گفت:شیوع کم‌شنوایی شدید تا عمیق در بدو تولد حدود دو تا چهار در هزار ذکر شده است و ۵۰ درصد موارد ناشنوایی دارای علت ژنتیکی، ۲۵ درصد با علت ناشناخته و ۲۵ درصد مرتبط با سایر عوامل مانند : زردی، بیماری‌های مادر در بارداری و مسائل هنگام زایمان گزارش شده، سازمان جهانی بهداشت علت‌های اصلی را برای افزایش چشمگیر ناشنوایی در سطح جهان مطرح می‌کند:پیری جمعیت، افزایش سن به طور مستقیم با کاهش شنوایی ارتباط دارد و در افراد بالای ۶۰ سال بسیار شایع است.

وی ادامه داد:قرار گرفتن در معرض صداهای بلند استفاده بیش از حد از هدفون، حضور در محیط‌های پر سر و صدا و سبک زندگی شهری باعث آسیب شنوایی می‌شود.بیش از یک میلیارد جوان درمعرض کم شنوایی دائمی هستند که این موضوع قابل پیشگیری است.

عباسی در خصوص نقش عفونت‌های گوش و بیماری‌ها، در ایجاد کم‌شنوایی تصریح کرد :در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط، عفونت‌های درمان‌نشده گوش یکی از مهم‌ترین علل کم‌شنوایی در کودکان محسوب می‌شود، همچنین دسترسی نداشتن به مراقبت‌های بهداشتی نبود غربالگری نوزادان، کمبود متخصص شنوایی و محدودیت دسترسی به سمعک، کاشت حلزون مشکلات جدی را ایجاد می‌کند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد:داروهای اتوتوکسیک برخی داروها مانند: داروهای شیمی‌درمانی و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند سلول‌های شنوایی را تخریب کنند، عوامل ژنتیکی و مادرزادی برخی ناشنوایی‌ها ناشی از اختلالات ژنتیکی یا مشکلات دوران بارداری مانند: عفونت‌های ویروسی مادر است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی تأکید می‌کند که بیش از ۶۰ درصد موارد ناشنوایی در کودکان قابل پیشگیری است، اگر واکسیناسیون، درمان عفونت‌های گوش و غربالگری زودهنگام انجام شود در مبتلا نشدن موثر و کمک کننده است.

کد مطلب 1009653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.