۱۰ هزار مسجد آماده کنشگری اجتماعی شدند

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از راه‌اندازی سامانه مرکزی اطلاعات مساجد خبر داد و گفت: بیش از ۷۵ هزار مسجد در این سامانه ثبت شده است و حدود ۱۰ هزار مسجد از مجموع مساجد ثبت‌شده در سامانه مرکزی، برای کنشگری اجتماعی، امداد اجتماعی و اقدام در محیط پیرامونی آماده شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، امروز _پنجشنبه نهم مهر_ که در سی‌وسومین اجلاس سراسری نماز که در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، با تشریح جایگاه مسجد در منظومه معارف اسلامی، مسجد را محور تربیت، جامعه‌سازی و حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی دانست و از آماده‌سازی ۱۰ هزار مسجد کشور برای کنشگری اجتماعی و خدمت‌رسانی در محله‌ها خبر داد.

وی با اشاره به مجموعه پیام‌های رهبر شهید انقلاب اسلامی درباره نماز اظهار کرد: این پیام‌ها در کنار یکدیگر یک منظومه کامل و جامع درباره نماز را تشکیل می‌دهد که ابعاد مختلف نماز را در عرصه‌های فکری، نظری و عملی تبیین می‌کند.

مسجد؛ مرکز عبادت، تربیت و زندگی اجتماعی مردم

حاج‌علی‌اکبری با اشاره به جایگاه مسجد در نگاه رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: مسجد مرکز همه خوبی‌هاست؛ هم محل عبادت و ارتباط با خداست و هم محل ارتباط و زندگی با مردم. مسجد نباید صرفاً محلی برای اقامه نماز باشد، بلکه باید در متن زندگی اجتماعی مردم حضور داشته باشد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: وقتی مجموعه بیانات رهبر شهید انقلاب درباره مسجد را در کنار یکدیگر قرار می‌دهیم، تصویری روشن از مسجد به‌عنوان یک نهاد الهی به دست می‌آید و جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به این فهم روشن از مسجد نیازمند است.

وی مسجد را مرکز اصلی تربیت مؤمن تراز دانست و ادامه داد: مسجد محل تربیت انسان مؤمن و در عین حال پایگاه شکل‌گیری روحیه ایستادگی در برابر ظلم و ستم است و می‌تواند در جامعه‌سازی و حرکت به سوی تمدن اسلامی نقشی اساسی ایفا کند.

بیش از ۷۵ هزار مسجد در سامانه مرکزی ثبت شده است

وی با اشاره به ضرورت احیای مساجد کشور اظهار کرد: اگر بخشی از جامعه با کمبود مسجد مواجه است باید برای ساخت مسجد اقدام شود و در کنار توسعه کمی، مساجد موجود نیز از نظر عمران معنوی و باطنی بازسازی و احیا شوند.

حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: بازگشت به مسجد و توجه دوباره به این نهاد الهی آغاز شده است. غفلت‌هایی در این زمینه وجود داشته اما امروز این غفلت در حال تبدیل شدن به توجه و اهتمام بیشتر به مسجد است.

وی شکل‌گیری قرارگاه‌های مسجد را یکی از اقدامات مهم در مسیر احیای نقش مسجد عنوان کرد و گفت: حدود سه سال است که با دلالت رهبر شهید انقلاب و با اجماع نهادهای مرتبط با مسجد، قرارگاه مسجد شکل گرفته و امروز قرارگاه مرکزی و قرارگاه‌های استانی و شهرستانی فعال هستند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: در این مسیر یک سند مشترک مورد قبول نهادهای مرتبط با مسجد تدوین شده و همین مسئله موجب شکل‌گیری عزم و وحدت مبنایی در حوزه مسجد شده است.

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه مرکزی اطلاعات مساجد خبر داد و گفت: بیش از ۷۵ هزار مسجد در این سامانه ثبت شده است و این اطلاعات، تصویر دقیق‌تری از وضعیت مساجد کشور در اختیار مسئولان قرار می‌دهد.

۱۰ هزار مسجد برای کنشگری اجتماعی آماده شدند

حاج‌علی‌اکبری با اشاره به یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در حوزه مسجد گفت: حدود ۱۰ هزار مسجد از مجموع مساجد ثبت‌شده در سامانه مرکزی، برای کنشگری اجتماعی، امداد اجتماعی و اقدام در محیط پیرامونی آماده شده‌اند.

وی افزود: سهم استان‌ها و شهرستان‌ها در این طرح مشخص شده و ائمه جمعه و نمایندگان ولی‌فقیه نیز مسئولیت سهم استان خود را بر عهده دارند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه این اقدام را گام نخست در مسیر احیای نقش اجتماعی مساجد دانست و تصریح کرد: باید با همراهی مؤمنان، مردم، جوانان و بسیجیان و با همت ائمه جماعات، این ۱۰ هزار مسجد را به مساجدی زنده، مؤثر، فعال و کنشگر تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: مسیر پیش روی ما این است که این حرکت از ۱۰ هزار مسجد به همه مساجد کشور گسترش پیدا کند تا مسجد بار دیگر به نهادی فعال و اثرگذار در محله تبدیل شود.

کد مطلب 1008960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.