بهزیستی کرمانشاه پای کار ناشنوایان/ از غربالگری نوزادان تا مطالبه اشتغال

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: حمایت از جامعه ناشنوایان، توسعه خدمات توانبخشی و آموزشی، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و تأمین تجهیزات مورد نیاز این افراد از اولویت‌های بهزیستی استان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، مجید درویشی امروز_ سه‌شنبه هفتم مهر_ در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان اظهار کرد: هیچ فرد دارای معلولیتی در استان کرمانشاه تنها نخواهد بود و بهزیستی با تمام ظرفیت خود برای پاسخگویی به نیازهای این جامعه تلاش می‌کند.

وی افزود: ۹ هزار و ۴۶۶ فرد ناشنوا و کم‌شنوا در استان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و از خدمات تخصصی توانبخشی و آموزشی بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: توسعه خدمات توانبخشی و حمایتی متناسب با نیازهای افراد ناشنوا، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، مناسب‌سازی محیط‌های عمومی، توسعه آموزش زبان اشاره و تأمین تجهیزات توانبخشی را از مهم‌ترین مطالبات این جامعه است.

بهزیستی کرمانشاه پای کار ناشنوایان؛ از غربالگری نوزادان تا مطالبه اشتغال

درویشی با تاکید بر اهمیت زبان اشاره افزود: زبان اشاره باید به‌عنوان یک ابزار ارتباطی قدرتمند میان جامعه ناشنوایان و سایر افراد جامعه تقویت و به رسمیت شناخته شود و نباید به آن نگاه حاشیه‌ای داشت.

وی با اشاره به خدمات ارائه‌شده در حوزه تجهیزات توانبخشی تصریح کرد: سال گذشته یک‌هزار و ۱۵۶ فرد ناشنوا و کم‌شنوا از تجهیزات مورد نیاز خود بهره‌مند شدند، اما بخشی از نیازهای این افراد همچنان تأمین نشده و پیگیری برای رفع این کمبودها ادامه دارد.

درویشی اشتغال را یکی از چالش‌های مهم جامعه ناشنوایان دانست و خاطرنشان کرد: نبود تناسب میان مهارت‌های افراد دارای اختلالات شنوایی و فرصت‌های شغلی، دشواری ارتباط با کارفرمایان، کمبود مترجم زبان اشاره در محیط‌های کاری و مناسب نبودن شرایط برخی کارگاه‌ها از موانع اشتغال این افراد است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه بیان داشت: ایجاد بانک اطلاعاتی از مهارت‌های افراد دارای اختلالات شنوایی و برقراری ارتباط مؤثر میان این افراد و کارفرمایان می‌تواند بخشی از مشکلات اشتغال را کاهش دهد.

به گفته وی، پرداخت تسهیلات، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار، ایجاد کارگاه‌های حمایتی و انعقاد تفاهم‌نامه با واحدهای تولیدی و خدماتی نیز در دستور کار قرار دارد.

۲۰ هزار نوزاد کرمانشاهی غربالگری شنوایی شدند

درویشی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی بیان کرد: حدود ۹۹ درصد نوزادان متولدشده در استان تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: سال گذشته ۲۰ هزار و ۶۱۳ نوزاد در فرایند غربالگری شنوایی مورد بررسی و مداخله قرار گرفتند که ۹۳ مورد کم‌شنوایی در میان آنان شناسایی شد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی را در پیشگیری از مشکلات ناشی از تأخیر در شناسایی و درمان مؤثر دانست و گفت: غربالگری شنوایی و بینایی و مشاوره ژنتیک از برنامه‌های مهم پیشگیرانه بهزیستی است.

وی با اشاره به گستردگی مأموریت‌های بهزیستی افزود: این سازمان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، پیشگیری، توانبخشی و حمایت از گروه‌های مختلف فعالیت می‌کند و سالانه بیش از سه‌ونیم همت در بخش‌های مختلف توانبخشی، کمک‌های مستمر و غیرمستمر، حق پرستاری، درمان، مراقبت در منزل و تأمین تجهیزات توانبخشی هزینه می‌شود.

بهزیستی کرمانشاه پای کار ناشنوایان؛ از غربالگری نوزادان تا مطالبه اشتغال

ظرفیت خود ناشنوایان باید در کاهش مشکلات به کار گرفته شود

کیومرث جلیلیان، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز در این مراسم با اشاره به توانمندی‌های جامعه ناشنوایان اظهار کرد: ممکن است افراد این جامعه با محدودیت‌هایی مواجه باشند، اما توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ارزشمندی در میان آنان وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: یک تشکل سازمان‌یافته برای پیگیری مسائل جامعه ناشنوایان در استان فعال است و مدیریت استان خود را موظف می‌داند در کنار این جامعه برای کاهش مسائل و مشکلات آنان گام بردارد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه بر استمرار همفکری و مشورت با جامعه ناشنوایان تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت خود این افراد در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها می‌تواند به ارائه راهکارهای متناسب با نیازهای واقعی آنان کمک کند.

جلیلیان با قدردانی از همکاری دستگاه‌های مختلف در برگزاری برنامه‌های مرتبط با جامعه ناشنوایان، بر هم‌افزایی مجموعه‌های اجرایی برای کاهش مشکلات این قشر تاکید کرد.

بهزیستی کرمانشاه پای کار ناشنوایان؛ از غربالگری نوزادان تا مطالبه اشتغال

«هر تفاوت یک فرصت» برای تحقق عدالت آموزشی است

فرامرز دهنوی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمانشاه نیز با تأکید بر توانمندی دانش‌آموزان ناشنوا اظهار کرد: شعار آموزش و پرورش استثنایی «هر تفاوت یک فرصت» است و تلاش می‌کنیم از این تفاوت‌ها برای تحقق عدالت آموزشی استفاده کنیم.

وی افزود: دانش‌آموزان ناشنوا در سال گذشته توانمندی‌های قابل توجهی از خود نشان دادند و تعدادی از آنان در المپیادها و مسابقات بین‌المللی و پارالمپیک در کشورهای مختلف موفق به کسب مقام شدند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمانشاه با بیان اینکه دانش‌آموزان ناشنوا ظرفیت‌های ارزشمندی دارند، گفت: تلاش می‌کنیم امکانات و شرایط آموزشی لازم را متناسب با شأن و جایگاه این دانش‌آموزان فراهم کنیم.

دهنوی همچنین از خانواده‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین همراهان دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه یاد کرد و افزود: صبر، همراهی و تلاش والدین نقش مهمی در رشد و ورود موفق این دانش‌آموزان به جامعه دارد.

دهنوی خاطرنشان کرد: بهزیستی در حوزه حمایت و توانبخشی خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد و آموزش و پرورش استثنایی نیز در حوزه آموزش در کنار جامعه ناشنوایان و خانواده‌های آنان خواهد بود.

کد مطلب 1008335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.